Μετάβαση στο περιεχόμενο

michanikos2011

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by michanikos2011

  1. Εγώ είμαι πολύ απαισιόδοξος. Εδώ οι πιο πολλοί δεν νοιάζονται καν παρόλο που το ξέρουν, είτε είναι ιδιώτες είτε είναι ΔΥ Αυτοι συνήθως έχουν έτοιμο σπίτι, περιουσία κλπ κλπ ή μερικοί απλά τα θεωρούν όλα μια συνομοσία που δεν ωφελεί ότι και αν κάνεις
  2. Δώρα δεν υπάρχουν. Επίσης τα ίδια παίρνει ο οδηγός, τα ίδια ο κλητήρας και τα ίδια ο μηχανικός. Ισοπέδωση, Αντί να διώξουν τους τεμπέληδες τα κάνουν όλα ίσια. Το τελευταίο που γράφεις συνάελφε είναι άστοχο. Οταν είσαι ΔΥ απλά μπορείς και ζεις με (και την) την οικογένεια σου (ακόμα και όταν παίρνεις δουλειά στο σπίτι)
  3. Νέος στο δημόσιο (3-4 χρόνια). Ο νέος νέος θα παίρνει 700 Μπορεί να κουβαλάει χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Συνάδελφοι όλα τα επιδόματα κόπηκαν. Τα λεφτά που σας γράφω είναι τα τελευταία 10 χρόνια που όλοί έργαζόντουσαν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα και βγάζανε ίσως πολύ παραπάνω. Αυτά τα λεφτά πριν 3 χρόνια φάνταζαν για πολλούς λίγα. Τώρα είπαμε θα πέσει 800-900 - κρατήσεις αλληλ. -ΟΑΕΔ- άυξηση ΤΣΜΕΔΕ. Δεν ζεις με αυτά, όπως φυσικά δεν επιβιώνει και ο ιδιώτης που δεν έχει δουλειά ΚΑΙ του αυξάνουν το ΤΣΜΕΔΕ. Ολοι βράζουμε Δεν κάνω συγκρίσεις. Εγώ απλά τα γράφω για να μην νομίζετε ότι ο ΔΥ κονομάει.
  4. αυτό αλλάζει από υπηρεσία σε υπηρεσία. Είναι απόφαση του εκάστοτε Νομάρχη, Δημάρχου κλπ Δεν το αποφασίζει ο καθένας. Πρέπει να ρωτήσεις εκεί που είσαι
  5. Το ωράριο πλέον είναι 07.30 -15,30 ή 07.00-15,00 κλπ κλπ Αυτό βγαίνει απόφαση ανα υπηρεσία πότε ξεκινάει Η απόφαση είναι πρόσφατη και δεν την έχω Δεν είναι έτσι. Ενοχλητικός είναι μόνο ο πονηρός. Ακόμα όμως και αυτόν πρέπει να τον αντιμετωπίζεις το ίδιο με τους άλλους. Κουραστικό φυσικά και είναι να θέλεις να γράψεις ένα έγγραφο και να έχεις 10 από πάνω σου. Εσύ θα το κάνεις το απόγευμα ή το βράδυ. Εμάς η ώρα είναι δεδομένη και όταν ποτέ δεν είσαι μόνος = ποτέ δεν μπορείς να το κάνεις. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα στο σπίτι μας. Καταλαβαίνω την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για τους ΔΥ γιατί είναι η ίδια με αυτή που έχω και εγώ για την πλειοψηφία. Δεν είναι όμως παντού έτσι.
  6. με παρεξήγησες. Το 5 λεπτο αυτό είναι και για τον ΔΥ απαραίτητο για να βγει δουλειά που θέλει προσοχή και όχι φασαρία. Και είπα 5 λεπτο 5 λεπτο στο τέλος γίνεται χαμός. Δεν είναι θέμα ότι θα μας πεσει κάτι ή ότι είμαστε ψώνια. Είναι απαραίτητο Το 8ωρο είναι είναι απαραίτητος χρόνος εργασίας (δυστυχώς όχι για όλους) Εμείς παίρνουμε πολύ σοβαρες υποθέσεις ακόμα στο σπίτι μας (καταγγελίες μεταξύ ιδιωτών κλπ) - 8ωρο όχι μέγιστος χρόνος. Φυσικά και σεβασμός. Δεν διαφωνούμε. Σεβασμός στον ιδιωτη αλλά είπαμε. Το ωράριο είναι σημαντικό για να βγει δουλειά. Οτι λέω δεν το λέω σκεπτόμενος τους τεμπέληδες ΔΥ αλλά αυτούς που εργάζονται.
  7. μυρι δεν είναι έτσι. Ποιον αυτόματο αν μου επιτρέπεις?? Εμείς οι ΔΥ φωνάζουμε πανω από 1.5 χρόνια για το μισθολόγιο, αλλά βλέπαμε και τις εισφορές. Ενας πιο νέος μηχανικός συνάδελφος τον προηγούμενο μήνα πήρε 1050 μισθό και για γάμο - παιδιά -μετ - ΟΤΑ άλλα 220 (σύνολο 1270) και του κράτησαν για ΤΣΜΕΔΕ και ΜΤΠΥ 250 ευρώ. Εισφορά αλληλεγγύης 190 περίπου και για ΟΑΕΔ 60, πήρε στο χέρι 770 ευρώ. Αν βάλεις και τα επιδόματα άλλα 400 πάει στα 1170. Από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνει βασικό μόνο κάπου 1000-1100 ευρώ και θα του μένουν καθαρά 800-900 max χωρίς την αφαίρεση των 190 +60 Αν του αυξηθει και το ΤΣΜΕΔΕ θα πάει παρακάτω Δεν μιλάω για αυτούς που δεν εργάζονται αλλά για αυτούς που εργάζονται. Είναι πολύ λίγα για αυτά που σηκώνουμε. Ολοι βουλιάζουμε και δεν βλέπουμε φως. Κρίμα για όλους (ΔΥ και ιδιώτες)
  8. Καταρχάς συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση μου. Δεν είμαι συνηθισμένος με τα φόρουμ και έχοντας και παιδιά είναι δύσκολο Μπράβο που κατήγγειλες το πρόβλημα και έπεσαν φωνές. Είναι ομολογουμένως δύσκολο να βάλεις μυαλό σε κάποιον που είναι σταθερός σε μια καρέκλα και που κρίνεται δύσκολα και ταυτόχρονα είναι και ασυνείδητος. Μπορείς να πας στον δήμαρχο να διαμαρτυρηθείς, να μιλήσεις σε άτομα στο ΤΕΕ να ενεργήσουν αυτοί κλπ, αλλά να την καταγγείλεις υπηρεσιακά ο ίδιος για να γίνει ΕΔΕ. Φυσικά αν μαζευτείτε στο ΤΕΕ μπορείτε να κρατήσετε την ανωνυμία σας. Μιλάω στον πληθυντικό επειδή σίγουρα θα έχουν το πρόβλημα και άλλοι. Ενας ίσον κανένας. Αν πας μόνος σου μπορεί να μην γίνεις πιστευτός επειδή, λόγω της θέσης (ελεγχος) ολοι έχουμε γίνει δυσάρεστοι (οι ΔΥ) κάποιες φορές. Ομως άλλο αγενής και άλλο δυσάρεστος. Τέτοια άτομα πρέπει να καταγγέλονται. Φυσικά και γύρω μου δεν είναι όλοι ευγενικοί. Στην περίπτωση μου οι αγενείς δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά απλά δεν αντέχουν το τρελοκομείο που λέγεται πολεοδομία και ξεσπανε - αμύνονται έτσι. Φυσικά αυτό ισχυει σε εμενα που δεν έχουμε τεμπέληδες και άξεστους. Τέτοιοι υπάρχουν και θα έπρεπε να απολύονται. Θα έπρεπε όμως να την πληρώνουν και οι πονηροί ιδιώτες που καθημερινά προσπαθούν να μας ξεγελάσουν. Το ωραριο πρέπει να τηρείται στο λεπτό. Η εμπειρία έχει δίξει ότι 5 -5 λέπτά και τελικά γίνεται χαμός. Να μάθετε ότι όταν λέει κάπου 9 είναι 9. Ε περίμενε 5 λεπτά δεν χάλασε και ο κόσμος Αν μεχρι εκείνη την στιγμή ξύνονται είναι άλλο θέμα - μεγάλο. Πρόσοχή όμως στο ότι και στην δική μου πολ ενώ έχουμε πάρα πολύ δουλειά και τρέχουμε σαν τους παλαβούς ( αν θέλετε το πιστεύετε) μπορεί κάποιο 10 λεπτο να τύχει (ανθρώπινο είναι) να μιλάμε ή να χαχανίζουμε. Ε αν περάσεις εκείνη την στιγμή τι θα πείς? Υπάρχει και προδιάθεση. Γενικώς στο δημόσιο πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα. Να καθαρίσει.
  9. Τέτοια περιστατικά πρέπει να τα καταγγέλετε έστω και ανώνυμα αν φοβάστε και δεν είστε τόσο θαραλλέοι όπως ο κ. Pappos όπου μπορείτε (δημάρχους, ΤΕΕ, εισαγγελείς ) Μακάρι να μπει φυλακή
  10. howard_roark εργάζομαι 5 χρόνια σε πολεοδομία. Εχω κάνει και απέξω αρκετά χρόνια. Και εγώ είχα την ίδια γνώμη με εσένα για τις πολεοδομίες γνωρίζοντας τι γίνεται από παλαιά... Τώρα η εικόνα που έχω είναι από τον χώρο εργασίας μου που είναι όλοι νέοι και από φίλους. Αυτά που περιγράφεις είναι φυσικά απαράδεκτα! Terry ομοίως. Για να είμαι όμως και απόλυτα ειλικρινής μου έχει τύχει και εμένα να ταλαιπωρήσω συνάδελφο για ψίλλου πήδημα μέσα στην τρελλή αναμπουμπούλα της καθημερινότητας. Είναι όμως έτσι όπως τα περιγράφετε παντού? Διακαιολογείται τόσο μίσος και τέτοιες εκφράσεις για όλους? Θέλετε να πώ παραδείγματα του τι συναντώ κάθε μέρα? Θα αρχίσετε ίσως να αναρρωτιέστε... Φιλικά πάντα.
  11. terry δεν θα ήθελα να δυναμητίσω την ατμόσφαιρα και άλλο. Οι απαράδεκτες συμπεριφορές έχουν και τα αίτια τους. Καλό είναι να τα δούμε και αυτά. Δεν θέλω να δικαιολογήσω φυσικά τίποτα απλά να πω και εγώ όπως και ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ να μην γενικέυουμε. Φυσικά και υπάρχουν αδικαιολόγητες συμπεριφορές Terry μην ξεχνάς ότι τον εργολάβο που σε κοροιδέυει ίσως να μην του συμπεριφέρεσαι το ίδιο και να είσαι κάποιες φορές απότομος. Δεν μιλαώ για το να είσαι συνεχώς όπως μερικοί δύστροπος. Σίγουρα δεν πρέπει. Αλλά κάποιες - ελάχιστες - φορές κάποια πράγματα είναι ανθρώπινα. Μην συγκρίνεις με τον πελάτη σου. Αυτόν θα τον δεις 5-10 φορές. Τον μηχανικό όμως ο ελεγκτής θα τον βλέπει κάθε μέρα, από την μια στιγμή που θα τον κοροιδέυει, στην άλλη που θα προσποιείται ότι δεν τρέχει τίποτα. Γενικά ότι δίνεις παίρνεις. Εσύ όπως διάβασα μερικά που γράφεις φαίνεσαι σωστός μηχανικός. Σου συμπεριφέρονται στις πολεοδομίες που πηγαίνεις έτσι άσχημα όλοι? Σε αναβάλουν συνεχώς χωρίς λόγο? Το να ξεχάστεί σε έναν έλεγχο κάτι είναι ανθρώπινο. Εξάλλου για να είναι άρτια η άδεια το ζητάει και να μην λείπει τίποτα. Οχι επειδή του αρέσει. Αν σε αντιμετωπίζουν όλοι άσχημα ενώ είσαι σωστός τότε τι να πω καλά κάνεις και φωνάζεις και είμαι μαζί σου.
  12. Παίδες λαμόγια υπάρχουν παντού. Και οι ελέυθεροι επαγγελματίες δεν είναι παναγίτσες. Οι ΔΥ μηχανικοί αντιμετωπίζουν ένα σωρό τέτοιους καθημερινά και είναι φυσικό πολλές φορές να είναι επιφυλακτικοί και ίσως δύστροποι. Ξέρετε τι είναι να αντιμετωπίζεις καθημερινά ψέυτικα τοπογραφικά με λάθος ΕΓΣΑ, μετακινημένα εντός οικισμού ενώ είναι εκτός, στατικά με ένα σωρό χάλια κ.α? Στα δε αυθαίρετα άστα...απειλές και ένα σωρό. Μην τα βλέπετε τα πράγματα μονόπλευρα. Στις πολεοδομίες ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος και πλεον μεγαλύτερος. Οι δε πιέσεις αφόρητες. Μακάρι να υπήρχε στελέχωση ή μείωση των διαδικασιών να έβγαιναν όλα μέσα σε μια μέρα. Λαμόγια και τεμπέληδες υπάρχουν παντού. Είναι δύσκολο σε μια μεγάλη πλόλη να ξεχωρίσεις τον λαμόγιο Ελ Επ και αυτό δυσκολέυει τα πράγματα. Στην επαρχία όλοι ξέρουν και ο καλός Ελ Επαγ κάνει την δουλειά του πιο σωστα. Εσύ δηλαδή αν έχεις ένα εργολα΄βο που σε κοροιδέυει δεν θα είχες τα μάτια σου 14?
  13. Συνάδελφοι είναι μεγάλο λάθος η υπαγωγή των πολεοδομιών στους Δήμους. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός που περιέγραψε ο αρτ αλλά με μια διαφορετική ματιά.... Ο κακός υπάλληλος υπάρχουν τρόποι να τιμωρηθεί διαμορφώνοντας ένα σωστό σύστημα αξιολόγησης και ελέγχου των υπαλλήλων... Το θέμα είναι ότα τα θέματα που αντιμετωπίζει μια πολεοδομία δεν είναι μόνο οι Ο.Α Τα αυθαίρετα για παράδειγμα πώς είναι δυνατόν να δουλέψουν σωστά υπό την διοίκηση ενός δημάρχου που είναι άμεσα εξαρτώμενος από τον πολίτη με την αυθαιρεσία......?? Αν βάζανε τους μισούς μηχανικούς που πλέον θα χρειατούν σε πολεοδομίες, τότε θα πήγαιναν ρολόι
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.