Μετάβαση στο περιεχόμενο

isi

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

isi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αναλυτικά τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου έχουν ως εξής: -Επιβολή επιστροφής εσόδων από τους παραγωγούς προς τον ΛΑΓΗΕ μέσω πιστωτικού τιμολογίου, προκειμένου να καλυφθεί το συσωρευμένο έλειμμα. Η επιστροφή αυτή είναι 35% για τα φωτοβολταϊκά επί του τζίρου του 2013 και για τις υπόλοιπες ΑΠΕ 10%. Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες δεν θα πληρώσουν επιστροφή. - «Κούρεμα» στις ταρίφες των υφιστάμενων σταθμών ΑΠΕ ανάλογα με την τεχνολογία, αλλά και την ειδική κατηγορία που ανήκει κάθε φωτοβολταϊκός σταθμός. Μεσοσταθμικά το κούρεμα στα φωτοβολταϊκά είναι 29,5%, στα αιολικά 6,4% και στα μικρά υδροηλεκτρικά 5,4%. Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες θα υποστούν και αυτά κούρεμα. - Τα φωτοβολταϊκά των αγροτών και τα μικρά φ/β κάτω από 20 Κιλοβάτ έχουν ελάφρυνση στο κάθε φορά κούρεμα κατά 10%. Σε περίπτωση μεταβίβασης του σταθμού σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που δεν ανήκει στην κατηγορία των κατ΄επάγγελμα αγροτών επενακαθορίζεται η τιμή αποζημίωσης, από την ημερομηνία μεταβίβασης, με βάση τις διατάξεις του παρόντος χωρίς την έκπτωση του 10%. - Παράταση στις συμβάσεις των υφιστάμενων φωτοβολταϊκών κατά 5 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια ο παραγωγός θα πρέπει να επιλέξει αν θα πουλάει μέσω ημερήσιας αγοράς ή με σταθερή τιμή που προσδιορίζεται με συγκεκριμένο τρόπο. - Άρση της αναστολής για την είσοδο νέων φωτοβολταϊκών στο σύστημα. Η αναστολή αίρεται από την ψήφιση του νόμου, αλλά τίθεται πλαφόν για κάθε τεχνολογία στο πόσα Μεγαβάτ μπορούν να πάρουν εγγυημένη τιμή. Για παράδειγμα για τα φωτοβολταϊκά μπορούν να μπαίνουν με fit 200 MW το χρόνο. Δίνεται η δυνατότητα και για διαγωνισμούς μέσω των οποίων θα επιλέγονται αυτά τα 200 MW. Mε λίγα λόγια χαμός...
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ο πατέρας μου έχει μια κτηνοτροφική μονάδα και θα ήθελα να μου πέιτε αν υπάρχει καμία "φτηνή'' λύση Διαχείρησης της κοπριάς.Διάβασα για μία πατέντα του Γιώργου Χρυσόμαλλου (παλαιό άρθρο,2009) αλλά δεν βρήκα παραπάνω πληροφορίες. Όποιος γνωρίζει να μου πει που θα βρω, ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.