Μετάβαση στο περιεχόμενο

paros pv

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

paros pv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. αν κόψει η ΔΕΗ την L1 και αφήσει τις L2 , L3 , τότε εμφανίζει τάση 100V στην L1! Δηλαδή στη κομμένη. H L2 L3 έχουν την τάση που είχαν ετσι και αλλιώς Aν κόψει την L1 και L2 τότε εμφανίζει 200V στην L1 και 200V στην L2.Δηλαδή στις κομμένες. H L3 έχει την τάση που είχαν ετσι και αλλιώς
  2. συμφωνα απολυτα με αυτο που λες. Καθε ηλεκτρολογος οφείλει να ελεγχει αν υπάρχει ταση εκει που θα δουλέψει. Το ίδιο είπα και γω στο μηχανικό της ΔΕΗ που δε δεχόταν να συνδεσει. Η απάντηση του όμως ήταν : " με αυτή τη λογική, ας μην έχει και καθόλου αποφυγη νησιδοποίησης ο αντιστροφέας, αφού πρώτα μετράμε και μετα ακουμπάμε." Και μάλλον εχει δίκιο. Η αποφυγή της νησιδοποίησης δεν υπάρχει για να βάζουμε χέρι χωρις να μετράμε. Υπάρχει για την επιπλέον ασφάλεια όλων.
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι. Καταρχάς για το θέμα της φράσης υπαλληλάκια, που κάποιους ενόχλησε, το παίρνω πίσω αλλά έγινε εν βρασμώ ψυχής. Εφοσον επιθυμείτε και άλλες λεπτομέρειες να σας πω οτι υπάλληλος της SMA είχε διαβεβαιώσει το μηχανικό οτι δεν υπάρχει κανένα θέμα για τη σύνδεση και πως κάποιος απο τα κεντρικά της ΔΕΗ θα επικοινωνουσε με το προϊσταμενο της ΔΕΗ Σύρου για να επέμβει και να γίνει η σύνδεση χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια αυτό δε συναίβει ποτε. Επίσης σε επιστολή του μηχανικού προς την SMA απο τις ημέρες της εκθεσης δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα καμία απάντηση, και βέβαια τα τηλέφωνα της SMA εδω και δυο εβδομάδες είναι τεζα. Αυτα οσο αφορά τον επαγγελματισμό των υπαλλήλων που σας έθιξα. Οσο για το τεχνικο κομμάτι ο συνάδελφος που ανάφέρει οτι γινονται μονο τριφασικές διακοπες στο δίκτυο απο τη ΔΕΗ προφανώς αναφέρεται στις προγραμματισμένες, γιατι απο πτώση καλωδίου μπορεί ανετα να προκύψει μονοφασική διακοπη. Επίσης σχετικά με την πιστοποίηση των αντιστροφεών αναφέρω τα εξής. TO VDE 0126 είναι πρώτυπο για την αποζευξη σε περίπτωση τριφασικής διακοπής. To σφάλμα εδω είναι της ΔΕΗ η οποία ναι μεν ζητά μονο αυτό το πιστοποιητικό κατα την φάση της αδειοδότησης αλλά κατα τη φάση των δοκιμών εφαρμόζει και μονοφασική ή διφασική διακοπή στο δίκτυο. Επρεπε λοιπόν να απαιτεί εξαρχής και εγγράφως ο αντιστροφέας να κάνει απόζευξη και σε μονοφασική διακοπή ή δεν έπρεπε καν να εφαρμοζει τη συγκεκριμένη δοκιμή. Οσο για το αν έχει εμφανιστει και αλλού το πρόβλημα σας διαβεβαιώνω πως και στην Καλαματα έχει συμβεί το ίδιο ακριβώς και οι εγκαταστάτες εβαλαν και εκει επιτηρητή και ρελέ. Αν κάποιος γνωρίζει και για αλλη περιοχή της ΕΛλάδας παρακαλώ να το αναφέρει
  4. Πριν δέκα ημέρες ήμουν παρών σε σύνδεση ΦΒ σταθμού 100KW με SMA TRIPOWER 17000TL στη Παρο. Η επιστροφή σε διακοπή 2 φάσεων ήταν 200V και το φορτίο δεν σταματά ποτέ να υπάρχει. Η SMA σε επικοινωνία μας μας διαβεβαίωσε οτι υπάρχει οδηγία της ΔΕΗ για να συνδεόνται αυτοί οι αντιστροφείς αλλά κατι τέτοιο δεν το είδαμε. Η ΔΕΗ απαίτησε την εξάλειψη του προβλήματος προτείνοντας την εγκατάσταση ρελέ ισχύος και επιτηρητή. Είναι σαφές οτι περα απο το αν θα συνδεθεί ενας σταθμός , βασικοτερο είναι να είναι ασφαλείς και στο μέλλον η εγκατάσταση. Οπως καταλαβαίνετε, αν χτυπηθεί απο αυτό το ρεύμα κάποιος τεχνικός της ΔΕΗ, φυλακή θα πάει ο μηχανικός που υπεγραψε την ΥΔΕ και οχι τα υπαλληλάκια που δουλεύουν στην SMA.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.