Μετάβαση στο περιεχόμενο

christinedimitra2

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

christinedimitra2's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Συνάδελφε Μακάρ Εννοείται οτι δεν τίθεται θέμα συζητησης ή διαπραγμάτευσης για την αμοιβή.Ωστόσο δεν θεωρώ σωστό να τους ενημερώσω αργότερα διότι δεν θέλω να τους αιφνιδιάσω και τότε οι ενδεχόμενες αντιδράσεις θα είναι σίγουρα μεγαλύτερες. Θέλω να ξέρουν πόσο κοστίζει από την αρχή έτσι ώστε εάν δεν ενδιαφέρονται να το ξέρω και εγώ εγκαίρως. Δεν συνδέω ποτέ άμεσα την αμοιβή με τον χρόνο απασχόλησης.Για την συγκεκριμένη υπόθεση εγώ προσωπικά θα χρειαστώ απειρες ώρες και εσύ σίγουρα λιγότερες. Αρα πως κοστολογείται τελικά το θεωρητικά ίδιο αποτέλεσμα ? Ισως η υπογραφή να μην είναι τελικά κάτι που με διασφαλίζει ωστόσο είναι μία δέσμευση. ίσως εννοείς οτι κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και η υπογραφή των πελατών τους?. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση.
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας συνάδελφοι, Για το θέμα της αμοιβής έχω ήδη ενημερώσει εγγράφως και τους δύο και ζήτησα προκαταβολή 50%. Στο χαρτί που τους έστειλα (κάτι σαν προσφορά με λίγα λόγια και καλά) ζητάω εφ όσον συμφωνούν με το ποσό και το ποσοστό προκαταβολής να υπογράψουν (σφραγίδα + υπογραφή) οι αντίστοιχοι δικηγόροι και να το στείλουν πίσω με fax. Το θεωρείται σωστό ????.
  3. Συνάδελφοι ΜΑΚΑΡ και STAPA ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Ωστόσο παραμένει ερώτημα για τα εξής : α) Ορίζομαι απο το δικαστηριο,μου κοινοποιείται η απόφαση,ορκιζομαι,λαμβανω στοιχεία τα οποία μελετώ, τους ενημερώνω εγγράφως για την αμοιβή μου και δεν συμφωνούμε ή βλέπω από τα στοιχεία οτι είναι πολύ βαριά για την δική μου πλάτη. Με ποια δικαιολογια απεμπλέκομαι (αποχώρώ) ???.Υπάρχει περίπτωση να μην γίνει δεκτό το αίτημα μου και να υποχρεωθώ να συντάξω μία πραγματογνωμοσύνη που δεν πληρώνεται καλά ή που δεν θεωρώ οτι μπορώ να διεκπεραιώσω? β) Στην απάντησή σου αναφέρεις οτι έαν αγνοήσω το θέμα της καθυστερησης καλό θα είναι να αναφέρω μερικά στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει ο λόγος της υπέρβασης της προθεσμίας. Προφανώς εννοείς στην έκθεση. Αυτό είναι όλο ????? Και εάν πράγματι καθυστερεί ο πραγματογνώμονας πως κατοχυρώνεται ο ενδιαφερόμενος ο οποίος πιθανότατα βιάζεται ??. Υ.Σ MAKAR σχετικά με την εμπειρία έχεις απόλυτο δίκιο.Εχω κάνει πάρα πολλές αλλά καμμία δικαστική.
  4. Ως νέο μέλος θα ήθελα μία απάντηση στις εξής ερωτήσεις αν είναι αυτό δυνατόν. α) Ορίζομαι απο το δικαστηριο,μου κοινοποιείται η απόφαση,ορκιζομαι,λαμβανω στοιχεία τα οποία μελετώ, τους ενημερώνω εγγράφως για την αμοιβή μου και δεν συμφωνούμε ή δεν καταβάλουν εγκαίρως προκαταβολη και ο χρόνος περνά. Με ποια δικαιολογια απεμπλέκομαι (αποχώρώ) χωρίς να έχω πρόβλημα ???.Υπάρχει περίπτωση να μην γίνει δεκτό το αίτημα μου ? β) Μετά την όρκιση σε πόσο χρονικό διάστημα οφείλω να υποβάλω την έκθεση?.Αν δεν επαρκεί ο χρόνος (π.χ αργούν να μου κοινοποιήσουν στοιχεία ή άλλος απρόβλεπτος παράγοντας) πως ζητώ παράταση και από ποιόν? Τι γινεται εάν δεν εγκριθεί ή εγκριθεί λιγότερος χρόνος ? γ) Συμφωνούμε γιατην αμοιβή καταβάλουν το 50% ,έρχεται όμως η ημερομηνία παράδοσης και δεν καταβάλουν το υπόλοιπο 50%. Τι γίνεται ???.Πως καλύπτεσαι έναντι του εντολέα στον οποίο έχεις υποχρέωση να υποβάλεις σε συγκεκριμένο χρόνο ????? δ) Επι συμφωνημένης αμοιβής και εφ όσον απαιτηθούν ιδιαίτερες και εξιδικευμένες μετρήσεις μπορώ να κατοχυρώσω και πως την πληρωμή του επιπλέον κόστους ?. Ευχαριστώ
  5. Ως νέο μέλος θα ήθελα μία απάντηση στις εξής ερωτήσεις αν είναι αυτό δυνατόν. α) Ορίζομαι απο το δικαστηριο,μου κοινοποιείται η απόφαση,ορκιζομαι,λαμβανω στοιχεία τα οποία μελετώ, τους ενημερώνω εγγράφως για την αμοιβή μου και δεν συμφωνούμε ή δεν καταβάλουν εγκαίρως προκαταβολη και ο χρόνος περνά. Με ποια δικαιολογια απεμπλέκομαι (αποχώρώ) χωρίς να έχω πρόβλημα ???.Υπάρχει περίπτωση να μην γίνει δεκτό το αίτημα μου ? β) Μετά την όρκιση σε πόσο χρονικό διάστημα οφείλω να υποβάλω την έκθεση?.Αν δεν επαρκεί ο χρόνος (π.χ αργούν να μου κοινοποιήσουν στοιχεία ή άλλος απρόβλεπτος παράγοντας) πως ζητώ παράταση και από ποιόν? Τι γινεται εάν δεν εγκριθεί ή εγκριθεί λιγότερος χρόνος ? γ) Συμφωνούμε γιατην αμοιβή καταβάλουν το 50% ,έρχεται όμως η ημερομηνία παράδοσης και δεν καταβάλουν το υπόλοιπο 50%. Τι γίνεται ???.Πως καλύπτεσαι έναντι του εντολέα στον οποίο έχεις υποχρέωση να υποβάλεις σε συγκεκριμένο χρόνο ????? δ) Επι συμφωνημένης αμοιβής και εφ όσον απαιτηθούν ιδιαίτερες και εξιδικευμένες μετρήσεις μπορώ να κατοχυρώσω και πως την πληρωμή του επιπλέον κόστους ?. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.