Μετάβαση στο περιεχόμενο

harkal77

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

harkal77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστούμε πολύ, έχουν γίνει οι ενστάσεις το οικόπεδο παραμένει οικόπεδο από ότι κατάλαβα.... Δηλ. μόνο με καταγγελία, μονομερώς δεν τακτοποιούμε δηλαδή σε καμία περίπτωση; Ευχαριστώ, θα πάμε σε μηχανικό τότε, ηθελα να διερευνήσω τις δυνατότητες που έχουμε στην διάθεση μας, από ότι κατάλαβα λιγοστές τελικά.. (αν βγάζει λέει... μόνο που θα βγάλει και το δικό μας μαζί!)
  2. Καλημέρα. Δεν ξέρω αν υπάρχει απάντηση τελικά σαφής για την περίπτωση που θέλω να ρωτήσω, όσο και να διαβάζω δεν καταλαβαίνω. Δεν είμαι μηχανικός. Η περίπτωση είναι η εξής: Αγοράστηκε οικόπεδο εκτός σχεδίου (υπό ένταξη αυτήν τη στιγμή) στο Μικρολίμανο Κερατέας στο όνομα του συζύγου μου (ανήλικου τότε) και της ενήλικης ήδη τότε αδελφής του. Οι γονείς τους οικοδόμησαν αυθαίρετη οικία 63 τετραγωνικών με μικρότερους βοηθητικούς χώρους στο ημιυπόγειο. Ο σύζυγος δηλώνει στο Ε9 οικία 63τμ με ιδιοκτησία 50%. Θέλουμε να τακτοποιήσουμε την οικία αλλά δεν συναινεί η αδελφή γιατί τα αδέλφια δεν έχουν καλές σχέσεις. Πήρα στην πολεοδομία ανατολικής αττικής, αλλά μου είπαν εντελώς παράλογα να το αναθέσω σε μηχανικό και εκείνος θα βρει την απάντηση για αυτό που δεν ήξεραν αυτοί ως δημόσια υπηρεσία!!!!! Τελικά γίνεται να αναλάβουμε εμείς τα έξοδα τακτοποίησης και να τακτοποιήσουμε το σύνολο (ή το μισό; δεν φαντάζομαι να γίνεται αυτό γιατί είναι ένα ενιαίο σπίτι που χτίστηκε εξ ολοκλήρου χωρίς άδεια), ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ της συνιδιοκτήτριας; Δεν γνωρίζουμε αν εκείνη το δηλώνει ή όχι στο Ε9 της. Γίνεται να απαιτηθεί το ποσό της τακτοποίησης που αντιστοιχεί σε αυτήν; Είναι ευκολότερο να δηλώσει το σπίτι 100% ο σύζυγος και να το τακτοποιήσει έτσι, ώστε να αναγκαστεί εκείνη να έλθει σε κάποια συνεννόηση (αφού θα το έχει δηλώνει δικό του πχ. με βεβαίωση των γονέων ότι το έχτισαν γι' αυτόν; Προτάθηκαν στην συνιδιοκτήτρια πολλές δυνατότητες, ρύθμιση από κοινού, εξαγορά μεριδίου, χώρισμα του σπιτιού, ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων, αλλά αρνείται τα πάντα γιατί ο σκοπός της είναι απλά να εμποδίσει τον αδελφό. Μπορούμε να κάνουμε κάτι ή να το θεωρήσουμε γκρεμισμένο από σήμερα και να τελειώνουμε; Ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη αν εμποδίζω την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ επαγγελματιών.
  3. Αν γίνεται να βοηθήσετε κι εμένα! Ο άνδρας μου έχει στο όνομά του εξ αδιαιρέτου με την αδελφή του εξοχικό κοντα στο Λαύριο σε περιοχή υπό ένταξη. Το χρησιμοποιούν τα πεθερικά μου όμως και είπαν ότι θα αναλάβουν εκείνοι έξοδα και διαδικασία γιαί δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης με την αδελφμεή. Όμως τώρα αποφάσισαν ότι θα κάνουν κάποια αίτηση εξαίρεσης λόγω του ότι η περιοχή είναι υπό ένταξη ή να μην κάνουν τίποτα περιμένοντας την πλήρη ένταξη της περιοχής στο σχέδιο. Εγώ μελετώντας τις σελίδες σας κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Αυθαίρετο σε εκτός σχεδίου περιοχή υπό ένταξη (που δεν έχει υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση για αυθαίρετα και δεν είναι σε οικισμό προ του 1923) εντάσσεται στη ρύθμιση και πληρώνεται το παράβολο. Από κει και πέρα εντός τριετίας αν πλέον έχει ενταχθεί μπορεί να βγει οικοδομική άδεια και να γίνει καθόλα νόμιμο ή να πληρωθεί το πρόστιμο και να παραμείνει ρυθμισμένο για 30 χρόνια. Έχουν έτσι τα πράγματα ή όχι; Σε κάθε περίπτωση δηλ. αν θέλουμε να είμαστε εντάξει πρέπει να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες και να πληρώσουμε το παράβολο. Τα πεθερικά μου όμως δεν θέλουν να το κάνουν. Έτσι φθάνω και στο δεύτερο ερώτημα, μπορούμε εμείς να κάνουμε τη διαδικασία ανεξάρτητα με το τί θέλει να κάνει η αδελφή του άνδρα μου και να το ρυθμίσουμε, πως να το θέσω; ερήμην της; Δηλ. χωρίς να υπογράψει εκείνη; Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί και το έχει αναθέσει στα πεθερικά μου.... Ευχαριστώ πολύ πολύ για τη βοήθεια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.