Μετάβαση στο περιεχόμενο

geogr

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

geogr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. πολύ τα συζητάμε...ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ το λεγαν οι παπουδες μας...μαζευτε τα ρε, και πάμε όλοι στις ερήμους να κυνηγάμε καμήλες...ας μείνει το σκυλολόι του 1.000.000 να δούμε ποιος θα τους ταϊσει..???? Έκανες το λάθος να μένεις σε δικό σου σπίτι???την γ.........:D:D:D Έκανες το λάθος να σπουδάσεις???να φας τα α......... σου στα διαβάσματα και τις εξετάσεις??έκανες τα λάθος να μην γίνεις και εσύ ένας ακόμα σ κ ύ λ ο ς δημ. υπάλληλος???ΤΗΝ Γ................!!!!!!!!:D:D
  2. man21 κατ'αρχάς ευχαριστώ για την απάντησή σου. Όντως ο μελετητής (τον οποίο κάλεσα την πρώτη κιόλας ημέρα) φάνηκε να μην ανησυχεί. Επειδή όμως υπάχρουν κτίρια του 60'-70' τα οποία μετά από αυτοψία είδα ότι τα έχουν τα προβληματάκια τους, και λαμβάνοντας υπόψιν την κόπωση στον χρόνο των υλικών θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε διεύρυνση πχ ρωγμών σε τοιχοποιίες..Τέσπα, το έργο είναι δημόσιο, έχουμε μελέτη η οποία εφαρμόζεται μέχρι κεραίας και νομίζω ότι από νομικής πλευράς είμαστε καλυμμένοι..Θα σε ενημέρωσω στο τέλος του έργου για τα αποτελέσματα... :p
  3. εννοείται ότι καρφώνονται συρταρωτές!!αλλιώς με τον υδροφόρο τόσο ψηλά θα είχαμε εδαφικές απώλειες και μετά....κλάφτα!!!το πρόβλημα είναι ο πασσαλομπήκτης είναι δονητικός και ιδίως στα πρώτα 3 μέτρα ζορίζεται (αμμοχάλικα) με αποτέλεσμα η διάρκεια των δονήσεων να αυξάνεται δραματικά!!!
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα..! αντιμετωπίζω προβλήματα ύπνου τελευταία..:) σε έργο αποχέτευσης κατασκευάζοται κεντρικοί συλλεκτήρες σε παραθαλάσσιο περιβάλλον εντός αστικής και πυκνοκατοικημένης ζώνης(3όροφα,2οροφα,ισόγεια). εξ'αιτίας μεγάλων βαθών (-5.00 έως -8.5) αντιστηρίζουμε τα ορύγματα με πασσαλοσανίδες. Μέχρι εδώ όλα καλά.. Για να μην βγουν και μας μιλήσουν οι θεμελιώσεις των κτιρίων ακολούθειται η εξής τεχνική: πασσαλώνουμε ακριβώς στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου, κατεβάζουμε τον δρόμο (γενική εσκαφή σε όλο το πλάτος) στο -2 και στην συνέχεια μπαίνει ο πασσαλομπήκτης μέσα και πασσαλώνει το όρυγμα του κεντρικού συλλεκτήρα.. Ερώτηση: σε τι βαθμό μπορούν να επηρρεάσουν οι (εκτεταμένες) δονήσεις του πασσαλομπήτη τα όμορα κτίρια?? δεν θα εμφανιστούν διαφορικές? ήδη μια μάντρα παρούσιασε απόκλιση απο κατακόρυφο... Έδαφος: νερά στο -1.30, αμμοχάλικα έως -3.00 και από εκεί και κάτω το χάος:-D..άργιλος με στρώσεις του 0.50 άμμο...
  5. gzin τον μαρτη στρωναμε υποβάση σε μήκος 3000μ και μέσο πλάτος 10μ=30000μ2.Λέω στα αφεντικά χρειάζομαι 2 οδοστρωτήρες(για να μην μπει η ανοιξη και ακόμα πατάω...).ΟΚ μου λένε αλλά δεν έχουμε 2 χειριστές,οπότε κατέληξα με έναν χειριστή εμπειρίας 5 ετων και ενα μολδαβό πρωήν καλουπιτζη ο οποίος έγινε οδοστρωτηράς για τις ανάγκες του έργου(μουχχχαχαχχααχχαχααχ)..καταραμένο ΔΝΤ.. Αναφέρω τα παραπάνω για να ξέρουμε υπό ποιές συνθήκες πασχίζουμε για το 95% στην ψωροκώσταινα του 2011..
  6. gzin συμφωνω ως προς το 95% αλλά πρέπει να πούμε και όλη την αλήθεια..τι δλδ??ότι για να πετύχεις στην πράξη και όχι στους νόμους και αστυνόμους 95% απαιτείται: α)πεντακάθαρο υλικό(πες το έχεις) β)διάστρωση αναμόχλευση με grader και ταυτόχρονη διαβροχή(πες το έχεις) γ)πρόγραμμα συμπύκνωσης(τύπος οδοστρωτήρα,βάρος,πάχος στρώσης,απαιτούμενος αριθμός διελευσεων,πλάτη επικάλυψης(:p:p) δ)παρακολούθηση διαδικασίας από μηχανικό και κατ'ελάχιστο, έλεγχο υποχώρησης μεταλλικής πλάκας(:-P:-P) Αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν τότε ναι μπορείς και 100%..
  7. από εμπειρίες σε οδοποιία, 3Α συμπυκνωμένο σε βαθμό 80-90% "ταρατσώνει"..Ακόμα και αν ανοίξουν οι ουρανοί το μόνο το οποίο πιθανόν να δεις είναι μικρής έκτασης νεροφαγώματα και λακουβίτσες οι οποίες οφείλονται στην ροή του νερού πάνω στην στρώση,η οποία συμπαρασύρει επιφανειακά κυρίως τα χονδρόκοκκα τα οποία πιθανώς δεν έχουν γίνει ένα σώμα με την υπόλοιπη στρώση.Φυσικά όλα τα παραπάνω αποφεύγονται με άυξηση του βαθμού συμπύκνωσης.Πάντως σε καμία περίπτωση δεν παρατηρούνται καθιζήσεις σε καλά συμπυκνωμένη στρώση εδραζόμενη φυσικά σε στέρεο υπόβαθρο..Άρα χρεωσέ το σε ελλειπή συμπύκνωση το -0.03.
  8. από ότι καταλαβαίνω το ζήτημα δεν είναι και τόσο απλό να λυθεί...ευχαριστώ για την βοήθεια συνάδελφοι..πάντως έτσι για την ιστορία θεωρώ ότι τα πρότυπα της εγνατίας(τοίχοι και κιβ.οχετοι) είναι κλασσική περίπτωση υπερδιαστασιολόγησης(σε τοίχο 1 μ να δίνει θλιβόμενο οπλισμό κορμού!!!)..καλό πάσχα σε όλους..!!
  9. αυτο μου πρότεινε και ένας συνάδελφος (τοπογράφος μεν,με μελετητική εμπειρία σε οδοποίιες δε).Το έρωτημα είναι:υπολογίζουμε με ωθήσεις ενεργητικής καταστάσης την μετακίνηση της κορυφής και αν είναι μικρότερη απο 1% του Η θεωρούμε ακλόνητο τοιν τοίχο και εφαρμόζουμε ωθήσεις ηρεμίας???
  10. αυτή η θεώρηση όμως,δεν είναι λίγο έως ελάχιστα ρεαλιστική δεδομένου ότι οι τοίχοι στην πλειοψηφία τους ¨πατάνε¨ σε σκυροδέμα καθαριότητας???Στην διεπιφάνεια πεδίλου και σκυρ.καθαρ. αναπτύσσεται τριβή ικανή ώστε να αποκλειούμε εντελώς την δυνατότητα ολισθησης???
  11. Γεια σας συνάδελφοι.Εργάζομαι ως μηχανικός εργοταξίου σε έργο οδοποιίας και προσφάτως ανέκυψε το παρακάτω θέμα: Στα πλαίσια αναγκαίας διαπλάτυνσης της οδού προς τα κατάντη (αλλαγή μελέτης που πρότεινε γενικές εκσκαφές-πατάρια στο ανάντη πρανές) καλούμαι να προτείνω διατομή τοίχου αντιστηρίξης.Το μήκους του εν λόγω τεχνικού θα είναι 115μ και το (ολικό) ύψος 3.5μ.Έδαφος έδρασης είναι (βάση γεώτρησης) μετρίως αποσαρθρωμένος ασβεστόλιθος c=350KN/m2 φ=45(ΚΟΚΑΛΟ για τους εργοταξιακους).Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξής: 1)Πρέπει να θεωρήσω τον τοίχο ακλόνητο,και άρα να επιλέξω qw=1 (ΕΑΚ=5.3)? 2)Εάν ναι,τότε οι ωθήσεις θα υπολογισθούν σε συνθήκες ηρεμίας(όπως τοιχεία υπογείων δλδ)?? ΥΓ οι διατομές της ΕΓΝΑΤΙΑΣ αναφέρουν:έδραση σε βράχο qw=1 και Κο.. Να τις πιστέψω???????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.