Μετάβαση στο περιεχόμενο

abenetos

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by abenetos

  1. Σε κάποιον εδώ (Καναδάς, BC), αναγνώρισαν τα μισά μαθήματα και έδωσε τα υπόλοιπα για να αναγνωριστεί ως master. Δεν ξέρω ακόμη την ακριβή διαδικασία. Το αμέσως επόμενο διάστημα ίσως αναγκαστώ να το κάνω κι εγώ. Σίγουρα δεν αναγνωρίζεται ως master. Εγώ επαναλαμβάνω πως έχω πάρει βεβαίωση από ΕΜΠ με συνολικά 300 ECTS και όχι αναλυτικά credits για κάθε μάθημα. Στην κεντρική γραμματεία του ΕΜΠ πάντως ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί. (Δ/νση Σπουδών, Ε.Μ.Π - ‘’Εκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος Ε.Μ.Π με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων’’
  2. καλησπέρα Εγώ έχω πάρει από το ΕΜΠ πολύ γρήγορα μετά τη σχετική μου αίτηση μια βεβαίωση πως έχω ολοκληρώσει 10 διδακτικά εξάμηνα, και με την εκπόνηση της διπλ. εργασίας αντιστοιχούν σε 300 ECTS, ενώ αναφέρεται πως το πτυχίο είναι ισότιμο με Master. Πάντως δε δίνουν αναλυτικά credits για κάθε μάθημα. Στον Καναδά που μόλις έχω έρθει, δεν ξέρω κατά πόσο μετράει για Bachelor (για Master σίγουρα όχι). Diploma = 2-3 έτη σπουδών, Bachelor = 4 έτη. Εδώ τουλάχιστον αυτό ισχύει. Αν θέλεις να σου στείλω τη δική μου Βεβαίωση, ευχαρίστως (στείλε μου PM). Καλή τύχη.
  3. H γνώμη μου είναι υποκειμενική διότι εργάζομαι σε βιομ. χρωμάτων -ΒΕΧΡΩ-, η οποία θεωρώ πως είναι μεταξύ των ποιοτικότερων εταιρειών χρωμάτων στην ελληνική αγορά. Αν κάποιος σου πει πως τα χρώματα της τάδε εταιρείας είναι τα καλύτερα μην τον πάρεις στα σοβαρά. Θέλει πολύ κουβέντα για να καταλάβει κάποιος που δε γνωρίζει, σε ποιές ιδιότητες υπερισχύει ένα προϊόν έναντι κάποιου άλλου και μάλιστα η σύγκριση πρέπει να γίνει με βάση δοκ. ελέγχους με τις ίδιες πρότυπες μεθόδους. Όπως λέει και κάποιος συνάδελφος εδώ "όλα τα άλλα είναι ...τούφες". Καλή τύχη ότι κια αν αποφασίσεις, τα ελαστομερή είναι καλές επιλογές, όμως ένα καλό ακρυλικό πιθανόν να είναι εξίσου αποτελεσματικό για την περίπτωσή σου. Ο κος Ροδόπουλος πιθανόν να σε ρωτήσει πρώτα σε ποιά περιοχή της Αθήνας είναι η οκοδομή, μέσες συγκεντρώσεις αέριων ρύπων, παλαιότητα κ.ά. (μεταξύ σοβαρού και αστείου, όμως απόλυτα ορθό, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες έιναι μόνο το ένα κομμάτι του παζλ όταν εξετάζει κάποιος ποιόν τύπο βαφής θα χρησιμοποιήσει εξωτερικά).
  4. καλημέρα Θέλω να επαναλάβω πως πρόκειται για μια πολύ καλή πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει για τον καθένα από εμάς που συμμετείχαμε. Θεωρώ πως ιδιαίτερα οι νεώτεροι που ήταν και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, μόνο θετικά στοιχεία μπορούν να αποκομίσουν. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες πρέπει να επαναληφθούν και να επικοινωνηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν κάποια πρόταση, όσο και σε αυτούς που πιθανόν να ενδιαφέρονται να επενδύσουν. Το τελευταίο πιθανόν να ακούγεται παράξενο, όμως πάντα υπάρχουν επενδυτές, η προσέγγισή τους όμως ιδιαίτερα σήμερα είναι αρκετά δύσκολη. Ίσως και πολλοί μεταξύ των οποίων κι εγώ δεν γνωρίζουμε που πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Ίσως και η δύσκολη περίοδος που διανύουμε ενώ από τη μια μπορεί να θεωρηθεί πως προσφέρει ευκαιρίες και στρέφει περισσότερους στην κατεύθυνση να προχωρήσουν σε κάτι νέο, από την άλλη όμως δε σου δίνει περιθώρια να ρισκάρεις. Θα πρότεινα στους εκάστοτε υπεύθυνους (δε θα καταφέρω να παρευρεθώ στη συνάντηση που οργανώνεται για follow up στα τέλη του Ιούνη), να δουλέψουν στην κατεύθυνση προσέγγισης εν δυνάμει επενδυτών στην κάθε κατηγορία προτάσεων. Η προβολή και το βήμα που δίνεται στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν πρόταση είναι εξίσου βασική με την προώθηση της πρότασης στους πιθανά ενδιαφερόμενους να επενδύσουν. Αυτο βέβαια μπορεί να γίνει και εκ των υστέρων σε κάποιο βαθμό, με την ανάρτηση των σχετικών video και pdf των παρουσιάσεων. Να σας ενημερώσω πως έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του "Επιχειρείν: 27,28,31 Μαΐου 2013" http://epixeirinteetkm.gr/final-proposals/ Προσωπικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ΤΕΕ ΚΜ για την πρωτοβουλία και ελπίζω να συνεχίσει βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος. Υπάρχουν πολύ δυνατά μυαλά που ακόμη οραματίζονται και επίσης επιχειρηματίες που μπορεί να έχουν σημαντικό όφελος από την ανάπτυξη των ιδεών τους.
  5. sintecno-SC10-SR.pdf κε Ροδόπουλε το αναφέρατε σε προηγούμενη ανάρτησή σας. Έχει πολύ ενδιαφέρον, προσπαθώντας να πάρω περισσότερες πληροφορίες, δεν το βρήκα στα προϊόντα της εταιρείας. Ούτε και με μια σύντομη αναζήτηση στο google
  6. Προσωπικά δεν έχω τη δυνατότητα να πάω για 5 ημέρες. Αν πράγματι υπάρχουν δυνατότητες όπως αυτή που ανέφερες, τότε λάθος τους. Ο semtee πιθανόν μπορεί να μας απαντήσει.
  7. Θεωρώ πως σκοπός είναι να υπάρχει χρόνος για διόρθωση των προτάσεων και αυτό είναι πολύ σωστό κατά τη γνώμη μου. Σαφώς και δύσκολα κάποιος εκτός νομού τουλάχιστον θα ανέβει για 1 εβδομάδα. Εδώ "ψάχνουμε" για χρηματοδότηση. Πιστεύω όμως πως αξίζει η προσπάθεια (αν και κάτι θα έπρεπε να έχουν "εξασφαλίσει" στους συμμετέχοντες - όμως οι καιροί είναι δύσκολοι). Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.
  8. Το πήρες λίγο στραβά συνάδελφε. Προσωπικά θεωρώ πως δεν είμαι ούτε και πρόκειται να γίνω μηχανικάρας. Έδωσα σε αυτά που είπα τη διάσταση του τι μπορεί να αποκομίσει κάποιος από κάποιο μάστορα ή εμπειροτέχνη και όσο για τις φαμφάρες!!!, μου φαίνεται σαν να με λογοκρίνεις. Καμια φορά βγάζουμε και κάνα απωθημένο, προσωπικά δε θέλω να το παίξω έξυπνος, αλλά ήθελα να πω πως έχω προσπαθήσει και πως αυτό προτείνω στο συνάδελφο γιατί έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις. Ανήκω σε οικογένεια μαστόρων έχω δουλέψει με μαστόρους και θεωρώ πως ξέρω να τους αξιολογώ αρκετά καλά. Θεωρώ πως και η ChristinaZ έχει θέσει πολύ σωστά τις απόψεις της.
  9. Είμαι χημ. μηχ/κος, αλλά τυχαίνει να έχω δουλέψει αρκετά στην οικοδομή σε όλα τα συνεργεία (καλούπια, σοβάδες, χτισίματα κ.ά). Για εμένα είναι πως πρέπει πρώτα απ' όλα να "σταθείς" στα πόδια σου παλεύοντας, να αντλείς όσο περισσότερη γνώση μπορείς από τον κάθε εργάτη και στη συνέχεια όταν θα προκύψουν τα σοβαρότερα προβλήματα θα έχεις πιθανόν τη γνώση, αλλά σίγουρα το τσαγανό που κατά τη γνώμη μου το αποκτάς σε χώρους εργασίας όπως το "γιαπί" (μετά από 3,5 έτη εργ. έρευνας στο ΕΜΠ και περίπου 4 μήνες γράψιμο για να παραδώσω δούλεψα στα σοβαντίσματα μέχρι να πάω στρατό - κουβαλούσα τενεκέ σε αλβανούς μάστορες - δεν έχω τίποτε μαζί τους), γιατί φίλε μου, αργότερα, μεταξύ συναδέλφων και δη καλοαναθρεμμένων και καλοσπουδαγμένων (αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό) παρουσιάζονται πολύ σημαντικότερα προβλήματα όταν εσύ έχει λιγότερες ανοχές απ' ότι στο ξεκίνημά σου. Κάθε δυσκολία για καλό μας λέγαν και συμφωνώ. Μην προσπαθήσεις να αποφύγεις τις δυσκολίες, αλλά να να τις προσπεράσεις, θα γίνεις πιο δυνατός και αυτό στην εποχή μας χρειάζεται περισσότερο από τα πτυχία μας ίσως.
  10. Εγώ έμαθα παραγωγή από εμπειρικό "χημικό" χρωμάτων (μου συστήθηκε ως χημικός, αλλά δεν είχε καμία σχέση) και από τους πακιστανούς εργάτες. Δε με προσβάλλει αυτό γιατί σαφώς όταν είσαι 60+ και σου φέρουν έναν νεαρό στο εργοστάσιο (σε μικρές εταιρείες), καταλαβαίνεις οτι σχεδιάζουν τη διαδοχή σου. Αν έχεις το κόλλημα πως θα "πεθάνεις" στο τιμόνι και πως κανείς δε δικαιούται να σε αμφισβητήσει, λειτουργείς επιθετικά και δημιουργείς θέμα στο νέο μηχανικό ή μη. Αυτά σχετικά με την ψυχολογία των παλιών "εμπειρικών" μαστόρων. Θεωρώ πως α) αν ξεπεράσεις το πρώτο σοκ β) ξεπεράσεις την άποψη πως είμαι μηχανικός, έχω γνώσεις, αυτές αναγνωρίζονται από τον εργοδότη και τους συναδέλφους και όλοι μαζί εργαζόμαστε αρμονικά και γ) δεις πως οι παλιοί "εμπειρικοί" παρά τη γενική "ασχετίλα" τους γνωρίζουν ακριβώς λόγω της εμπειρίας τους κάποια πράγματα που ποτέ δε θα τα διαβάσεις, τότε θα καταφέρεις να συνεχίσεις, θα αντλήσεις ότι θετικό μπορείς να πάρεις από αυτούς και στη συνέχεια (αυτό εξαρτάται από εσένα πλέον) πιθανόν να επιβάλλεις με τη στάση και τις γνώσεις σου τη θέση που σου αξίζει. Αυτά για την περίπτωση που δεν υπάρχει (και δεν πιστεύω πως εύκολα μπορείς να βρεις) κάτι πιο καλό για σένα στον ορίζοντα. Στη δική μου περίπτωση μετά από 1-2 χρόνια περίπου ο "εμπειρικός" ανγκάστηκε να με αποδεχτεί και ανέλαβα την παραγωγή χωρίς να του καρατήσω καμία κακία (για την ακρίβεια δικαιολόγησα τη συμπεριφορά του απέναντί μου σε κάποιο βαθμό). Το μεγαλύτερο θέμα δεν είναι όταν είσαι στην αρχή της καριέρας σου, αλλά αργότερα, που συχνά αναγκάζεσαι να ασχοληθείς με project που δεν έχουν να κάνουν με αντικείμενο που πιστεύεις πως πρέπει να ασχολείσαι. Εκεί η ψυχολογική πίεση είναι μεγαλύτερη και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις δυσκολότερες. Όμως έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να μάθεις να τα αντιμετωπίζεις - σε κάποιο βαθμό προσαρμόζεσαι και σε κάποιο "τα προσαρμόζεις".
  11. τι εννοείς έχεις μπλέξει με τους ελαιοχρωματιστές; Επειδή χρησιμοποιούν airless (εκτός από τα γωνιόκρανα); Και οι σοβατζήδες αυτό κάνουν. Η χρήση μηχανημάτων δε χειρότερη ποιότητα εργασίας. Ο έλεγχος της επιφάνειας, αν δηλ. έχει σπατουλαριστεί σωστά, χωρίς ανωμαλίες γίνεται με τον προβολέα, εξετάζοντας την επιφάνεια υπό γωνία. Σημαντικό ρόλο παίζει η "αντίληψη" αυτού που κάνει τον έλεγχο. gio είσαι παραδοσιακός ή σου έχουν ξεφύγει κάποιες εξελίξεις. Προσωπικά διαφωνώ με τη χρήση λαδερών στόκων πλέον. Συμβουλή : κρίσιμο και ανεξάρτητα με την ποιότητα χρώματος που θα χρησιμοποιήσεις είναι α) να ελέγξεις την ποιόητα της επιφάνειας (να μην τρίβεται εύκολα), β) να μην αφήσεις αναστάρωτες επιφάνειες, να χρωματίσεις με 4 σταγόνες από το μηχάνημα αποχρώσεων το αστάρι που θα χρησιμοποιήσεις (να χρησιμοποιήσεις αστάρι που χρωματίζεται - κατά τη γνώμη μου μικρονιζέ ακρυλικό οικολογικό αστάρι νερού) και γ) να δεις πως η ασταρωμένη επιγάνεια δε βγάζει καθόλου σκόνη. Πάντως με βάση τα όσα έχω δει, υπάρχουν επιφάνειες που δύσκολα "έρχονται" και για να γίνει αυτό χρειάζονται συχνά περισσότερα χέρια. Ελπίζω να μη συμβαίνει στην οικοδομή σου αυτό. Αν ναι κυνήγα το σοβατζή και όχι τον ελ/στή, που πιθανόν να έχει δώσει πολύ χαμηλή τιμή για να πάρει τη δουλειά και να μη του βγαίνουν τα μεροκάματα (πρόβλημά του θα μου πεις, όμως είναι ταυτόχρονα και δικό σου).
  12. apostolos55 Ευχαριστώ πολύ. Άψογη απάντηση . Καμία σχέση με αυτό που έκανα.
  13. atitlon Εύχομαι καλή επιτυχία! Δεν έχει σημασία αν θα πετύχει επαγγελματικά κάποια πρόταση (προσωπικά δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος). Το υγιές όμως σε αυτή την ιστορία είναι πως υπάρχουν ανήσυχα πνεύματα και έστω και μια περίπτωση να βοηθηθεί με κάποια δράση όπως αυτή αξίζει τον κόπο η προσπάθειά τους (η δική μας αξίζει τον κόπο ούτως ή άλλως - εξάλλου πιστεύω πως "τριβελίζει" τα μυαλά μας επί μακρόν) αρκεί να μην είναι μόνον για το θεαθήναι.
  14. Μπήκα στον πειρασμό και υπέβαλα πρόταση σήμερα (από περιέργεια περισσότερο). Η αλήθεια είναι πως αρκετά χρόνια "γυρνάει" στο μυαλό μου, αλλά για πολλούς λόγους δεν κατάφερα να την υλοποιήσω. Μια αρχική προσπάθεια πριν 6 χρόνια μου έδειξε πως παρουσιάζει μεγάλο ενδιφέρον, όμως ο τρόπος προσέγγισης - προώθησης ήταν πολύ ερασιτεχνικός. Πιστεύω πως κάθε επένδυση για να έχει επιτυχία και εφόσον στηρίζεται σε μια καλή ιδέα, θα πρέπει να σχεδιάζεται και να υλοποιείται με τις απαραίτητες συνεργασίες με επαγγελματίες όπου απαιτείται. Το στήσιμο έχει ίσως την ίδια βαρύτητα με την ιδέα. Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια χώρα, στην οποία σε κοιτάζουν λίγο στραβά αν αναφερθείς σε κάποια ιδέα που ξεφεύγει από τα στενά γεωγραφικά όρια αυτής. Ιδίως όταν απευθύνεσαι σε συναδέλφους, το πιο πιθανό είναι να σε απογοητεύσουν φοβούμενοι μήπως και φανείς καλύτερος. Γενικά δεν θέλω να πω πως έχω σκεφθεί κάτι φοβερό, όμως υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που πιθανόν το έχουν κάνει και δεν ξέρω ποιά βοήθεια τους δίνεται έστω και από ιδιωτικό φορέα να το προχωρήσουν. Η google ενημερώθηκα από την κόρη μου διεξάγει διαγωνισμό σε όλες τις χώρες μεταξύ μαθητών Α' Γυμνασίου για πρόταση logo (της google) ανά χώρα, σχεδιασμένο με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου. Αυτό σε πολλές διαφορετικές μορφές θα πρέπει να μπαίνει ως εργασία από το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Θα πρέπει να δίνεται απ' αυτή την ηλικία ώθηση στα παιδιά μας να κατεβάζουν ιδέες και να προσπαθούν να τις υλοποιούν. Δηλ. να "μάθουν" να σκέφτονται (το να σκέφτεσαι βέβαια δε διδάσκεται, το να σε μαθαίνουν όμως να μη σκέφτεσαι είναι πολύ διαδεδομένο) και να δημιουργούν. Πιστεύω πως είναι η μόνη διέξοδός μας από τις κρίσεις (και όχι την κρίση όπως εσφαλμένως κατά τη γνώμη μου τιτλοφορείται). Αυτά που κάποιον που δεν "αντέχει" να βλέπει τα χάλια γύρω του και αποφάσισε να προσπαθήσει να μεταναστεύσει (ελπίζω να τα καταφέρω), κυρίως γιατί δε θέλω τα παιδιά μου να απογοητευθούν όπως κι εγώ.
  15. Πολύ ενδιαφέρον υλικό - συχνά αναφέρεται ως το υλικό του μέλλοντος. Καλή ερευνητική εργασία στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ (Νανολειτουργικά και Νανοσυνθετά Υλικά) http://www.ims.demokritos.gr/ims_field.php?lang=gr&ergo=G108&PHPSESSID=04dfc97c76995ae73f2f4e9d50ff7b8b Εξαιρετική παρουσίαση από τον καθ. Κ. Α. Χαριτίδη, Σχ. Χημ. Μηχ/κών ΕΜΠ (Τομέας III) "Τεχνικές ανάπτυξης & Χαρακτηρισμού Νανοϋλικών" (δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να το βρει πλέον, εγώ το είχα κατεβάσει το καλοκαίρι. Σχετική βιβλιογραφία/πληροφορίες http://ebookdatabase.net/g/graphene-application-pdf http://www.firstnano.com/applications/papers/docs/3D-Continuous-CVD-Graphene-a-New-Class-of-Materials.pdf http://www.nanoconvention.ch/Speaker/presentations/2011-05-18-SwissNanoConvention-Fasel.pdf http://www.tntconf.org/2010/abstracts_TNT2010/TNT2010_Geim.pdf
  16. Επειδή πολλοί έχουμε κάποιες ιδέες που θεωρούμε πως θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε εμπορεύσιμο προϊόν (ανεξάρτητα με το βαθμό καινοτομίας), θα ήθελα να θέσω κάποιο ερώτημα σχετικό με τη δράση του ΤΕΕ στην οποία αναφερθήκατε. Στη σελίδα της δράσης αναφέρεται πως "Σκοπός της επιτροπής αξιολόγησης είναι να επιλέξει τις προτάσεις που κρίνει ώριμες να παρουσιαστούν στο κοινό. Σκοπός της επιτροπής αξιολόγησης δεν είναι η ανάδειξη των καλύτερων προτάσεων ούτε η συμβολή της στην εξεύρεση χρηματοδότησης ή η διαμεσολάβησή της προς οποιονδήποτε παρευρισκόμενο επενδυτή" Σε αυτό θα ήθελα να ρωτήσω σκοπός είναι απλά να παρουσιαστούν προτάσεις; Δεν θα πρέπει να έχουν κληθεί και οι αντίστοιχοι "εν δυνάμει" επενδυτές; Εκτός αν αναφερόμαστε σε προτάσεις που έχουν να κάνουν με δραστηριότητα π.χ. πολ. μηχανικού που ίσως (δεν το γνωρίζω) να είναι κάπως πιο συγκεκριμένο το ενδιαφέρον. Για να εξηγηθώ επειδή είμαι χημ. μηχανικός (αν δεν κάνω λάθος ανήκουμε και εμείς στο ΤΕΕ το οποίο παρεπιμπτόντως μέχρι πριν 5 περίπου χρόνια το πλήρωνα, δεν ξέρω για ποιό λόγο) και δραστηριοποιούμαι στη βιομ. χρωμάτων, έχω προσπαθήσει αρκετά πριν κάποιο διάστημα να υλοποιήσω κάποια ιδέα (λογισμικό για επεξεργασία συνταγών, Α' υλών, οργάνωση παραγωγής κ.ά), η οποία δεν απαιτεί κάποιο απαγορευτικό κόστος επένδυσης, απαιτεί όμως κάποιον να πιστέψει σε αυτή και να διαθέσει φυσικά τους πόρους για την υλοποίησή της. Δεν ξέρω σε τι θα βοηθούσε εάν την ανέπτυσσα έστω και με καλύτερο τρόπο (με τη βοήθεια των ειδικών) σε κοινό άσχετο με αυτό που προτείνω ως ιδέα. Είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίσεις κάποιον "επενδυτή" και εκεί θα πρέπει να βοηθήσει το ΤΕΕ. Είναι κακή η συμβολή στην εξεύρεση χρηματοδότη; Εξάλλου περί τίνος πρόκειται, περι ακαδημαϊκών ιδεών, ή φιλοσοφικής κουβέντας; Δε λέμε να ζητήσει μερτικό φυσικά!
  17. Ειδικότητα : Ειδικός επιστήμονας - Βοηθός ερευνητή (ΣΥΠ). Λόγω ειδικότητας στο ΚΕΤΕΣ έγινα οδηγός υποδιοικητή. Είδες άμα έχεις προσόντα πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις;
  18. Λογικά δεν πρέπει να χρειαστεί βαφή για αρκετά χρόνια. Ρωτάς τον προμηθευτή/κατασκευαστή και θα το δεις στην πράξη αν θα χρειαστεί και πότε βάψιμο, πλύσιμο ή οτιδήποτε άλλο.
  19. Επειδή έχω αντιμετωπίσει το πρόλημα, έχω διαπιστώσει κι εγώ πως πράγματι σε αντιγραφή έστω και ολόκληρου του φακέλου χαλάει η εξάρτηση. Πρέπει να μπεις Δεδομένα/επεξεργασία συνδέσεων και να το "ξαναφέρεις" επιλέγοντας ξανά τα σχετικά αρχεία. Αν δεν έχεις πάρα πολλά αρχεία δεν είναι δύσκολο. Εγώ το δουλεύω έτσι.
  20. Βρήκα κάποια λύση Για όποιον ενδιαφέρεται κελί Α1 (2 λέξεις π.χ. ονομ/μο) κελί Β1 (παίρνω την 1η λέξη) =LEFT(A1; FIND(" "; A1)) κελί C1 (παίρνω την 2η λέξη) =RIGHT(A1; LEN(A1)-FIND(" ";A1))
  21. Χρειάζομαι συνάρτηση. Θα το ψάξω κι άλλο, αλλά μάλλον δε γίνεται. Ευχαριστώ πάντως
  22. να ρωτήσω εάν μπορεί κάποιος να μου δώσει λύση στο εξής Στο excel σε στήλες όπου τα κελιά περιέχουν 2 ή παραπάνω λέξεις να χωρίζεται κάθε κελί σε στήλες όταν "βλέπει" το κενό . Αυτό πρέπει να γίνεται με συνάρτηση. π.χ. ααα βββ γγγ δδδ (γραμμή 1) κκκ λλλ μμμ (γραμμή 2) ... να πάει σε 4 στήλες η γραμμή 1 και σε 3 στήλες η γραμμή 2
  23. Το έχω ξαναπεί. Στο κομμάτι που τουλάχιστον εγώ γνωρίζω, δείτε τα ΕΤΕΠ χρωματισμών, ΠΕΤΕΠ ψυχρών υλικών & χρωμάτων διαγραμμίσεων. Εγώ θα έλεγα καλύτερα να περιμέναμε τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Στο κομμάτι των ελέγχων κάποια πράγματα που έχω ακούσει στον τομέα επίβλεψης, στις διαγραμμίσεις κ.ά. δεν με ενθαρρύνουν. Σαφώς και πρέπει να αλλάξουν πολλά. Σαφώς και υπάρχουν καλά οργανωμένα/εξοπλισμένα εργαστήρια και ικανότατοι επιστήμονες. Αργεί η αλλαγή όμως και πολλοί φεύγουν! (εμείς καλά τα συζητάμε, αλλά μέχρι εκεί νομίζω, μακάρι να κάνω λάθος)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.