Μετάβαση στο περιεχόμενο

panvot

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by panvot

  1. Δε θα μπορούσε να προφητεύσει, θα μπορούσε ομως να το πιθανολογήσει οτι θα μπορούσε να συμβεί, ξερωντας οτι αυτη ειναι η κυρια απασχοληση μου. Αλλωστε 10.000 δεν είναι κανενα τεραστιο ποσο για δημοσιο εργο. Σιγουρα ομως θα επρεπε να συμβουλευσει πια ειναι τα υπερ και τα κατα μιας τετοιας μεταβολης, κατι που δεν εκανε. Εφοσον πληρωνα λογιστη, νομιζα οτι δεν ημουν υποχρεωμενος να ενημερωνομαι και για την φορολογικη νομοθεσια και οτι ο ανθρωπος που ειχα για αυτο το σκοπο θα μου υποδεικνυε τι ειναι καλυτερο για το συμφερον μου.
  2. Μια απορία, γιατί μου φαίνεται οτι ο λογιστής μου μάλλον έχει κάνει μεγάλη γκάφα. Έχω απαλλαγή ΦΠΑ λόγω μικρού τζίρου, μετά από προτροπή του λογιστή μου που με συμβούλεψε να το κάνω. Αναλαμβάνω έργο δημοσιο ενός τοπικού ΟΤΑ, αξίας π.χ. 10.000 €+ΦΠΑ =12,300 €. Το έργο απαιτεί υλικά και εργατικά π.χ. 8.000 €+ΦΠΑ=9.840 € το οποίο ΦΠΑ όπως είναι λογικό δεν μπορώ να αποφύγω να το πληρώσω, ειδικά για τα υλικά. Έρχεται η ώρα να κόψω τιμολόγιο προς τον Δήμο. Το ερώτημα είναι τι θα γράφει αυτό το τιμολόγιο. 1η περίπτωση Να γράφει 10.000 + ΦΠΑ 23% = 12.300 Νομίζω οτι κατι τετοιο δεν μπορει να συμβαινει καθως εχω απαλλαγη φπα. Ακομα ομως και αν το εκοβα ετσι, το φπα που εισεπτραττα θα επρεπε να το ξανααποδωαω αυτουσιο, χωρις να συμψηφιστει με τα εξοδα μου. 2η περιπτωση Να γραφει 10.000 + ΦΠΑ 0% =10.000. Μου ακουγεται λογικο αλλα και καταστροφικο ταυτοχρονα, οπως φαινεται και απο το νουμερα που παραθετω. 3η περιπτωση Να γραφει 12.300 + ΦΠΑ 0% = 12.300. Μου ακουγεται δικαιο αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφαρμοσιμο. Επισης, στις πςειπτωσεις 2 και 3 νομιζω οτι ο Δημος θα ξεβολευτει απο τα συνηθισμενα και μπορει να μπλοκαρει. Καμια βοηθεια συναδελφοι?
  3. Καλησπέρα, θέλω να κάνω την εξής (υποθετική) ερώτηση: 1. Κάνω σήμερα αίτηση για εγγραφή στο ΜΕΕΠ για τη δημιουργία μιας ατομικής εργοληπτικής επιχείρησης. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που στέλνω είναι και η Υπεύθυνη Δήλωση που αναγράφει μεταξύ άλλων: "Δεν τελώ σε υπαλληλική σχέση οποιασδήποτε μορφής, ούτε είμαι πρόσωπο αμειβόμενο με οποιοδήποτε τρόπο από το Δημόσιο, όπως αυτό προσδιορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄), ανεξαρτήτως αν οι φορείς αυτοί εξαιρέθηκαν του πεδίου εφαρμογής της διάταξης αυτής, και στον οποίο περιλαμβάνονται και τα Ν.Π.Δ.Δ. και ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας όπως κοινωφελείς οργανισμοί, τράπεζες του Δημοσίου Τομέα και γενικά επιχειρήσεις, που ελέγχονται από το Δημόσιο. " 2. Σε λίγο καιρό συμμετέχω σε έναν διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων σε φορείς του Δημοσίου με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου. Λογικά, μου φαίνεται ότι το 1 με το 2 είναι ασύμβατα. Πώς όμως αποδεικνύεται αυτό? Στην ανακοίνωση του Διαγωνισμού για τις θέσεις εργασίας, δεν αναφέρονται τέτοια προβλήματα κωλύματος. Με το ΜΕΕΠ πάλι, θεωρητικά είσαι ΟΚ αφού όταν έκανες την αίτηση δεν αμειβόσουν από το Δημόσιο σε υπαλληλική σχέση. Αυτό προέκυψε μετά. Μπορεί να το διασταυρώσει κάποιος ότι είσαι και συμβασιούχος Δημοσίου και εργολήπτης και να ακυρωθείς κάπου (π.χ σε μια δημοπρασία ή π.χ. να ακυρωθεί ο διορισμός)? Και αν υπάρχει όντως ασυμβατότητα μεταξύ των 2, τι γίνεται αν κάποιος θέλει να επιλέξει το 2ο? Υπάρχει διαδικασία για προσωρινή παύση του ΜΕΕΠ ή πρέπει να γίνει διαγραφή και μετά από λίγους μήνες (όταν θα τελειώσει η σύμβαση) να γίνει ξανά εγγραφή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.