Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

aster1x

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

aster1x's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπάρχει μία (κακή) συνήθεια απο τους ηλεκτρολόγους να ηλεκτροδοτούν ιδιοκτησίες όπως ιδιόκτητες υπόγειες αποθήκες και θέσεις στάθμευσεις σε υπόγεια γκαράζ (που έχουν μάλιστα χιλιοστά ιδιοκτησίας) απο το κοινόχρηστο ρολόι της ΔΕΗ. Ο λόγος είναι καθαρά τεχνικός και οικονομικός. Πολλές φορές ο κατασκευαστής δεν έχει καθορίσει την κατανομή των αποθηκών και γκαράζ ανα διαμέρισμα ή αν το έχει καθορίσει μπορεί να γίνουν αλλαγές κατά την πώληση των διαμερισμάτων και των αποθηκών και των γκαράζ. Ετσι λοιπόν σχεδόν ποτέ δεν είναι δυνατόν ιδιόκτητητες αποθήκες και γκαράζ να ηλεκτροδοτηθούν απο το ιδιόκτητο πίνακα στο διαμέρισμα ή απο το ιδιόκτητο ρολόι. Τα παραπάνω ισχύουν μόνον για οριζόντιες ιδιοκτησίες με χιλιοστά ιδιοκτησίας. Θέσεις παρκιν στην πιλοτή που δεν έχουν χιλιοστά και ιδιοκτήτη (ακόμα και αν έχουν κλειστεί παρανόμως σαν δωμάτια) τροφοδοτούνται πάντα και νόμιμα απο το κοινόχρηστα ρολόι της ΔΕΗ. Υπάρχει περίπτωση ο κοινόχρηστος λογαριασμός της ΔΕΗ να έχει χρεώσεις υπέρ δήμου για Δημοτικά τέλη και φόρους για τις κοινόχρηστες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται απο το κοινόχρηστο ρολόι της ΔΕΗ και επίσης χρέωση για τέλος Ακίνητης Περιουσίας που αφορά ιδιοκτησίες (αποθήκες και υπόγεια γκαράζ) που επίσης ηλεκτροδοτούνται απο το κοινόχρηστο ρολόι της ΔΕΗ. Αυτή είναι και η σωστή τεχνική και διαδικασία. Τα παλιά χρόνια οι μηχανικοί δήλωναν κατά λάθος σαν κοινόχρηστους χώρους το άθροισμα των κοινόχρηστων χώρων και των ιδιοκτησιών. Αυτό είναι λάθος. Τα τελευταία χρόνια με το χαράτσι, τον ΕΝΦΙΑ κλπ βγήκαν στην επιφάνεια πολλές λανθασμένες δηλώσεις των μηχανικών που διορθώθηκαν με νέες δηλώσεις τους στον Δήμο. Τα τεχνικά λάθη όμως δεν μπορούν να διορθωθούν. Η ΔΕΗ κρατάει αρχείο με τις δηλώσεις των μηχανικών που κάνουν για την έναρξη ηλεκτροδότησης του κτιρίου. Προσοχή όμως. Οποιαδήποτε τροποποίηση επιφανειών στον κοινόχρηστο λογαριασμό της ΔΕΗ, δηλώνεται πρώτα απο τον μηχανικό στο Δήμο και μετά ο Δήμος ενημερώνει την ΔΕΗ για τα χιλιοστά που πρέπει να χρεώσει η ΔΕΗ τον πελάτη, για λογαριασμό του Δήμου.
  2. Ευχαριστώ όλους για τις διευκρινήσεις και ειδικά τον azisi για τον εντοπισμό των προδιαγραφών των μετρητών που χρησιμοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ πλέον. Το αρχείο "Τύποι μετρητών φορτίων" της ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθαρίζει τι μετράται ανα κατηγορία παροχής. Ευχαριστώ.
  3. Πολύ σωστή η διόρθωση του @Νικοστρι. Αρα αφού ο μετρητής αντιλαμβάνεται και συνυπολογίζει το συνφ, τότε συμπεραίνω απο τα λεγόμενα σας, οτι σχετικά με το παραπάνω παράδειγμα ο μετρητής θα καταγράψει 111,8 που ναι μέν είναι KVA αλλά τα ονομάζουμε ΚWh (δεν ξέρω γιατί). Ειναι σωστή η ερμηνεία των μέχρι τώρα απαντήσεων σας? ΠΡΟΣΟΧΗ: Ρωτάω μόνον για τους ηλεκτρομηχανικούς μετρητές και όχι για τους ηλεκτρονικούς μετρητές. Στη βιομηχανία που μετράται και χρεώνεται ξεχωριστά η άεργος ενέργεια ώς "πρόστιμο", τι μετρητές χρησιμοποιούνται?
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση και συμφωνώ. Η ερώτηση όμως είναι "Η ΔΕΗ μετράει την άεργο ενέργεια?" Διότι αν την μετράει και την συνυπολογίζει μαζί με την πραγματική ενέργεια, τότε το συμπέρασμα είναι οτι την μετράει, την χρεώνει αλλά δεν αναφέρει ξεχωριστά την χρέωση της άεργου ενέργειας. Γνωρίζοντας την βασική αρχή λειτουργείας των ηλεκτρομηχανικών μετρητών ενέργειας καταλαβαίνω οτι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά φάσης άρα και την άεργο ενέργεια. Θα ήθελα λοιπόν μια ποιό αναλυτική εξήγηση αν τελικά οι ηλεκτρομηχανικοί μετρητές της ΔΕΗ μετράνε την άεργο ενέργεια.
  5. Σε περίπτωση που μια κατανάλωση που δεν είναι καθαρά ωμική (όπως η αντίσταση του θερμοσίφωνα) αλλά είναι επαγωγική ή πυκνωτική (όπως ενα μεγάλο μοτέρ) και έτσι το συνφ δεν είναι 1, ποιά ενέργεια μετράνε τα ρολόγια της ΔΕΗ στις καταναλωτικές εγκαταστάστεις του τιμόλογιου Γ1Ν ή Γ21 ας πούμε μέχρι 3χ50Α? 1. Την πραγματική (real) ισχύ P μόνον της κατανάλωσης? 2. Την άεργο (reactive) ενέργεια Q που μπορεί να καταναλώνει μια μεγάλη αντλία? 3. Την φαινόμενη (Apparent) S ενέργεια όπου S*S=P*P+S*S ή διαφορετικά TruePower P= ApparentPower*cosφ 4. Σε ενα τριφασικό ρολόι της ΔΕΗ, η μέτρηση μιας φάσης που έχει καθαρά ωμικό φορτίο (αρα συνφ=1) επειρεάζεται απο μια άλλη φάση που μπορεί να έχει ενα επαγωγικό φορτίο με συνφ διάφορο του 1? Σε αυτή τη περίπτωση ποιά είναι η τελικά κατανάλωση που θα μετρήσει η ΔΕΗ και θα μας χρεώσει?
  6. Η σωλήνα φ18 είναι απο το ρολόι της ΕΥΔΑΠ μέχρι εκεί που θα ξεκινήσω την νέα σωλήνα για το πότισμα και είναι σε απόσταση περίπου 1.5 μέτρα. Η ερώτηση είναι απο εκεί και μετά τι διάμετρο σωλήνα να χρησιμοποιήσω για 80 μέτρα μέχρι τους ψεκαστήρες ποτισμού. Καταλαβαίνω οτι είναι οριακή αλλά κατα πόσο είναι οριακή. Για αυτό ξαναρωτάω τις αρχικές ερωτήσεις. Η όδευση της νέας σωλήνας ποτίσματος θα έχει 6 γωνίες 90 μοιρών (για στρήψιμο στους τοίχους) μέχρι την ηλεκτροβάνα.
  7. Απο την παροχή της ΕΥΔΑΠ που είναι φ18 και με στατική πίεση 4.5 ατμόσφαιρες, θέλω να ποτίζω κήπο με αυτόματο πότισμα όπου η μακρύτερη ζώνη είναι περίπου 80 μακριά απο την παροχή της ΕΥΔΑΠ και ή μέγιστη κατανάλωση αυτής της στάσης συνολικά για τα 6 μπέκ που έχει πάνω της είναι 1.8 μ3/ώρα στις 2 ατμόσφαιρες σύμφωνα με την Hunter. 1. Τι διάμετρο σωλήνα πρέπει να χρησιμοποιήσω απο την παροχή μέχρι την σωλήνα ποτίσματος στα 80 μέτρα? 2. Χρειάζεται να βάλω αντλία/πιεστικό στην παροχή για να φτάσει η ποσότητα του απαιτούμενου νερού (1.8με/ώρα) στα μπέκ? 3. Αν ναί στην ερώτηση 2, τότε τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η αντλία/πιεστικό? (ιποδύναμη, ποσότητα παροχής νερού, κλπ) 4. Αν χρειάζεται κάποια αντλία είναι καλύτερο να πάρω αντλία με ηλεκτρονικό έλεγχο λειτουργίας χωρίς το δοχείο διαστολής, ή πρέπει να υπάρχει και κάποιο δοχείο διαστολής?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.