Μετάβαση στο περιεχόμενο

LEFLIAKOS

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ασπροπυργος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
  1. Ωραία όλα αυτά! Μήπως γνωρίζει κάποιος τί απαιτείται μηχανολογικά (ή τι μελετες χριάζονται) για την επεκταση συνεργειου σε συνεργείου εγκαταστασης? ' ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  2. Μπορώ να ιδρύσω σε γενικη κατοικία σε ένα βιομηχανικό κτίριο 4000 τ.μ δύο διαφορετικές δραστηριότητες ? Η πρώτη δραστηριότητα είναι ψυγείο και η δεύτερη δραστηριότητα είναι αποθήκη με συσκευασία. Οι δραστηριότητες θα είναι διαχωρισμένες με τοιχοποιία. Θα υπάρξη πρόβλημα με την απαίτηση της νομοθεσίας για τα ψυγεία για ανεξάρτητο κτίριο (1500 τ.μ. κτίριο πανταχόθεν ελεύθερο) ??
  3. Κυριοι συναδερφοι αντιλαμβανομαι απολυτως τις ανησυχιες σας. Ναι παραδεχομαι το οτι μπαινουμε στα 'χωραφια' σας και οτι εμείς οι Πολ.Μηχ θα μπορουσαμε να βγαλουμε χρηματα από αλλού και ολα τα παραπανω. Ποσες οικοδομικες αδειες νομιζετε οτι βγαζουμε το χρονο? Νομιζετε οτι στα περισσοτερα μπερδεμενα εκτος σχεδιου χρειαζεται μια μετρηση και τελος? Σε ενα βιομηχανικο κτηριο με περιτοιχησεις 1000-μετρου και μεγαλες υψομετρικες διαφορες και 10 συνεργεια να περιμενουν νομιζετε οτι υπαρχει χρονος και τον τοπογραφο που ειναι στον δρομο και ερχεται? Ασε το άλλο που γινονται και λάθη και καταστρεφονται οικοπεδα η που για να χωριστει ενα οικοπεδο (βιομηχανικό) σε δυο οικοδομησιμα χρειαζεται ολοκληρη μελετη. Πραγματα που εσεις δεν ξερετε (χωρις να θελω να προσβαλω κανενα) Υπαρχουν πολλες συνθηκες που καθιστουν ενα οικοπεδο αρτιο και οικοδομησιμο (για να μην πω οτι ολα χτιζονται). Αφηστε λοιπον να παρουμε εμεις την ευθυνη σε τετοιες περιπτωσεις. Οπως ειπατε στοχος ειναι η οικονομικη άδεια. Σε κατατμηση εκτος σχεδιου βιομηχανικο εμπορικο η οτιδηποτε αλλο χρειαζεται να ξερεις πολυ καλα τον νομο ως πολ.μηχ μηχ.μηχ και να ξερεις ολα τα ΦΕΚ και ο,τι αφορα την περιοχη και τις εγκρισεις που χριαζονται. Δεν μπορεις να τραβας γραμμες ετσι, χρειαζεται μελετη. Ναι ακριβως με ενα total station μια κορδελα ή ακομα ενα κινεζικο μονόσυχνο κανουμε πολύ καλά τη δουλεία μας για την ωρα. Η συμβολη σας ειναι πολυτιμη. Τα παντα σ'αυτον τον χωρο τα εχετε ορισει εσεις. Εμεις απλα ασχολουμαστε με δουλειες μικρης κλιμακας οπως γινοτανε πριν 50 100 200 1000 χρονια που δεν υπηρχαν 'τοπογραφοι', ημασταν ολοι ενα. Δεν μπορουμε να στησουμε γεφυρα, να χαραξουμε δρομους κτλ αλλά ενα οικοπεδακι και ενα σπιτακι να φτιαξουμε νομιζω οτι μπορουμε.Παραδεχομαι οτι εαν δεν πατε εσεις με σκηνουλες στο πουθενα στην αρχη, εργοταξιο δεν στηνεται.Οταν πλεον θα γινουμε οπως εξω τοτε δεν θα προλαβαινετε. A!! Κάτι άλλο. Εγώ Μηχανολογος Μηχανικός σπουδασα. Καταλαβα οτι σ'αυτον τον τομεα θα παρω τα.. γιατί τα κανουν ολα οι πολ. μηχ και τελιωσα και Πολ. μηχ. Χωρις γκρινιες. Τι να κανουμε μου στοιχισε αλλα 5 χρονια. Πρεπει να δεχεσε καταστασεις σ'αυτη τη χωρα. Παρατήρηση : Δεν διαχωρίζουμε τις δημοσιεύσεις μας. Αν θέλουμε τροποποιούμε/συμπληρώνουμε με χρήση της εντολής "επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής. Για την διόρθωση : avgoust
  4. Το S750 μόνο του (εξαρταται την περιοχη και τισ συνθηκες) δινει και 50εκ. οπως και ολα τα άλλα μονοσυχνα. Για να εισαι σωστός παρε ζευγος. Θα κανεις και αλλα πραγματα.
  5. Λοιπον κύριοι σπουδασα στην Αγγλία. Οι Βρετανοι μας ελεγαν οταν πουλας κάτι, ακομα και να το χαρισεις στον πελατη και τελικα δεν του βγει καλο ποτε δεν θα πει οτι μου το χαρισε ο ταδε η οτι το αγςρασα πολυ φθηνα. Θα πει το πηρα απο εκεί και δεν βγηκε καλο. Τυχαίνει να έχω αγωρασει GPS γεωδετικό από τον ίδιο στην Λαμία σε μισή τιμή από οτι δινουν οι αλλοι τα branded. Για θέματα αξιοπιστιας¨Τους δυο τελευταιους μήνες το οργανακι λειτουργουσε για περιπου 10 ωρες την ημερα. Το τσεκαρα με γεωδετικο σταθμό και τριγων ΓΥΣ πανω απο 30 φορές. Μέτρησε πάνω απο 100 οικοπεδα διαφορων διαστασεων και ιδιομορφιων. Δεν με εφερε ΠΟΤΕ σε δυσκολη θεση και εκανε πολυ γρηγορα αποσβεση. (καποιος γνωστος που πηρε Magellan 'κολησε΄' ιο και του το εστηλαν στην Γαλλια αυτους τους δυο μηνες για διακοπες, επαιρνε το δικο μου.) Ο τυπος που τα εμπορευεται εινα αψογος επαγγελματιας και γνωστης τοσο σε hardware οσο και software. Νομιζω μαλιστα οτι σχεδιαζει μονος του συστηματακια και γραφει προγραμματα. Α!!! Οσο για το εαν απαντάει στα μηνηματα και εαν εχει υποστηριξη δοκιμαστε να το στειλετε μηνημα Κυρικη βραδυ, σε μιση ωρα θα εχετε απαντηση. Ειναι και συναδερφος!! Εκτος απο πολ. μηχ ειμαι και μηχ. μηχ εχουν δει πολλα τα ματια μου στην Κινα και την Μαλεσιακαι Ινδονισία. Που νωμιζετε οτι κατασκευαζονται τα Magellan, Sokkia, Leica η τελος παντων καποια μέρη τους. Και κατι άλλο την κατασκευη τη δινουν σ'αυτον που θα δωσει η μικροτερη προσφορά. Φευγουν οι εκπροσωποι των εταιριων απο το κινεζικο εργοστασιο οι Κινεζοι ανοιγουν τα φωτα και τα μηχανηματα και συνεχιζουν την παραγωγη. Μην περιμενετε να δειτε κορυφαιας ποιοτητας συσκευασιες η τομους με οδηγιες και ωραια παρουσιαση και ωραίο περιβλημα. Αυτα φαινονται ωραια οταν ακους την Τιμή. Δεν θελω να υποστηριξω κανενα ουτε να επιρεάσω κανεναν. Τα οργανακια αυτα δεν ειναι μηχανικά εινα ηλεκτρονικα και οπως καταλαβαινετε σε ενα χρονο Θα εχουν βγει άλλα που που θα κανουν πολυ περισσοτερα πραγματα απο τα σημερινα. Γιατι να δοσεις μια περιουσια τώρα με την προοπτικη να βγει το HEPOS και δεν ξερω εγω τι άλλο. Παρε ενα καινουριο του χρονου (ο τυπος παιρνει το παλιο και σου δινει καινουριο) Στην τελικη ειναι τόσο φθηνά που μπορεις να πάρεις ενα ρίσκο. (Χαλασε εκτος εγγυσης το πεταξες πηρες αλλο προχορισες, δεν περιμενεις μηνες 'για το ανταλλακτικο'). Πηστεύω οτι η τιμη των κινεζικων ειναι η σωστη τιμη και οχι των άλλων. Θυμηθειτε οτι η συσκευασία, η μεταφορα και η διαφημιση κοστιζουν τα 2/3 το προιοντος και την δωρεαν επιδιξη την πληρωνετε πολυ ακρηβά.
  6. Πραγματικά ήταν η καλύτερη εξίσωση που έχει υποθεί για GPS και Λειτουργία. Έχω ασχοληθεί αρκετά τον τελευταίο καιρώ με αυτό το θέμα για την προμήθεια ενός GPS συστήματος. Απ' ότι έχω καταλάβει τελικά η αγορά ενός GPS συστήματος τη δεδομένη στιγμή για κάποιον μηχανικό που κάνει ένα τοπογραφικούλι το μήνα σε περιοχές εκτός σχεδίου μέχρι 10 στρέμματα είναι πεταμένα χρήματα που πιθανόν να μην τα πάρει ποτέ πίσω. Με όσα είπε παραπάνω ο συνάδελφος και τον ευχαριστώ παρα πολύ για τις απορίες που μου έλυσε είναι ότι τελικά χρειάζομαι ένα σχετικά φθηνό GPS σύστημα μονής συχνότητας να το πηγαίνω στο οικόπεδο να παίρνω 4-5 κορυφές και να κάνω την αποτύπωση μου με το το total station. Φυσικά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για αυτή τη δουλειά. Χρόνος σε αυτή τη φάση της επαγγελματικής μου καριέρας υπάρχει, χρήμα δεν υπάρχει. Αν έχει κάποιος αντίρρηση με τα παραπάνω ας μου πει που βρίσκει το λάθος. Θα εκτιμήσω πάρα πολύ τη συμβουλή του. Sorry για τα greeklish. Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.