Μετάβαση στο περιεχόμενο

CKiek

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by CKiek

  1. Τα ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσης έχουν βαθμό απόδοσης ίσο με 1, δηλαδή ότι καταναλώσεις σε ρεύμα θα πάρεις σε θερμότητα. Δυστυχώς οι διάφοροι έμποροι της αγοράς έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο ότι το εκάστοτε σύστημα που εμπορεύονται είναι καινοτόμο και εξοικονομεί ενέργεια. Εκεί που διαφέρουν μεταξύ τους τα ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσης είναι στην ποιότητα θέρμανσης. Η μετάδοση θερμότητας από μια μονάδα θέρμανσης πραγματοποιείται με 2 τρόπους.. με την θέρμανση του αέρα (συναγωγή) και με ακτινοβολία. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η θερμοκρασία που αισθάνεται ο χρήστης είναι κάπως διαφορετική από την θερμοκρασία του χώρου. Η αισθητή θερμοκρασία (ας αφήσουμε έξω το θέμα της υγρασίας του χώρου) σχετίζεται τόσο με την μέση θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο όσο και με την θερμοκρασία ακτινοβολίας από τοίχους, παράθυρα, θερμαντικά σώματα. Πρακτικά ο "ποιοτικότερος" για τον άνθρωπο τρόπος θέρμανσης είναι ένας συνδυασμός και των δύο... δηλαδή ένα θερμαντικό σώμα το οποίο θερμαίνει τον αέρα και παράλληλα ακτινοβολεί (άρα διαγράφουμε τα αερόθερμα και τα πάνελ υπέρυθρης). Εκτιμώ ότι οτιδήποτε κοντά στο κλασσικό καλοριφέρ λαδιού, αποτελεί ικανοποιητική λύση. Θα σε συμβούλευα να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στα καλώδια της εκάστοτε συσκευής.. όπως επίσης στα πολύμπριζα που ενδεχομένως να χρησιμοποιήσεις (αν συνδέσεις περισσότερες συσκευές) δεδομένου ότι έχω συναντήσει ουκ ολίγες περιπτώσεις κατά τις οποίες το καλώδιο δεν "άντεξε". Από την άλλη πλευρά, γιατί να περιορίζεις την αναζήτηση σου μόνο σε ηλεκτρικά συστήματα? Υπάρχουν αρκετές θερμάστρες κηροζίνης αλλά και υγραερίου τις οποίες μπορείς να πάρεις μαζί σου στο επόμενο διαμέρισμα που θα πας. Τέλος να ζητήσω συγνώμη για το "δασκαλίστικο" ύφος της απάντησης, αλλά εκτιμώ ότι το συγκεκριμένο θέμα πιθανόν να το διαβάσουν και μη μηχανικοί, οι οποίοι θα πέσουν πάνω του σε κάποια σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο.
  2. Να τα ξερμπερδέψουμε λοιπόν. Επιλεκτικός χαρακτηρίζεται ένας συλλέκτης του οποίου ο απορροφητής έχει "βαφεί" με μια επιλεκτική βαφή, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς απορροφητές μαύρης βαφής. το βασικό πλεονέκτημα της επιλεκτικής επιφάνειας δεν είναι η υψηλή απορροφητικότητα, αλλά η μικρότερη εκπεμψιμότητα από την αντίστοιχη μαύρης βαφής. αυτό συνεπάγεται χαμηλότερες θερμικές απώλειες για το συλλέκτη. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους 2 τύπους συλλεκτών, μάλιστα αρκετοί κατασκευαστές διαθέτουν ακριβώς τον ίδιο συλλέκτη με δυνατότητα επιλογής απορροφητικής επιφάνειας. Ελπίζω να βοήθησα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.