Μετάβαση στο περιεχόμενο

emilia

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

emilia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επειδη ειμαι Χημικος Μηχανικος μπορω να εγγυηθω για τις γνωσεις μας σε Θερμοδυναμικες,Μεταφορα θερμοτητας και ισοζυγια ενεργειας ,χωρις να σημαινει οτι διεκδικω οπως κανουν οι περισσοτεροι μηχανικοι θεση ενεργειακου επιθεωρητη.Δεν ξερω αν ειναι καταλληλοι ολοι μηχανικοι για ενεργειακοι επιθεωρητες,αλλα σιγουρα με εκπαιδευση στο αντικειμενο και διαβασμα θα μπορουσαν δικαια να γινουν.Βεβαια,οπως φαινεται στο τελος θα γινουν ολοι οι μηχανικοι χωρις εξειδικευση και τα ενεργειακα πιστοποιητικα θα δινονται με το καλημερα...Δυστυχως ,αυτη ειναι η πραγματικοτητα!
  2. Καλημερα,παιδια!Μηπως γνωριζετε αν ο χημικος μηχανικος μπορει να υπογραψει αδεια για εγκατασταση φυσικου αεριου;Ξερω οτι υπογραφουν ,κυριως,μηχανολογοι μηχανικοι,αλλα μου ειπαν οτι δεν υπογραφουν και οι χημ. μηχ. και ηθελα να το επιβεβαιωσω.
  3. Chihor,εγώ αναφέρομαι σε ειδικότητες ΙΕΚ που έχουν να κάνουν με έργα υποδομής,δομικών υλικών κτλ.Ο δικός μου μισθός είναι βασικός μηχανικού πολυτεχνείου (γύρω στα 1100-1200 καθαρά).Το αρνητικό με εμάς είναι ότι κόβουμε δελτίο οπότε τα λεφτά μας είναι στάνταρ όσες υπερωρίες κι αν κάνουμε!Και το χειρότερο το βασικό μας ωράριο είναι 10ωροκαι δουλεύουμε και κάποια σκ του μήνα στάνταρ, είτε έχουμε φόρτο εργασίας είτε όχι(όλο το προσωπικό βέβαια ανεξάρτητα από ειδικότητα,πτυχίο κτλ)!Άμα δούλευα λιγότερες ώρες θα ήμουν πλήρως ικανοποιημένη με τα λεφτά που παίρνω άμα σκεφτείς οτί είμαι νέα μηχανικός!
  4. Σχετικά με τα ΙΕΚ θα ήθελα να πω ότι έχουν κερδίσει ήδη αρκετό έδαφος συγκριτικά με μηχανικούς ΤΕΙ και ΑΕΙ.Δεν ξέρω άμα συμβαίνει σε όλες τις κατασκευαστικές αυτό ,αλλά σε αυτή που δουλεύω εγώ οι απόφοιτοι ΙΕΚ είναι περισσότεροι από μηχ ΤΕΙ,ΑΕΙ.Εγώ έχω τελειώσει το πολυτεχνείο κι ο μισθός μου είναι λίγο ψηλότερος από τον μισθό γραφειακού προσωπικού που έχει τελειώσει ΙΕΚ και έχει την ίδια προυπηρεσία με μένα.Δεν παραπονιέμαι γιαυτό γιατί κι αυτά τα παιδιά μια χαρά κάνουν την δουλειά τους, μόνο που κάποιες φορές σκέφτομαι ότι αυτά τα 5 χρόνια που σπούδαζα ταλαιπωρήθηκα αρκετά με μαθήματα,διπλωμ,εργαστήρια και λέω μήπως ήταν καλύτερα να πήγαινα κατευθείαν σε ΙΕΚ;Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ,όμως, και με αυτές πορεύεται οπότε ας μην παραπονιόμαστε και στρεφόμαστε κατά αυτών που έχουν τελειώσει κάποιο άλλο εκπαιδ ίδρυμα, σχολή κτλ.....απλά να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο!
  5. Αν είναι δυνατόν τι είναι αυτά που διαβάζω περι αγωγών! Εδώ γίνεται συζήτηση γύρω από ένα θέμα κι έχει ο καθένας το δικαίωμα να λέει την γνώμη του όποια κι αν είναι αυτή.Και τι περι ρατσισμού είναι αυτά που διαβάζω.....Δηλαδή όποιος εκφέρει αντίθετη ή διαφορετική άποψη πάνω στο θέμα θεωρείται ότι στρέφεται ρατσιστικά ως προς μέλη του φόρουμ; Κι επειδή ,όλοι έχουμε το δικαίωμα να διαφωνούμε,θα διαφωνήσω με αυτά που γράφει το μέλος mechwar στην τελευταία του παράγραφο παρακάτω...για τους επιστήμονες που τελείωσαν τα πολυτεχνεία.Αγαπητό μέλος πως μπορείς να γνωρίζεις ότι όσοι έχουν τελειώσει το πολυτεχνείο δεν έχουν στερηθεί τίποτα;Πάντως,συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου σχετικά με τις συνθήκες εργασίας ,μισθούς και ασφαλιστικό!Τα περι εργασίας μας απασχολούν όλους (ή τους περισσότερους τουλαχιστον) και όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στον επαγγελματικό τομέα ανεξάρτητα από σπουδές μεταπτυχιακά κτλ.
  6. Αγαπητε Αλεξιος,δεν είναι όλες οι διπλωματικές στο ΕΜΠ χαλαρές!Σε κάποιες γίνεται τόσο καλή δουλειά που θα μπορούσαν να αναγνωριστούν σαν Μάστερ.Είναι στην επιλογή του φοιτητή αν θα πάρει θέμα δι πλωματικής που βγαίνει σε 2 μήνες ή αν θα πάρει θέμα που θέλει να αφιερώσεις από 6 μήνες μέχρι ένα χρόνο.Και για όσους σκέφτονται για μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ να ξέρουν ότι αν περιλαμβάνει πειραματικό μέρος το θέμα μεταπτυχιακής διπλωματικής που θα πάρουν έχει πολύ ζόρι.Εγώ στην διπλωματική μου έκλεινα 15ωρα στο εργαστήριο κάποιες μέρες κι όχι τόσο λόγω της δυσκολίας του πειράματος αλλά λόγω ελλείψεων που είχε το εργαστήριο του ΕΜΠ!Καλό κουράγιο!
  7. Συγγνώμη, κάποιο λάθος έγινε κατά την αποστολή της παραπάνω απάντησης μου και η πρώτη παράγραφος είναι από απάντηση του μέλους GeorgeS! Μπορείς να κάνεις κλικ στο κουμπάκι "επεξεργασία" που βρίσκεται δεξιά και πάνω σε κάθε δημοσίευσή σου και να κάνεις διορθώσεις. Διαδοχικές δημοσιεύσεις εντός ολίγων λεπτών απαγορεύονται. Χάρης.
  8. Πολύ εσφαλμένη εντύπωση. Οι μηχανικοί ΤΕΙ αντιμετωπίζουν την πρόσθετη και σημαντικότατη δυσκολία ότι δεν έχουν επ. δικαιώματα που συνεπάγεται την εξ ανάγκης εξάρτησή τους από κάποιον διπλωματούχο συν τις προσβολές και την υποτιμιτική στάση που κρατάνε μερικοί συνάδελφοί σας απεναντί τους (άποτέλεσμα μεταξύ άλλων και της εξάρτησης). Με απλά λόγια δεν μπορούν να ασκήσουν αυτόνομα το επαγγελμά τους όπως όλοι οι συναδελφοί τους στην Ε.Ε. και πρέπει να πάρουν άδεια υπογραφής από το σοφό "θείο" διπλωματούχο. Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στις περιπτώσεις μηχανικών τει που θέλουν να δουλέψουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες.Εγώ δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα οπότε μόνο εκεί μπορώ να εκφέρω άποψη.Γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορείς να εξασκήσεις το επάγγελμά σου αυτόνομα ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια που δουλεύεις.Νομίζω οτί σχετικά με αυτό (επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών)πρέπει να ανοιχθεί νέο θέμα συζήτησης αν δεν υπάρχει ήδη.
  9. Καλημέρα! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση φασαρία με αυτό το θέμα;Έτσι κι αλλιώς όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας και οι μεν μηχανικοί και οι δε τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και στο τέλος επιβιώνει ο πιο προσγειωμένος και πιο πρόθυμος να δουλέψει ακόμα και κατω από αντίξοες συνθήκες.Το λέω από προσωπική εμπειρία ,γιατί εδώ και ένα χρόνο που τελείωσα τις σπουδές μου και δουλεύω έχω προσγειωθεί ανώμαλα και πλέον δεν νιώθω τόσο επαγγελματικά ασφαλής που τελείωσα πολυτεχνείο όσο παλιότερα.Επειδή το θέμα μας είναι τα μεταπτυχιακά εμένα η γνώμη μου΄είναι ότι όποιος έχει το χρόνο και το χρήμα καλό είναι να πάει να κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό.Εκεί δεν υπάρχουν αει και τει,απλά θέλει αρκετό τρέξιμο και διάβασμα.....Κι έχει και πολύ χαρτούρα μέχρι να σε δεχτούν ανεξάρτητα από την σχολή που τελείωσες!Όποιος πραγματικά θέλει να κάνει ένα μεταπτυχιακό για να διευρύνει τις γνώσεις του, να βελτιωθεί σε προσωπικό επίπεδο κτλ και δεν το κάνει επειδή απλά είναι της μόδας ,πιστεύω ότι τα καταφέρνει( το ξέρω από γνωστό μου άτομο που είχε τελειώσει τει που θεωρείται αρκετά υποβαθμισμένο).Απλά δεν ισχύει πάντα ότι με ένα μεταπτυχιακό έισαι περισσότερο επαγγελματικά κατοχυρωμένος.......είναι ανάλογα με τον εργοδότη που θα πέσεις.Άλλοι ζητούν προυπηρεσία,άλλοι μεταπτυχιακούς τίτλους....
  10. Άμα διέγραφαν έτσι εύκολα άτομα απο το ΤΕΕ τότε δεν θα είχαμε μείνει ούτε οι μισοί μηχανικοί εκεί!Μακάρι δηλαδή να άρχιζαν να διέγραφαν κάποια άτομα που δεν ξέρουν την τύφλα τους και μόνο σωστά την δουλειά τους δεν κάνουν....αλλά που τέτοια τύχη!
  11. Εγώ πάντως γνωριζω άτομα από ΑΕΙ και ΤΕΙ που έκαναν μεταπτυχιακο σε καλα (από τα πιο γνωστα) αγλικά πανεπιστήμια χωρις να συναντήσουν εμποδια κατά την διαδικασία εισαγωγής τους σε αυτά.Όταν έχεις την οικονομική άνεση να πας έξω σπάνια σε απορρίπτουν τα πανεπιστήμια εφόσον έχεις τελειώσει σχολή σχετική με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα.Γνωρίζω επίσης άτομα που μπήκαν κατα τύχη σε καλές σχολές τις τελείωσαν κατα τύχη και τώρα κάνουν και τα μεταπτυχιακά τους......Κι εμείς οι λιγότερο ευκατάστατοι με το που πήραμε τα πτυχία μας αρχίσαμε να χτυπάμε δεκάωρα - δωδεκάωρα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.... Να προσθέσω και κάτι άλλο...Αν κι έχω τελειώσει Πολυτεχνείο σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ μηχανικούς τει για το λόγο ότι στον εργασιακό μου χώρο είναι εξίσου καλοί στην δουλειά τους και πολλές φορές και καλύτεροι από μηχανικούς πολυτεχνείου.Για να γίνεις καλός μηχανικός χρειάζεται σκληρή δουλειά και πολύ διάβασμα και μετά το πτυχίο.Δεν τα ξέρεις κι όλα επειδή τελείωσες ένα ΕΜΠ ή έκανες ένα μεταπτυχιακό σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου..... Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  12. Καλησπέρα!Για καθε εργαστηριακή δοκιμή συμπληρώνουμε διαφορετικό δελτίο ελέγχου.Σε αυτά αναγράφονται η ημερομηνία,η γεωγραφική ενότητα , τ'αποτελέσματα της δοκιμής....Αυτά τα εχουμε και σε ηλεκτρονική μορφή για να τρέχουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών.Το ημερολόγιο έργου συμπληρώνεται συνήθως για να μπορεί η επίβλεψη να έχει μία εικόνα των εργασιών για κάθε μέρα,αλλά και για να υπάρχει γενικότερα στο αρχείο του έργου.Το κάθε έργο βέβαια διαφοροποιείται ως προς το σύστημα ποιότητας που ακολουθεί!
  13. Ολοι ετσι ειμαστε στις πρωτες μας δουλειες!Εγω προσωπικα τελειωσα στα 23 μου το πολυτεχνειο και ειχα την τυχη να βρω αμεσως δουλεια σε μια αποτις μεγαλυτερες κατασκευαστικες.Πριν ενα χρονο ,δηλαδη που ξεκινησα να δουλευω το θεωρουσα τυχη......Με εστειλαν σε μεγαλο εργο εκτος Αθηνας κκατι που δεν με πειραξε καθολου.Σημερα ακριβως ενα χρονο μετα ειμαι απογοητευμενη με το αντικειμενο της εργασιας μου, νομιζω οτι εχω αποκτησει μηδαμινες γνωσεις επανω στο αντικειμενο μου και βρισκω απολυτα βαρετο το επαγγελμα μου......Ειμαι χωμενη μεσα στην χαρτουρα,δουλεια μηχανικου μηδεν και φυσικα εχω γνωρισει τα μεγαλυτερα λαμογια......Βεβαια ειναι ενα καλο μαθημα σκληραγωγησης....Παρτο κι εσυ ετσι!Παντως αν και το αντικειμενο της δουλειας μου ειναι αδιαφορο ,μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενη απο την ζωη στην επαρχια!
  14. Καλημερα !ειμαι Xημικος Mηχανικος και μελος TEE 200. Mπορουν οι Xημικοι Mηχανικοι να ασχοληθουν με περιβαλλοντικες μελετες χωρις να εχουν καποιο μεταπτυχιακο στο περιβαλλον; Αν ναι τι βηματα περιλαμβανει η συνταξη πειβαλλοντικης μελετης; Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  15. Καλημερα!ειμαι νεα μηχανικος και δουλευω σε κατασκευαστικη εταιρεια.πληρωνομαι με δπ 1380ευρω με φπα και μου πληρωνουν και το τσμεδε ξεχωριστα.ακομη δουλευω σε εργοταξιο εκτος εδρας (μου ενοικιαζει η εταιρεια σπιτι).τα λεφτα θεωρουνται καλα; συναδελφοι μου που δουλευουν στη βιομηχανια παιρνουν πανω κατω τα ιδια Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.