Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mixalis1988

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Mixalis1988

  1. Για τα παραπανω φορτια επειδή είναι συμμετρικα και ισοδυναμα το ρευμα του ουδετερου θα είναι 0.Γι αυτό και στους 3φασικους κινητήρες δεν χρησιμοποίειται ο ουδετρεος αγωγος.

  2. Αν εχει ενα ΔΔΕ για ολο το σπιτι σε περιπτωση μιας διαρροης θα μεινει ολο το σπιτι χωρις ρευμα.Αν απ' την αλλη υπαρχει 1 ΔΔΕ σε καθε πινακα σε περιπτωση καποιας διαρροης θα μεινει χωρις ρευμα μονο ο οροφος στον οποιο εγινε η διαρροη και ετσι δεν θα μεινει ολη η κατοικια χωρις ρευμα.Βεβαια το κακο με αυτην την εκδοχη ειναι οτι δεν θα ασφαλιζονται τα παροχικα καλωδια των υποπινακων σε τυχων διαρροες δεδομενου οτι οι αναχωρισεις των παροχικων καλωδιων θα ειναι μετα τις γενικες ασφαλειες του γενικου πινακα.Η καλυτερη (και ακριβοτερη λυση) ειναι να μπουν ΔΔΕ με Ιδ=30ma σε καθε υποπινακα και ΔΔΕ τυπου S στον γενικο πινακα για καθε υποπινακα στα οποια υπαρχει η δυνατοτητα ρυθμισης χρονου αποζευξης σε περιπτωση διακοπης και ετσι προστατευονται τα παροχικα των υποπινακων αλλα υπαρχει και επιλεκτικοτητα.Και εγω θελω να ρωτησω τωρα αν ειναι ασφαλες για τον χρηστη (εφοσον τα παροχικα καλωδια ειναι χωνευτα και δεν μπορει να εχει κανεις επαφη μαζι τους) να τοποθετηθουν στους υποπινακες ΔΔΕ με Ιδ=30ma και στον γενικο πινακα ενα ΔΔΕ με Ιδ=300ma για καθε υποπινακα.Ετσι προστατευεται η παροχη απο τυχων διαρροες υπαρχει επιλεκτικοτητα και ειναι πιο φτηνη λυση απ την προηγουμενη που περιεγραψα.Εσεις τι απ ολα αυτα προτεινεται;;;

  3. Το πιο σωστο ειναι η πτωση τασης να ειναι 4% απ' το ρολοι της Δεη μεχρι τα φορτια.Αυτο κατα την μελετη γινεται αφου εχουμε υπολογισει την πτωση ταση σε ολα τα φορτια της μελετης μας επειτα επιλεγουμε το δυσμενεστερο φορτιο (δηλαδη αυτο που εχει την μεγαλυτερη πτωση τασης) και υπολογιζουμε και την πτωση ταση στο παροχικο καλωδιο και πρεπει στο συνολο να ειναι μικροτερη απο 9,2Volt.Ελπιζω να σε κατατοπισα καπως...Ας γραψει και καποιος που ξερει 100% να ξερεις και εσυ σιγουρα!

  4. Παιδια καλησπερα, ειμαι και εγω νεος στο site, θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας σχετικα με την επιλογη διακοπτων (τετραπολικων) για εναν κινητηρα βραχυκυκλωμενου κλωβου.

     

    Ποια ειναι τα χαρακτηριστικα αυτου του κινητηρα;;

  5. Το 0,58*Ιον το χρησιμοποιεις για την ρυθμιση του θερμικου διοτι το θερμικο μπανει ''μεσα'' στα τυλιγματα του κινητηρα ωστα να τα προστατευει.Το ρευμα της καθε γραμμης θα ειναι περιπου 40Α και οχι 21,8Α.Σκεψου οτι στην συνδεση τριγωνου το ρευμα μιας φασης <<μοιραζεται>> σε δυο τυλιγματα.Και αν το 6 ειναι και αυτο ασφαλισμενο με 50Α ασφαλεια ειναι μεγα λαθος και δεν ειναι η σωστη διατομη καλωδιου.Δες το μηνυμα παραπανω που εγραψε ο ιεροφανης.

  6. έβαλε 4άρι καλώδιο σε κινητήρα 22 KW (μιλάω για τη σύνδεση τριγώνου απο τον πίνακα προς τον κινητήρα, όχι απο τον μετρητή προς τον πίνακα)

     

    η απόσταση αυτής της διατομής ήταν 5 μέτρα. (για την πτώση τάσης το ζητάς ε?)

     

    Με τι ασφαλεια ειχε ασφαλισει το 4??Να φανταστω καμια 35Α , 40A???Γιατι αν το ασφαλιζε σωστα δεν θα καπνιζε.Παντως και το 6 οριακο ειναι αν φανταστεις οτι στην καθε φαση τραβαει περιπου 39Α..

  7. Οι μικροαυτοματοι δεν ενδεικνυονται για χειρισμους φορτιων παρα μονο οι διακοπτες φορτιου..

     

    http://www.sarrisg.g...is_se_erwtiseis

     

    Ερωτηση Νο28.

  8. Πιθανοτατα εχει προβλημα το πανελ αυτο που οταν το εβγαλες δεν εριξε τον ΔΔΕ.Δοκιμασε να το βαλεις σε εναν ρευματοδοτη μονο του να δεις αν ριχνει τον ΔΔΕ.Εαν τον ριχνει εχει προβλημα το πανελ.Πηγαινε το εκει που το αγορασες να το δουν λογικα ειναι μεσα στην εγγυηση.

     

    Το ρελε τυπου Α προστατευει τις εγκαταστασεις στις οποιες υπαρχουν συνιστωσες συνεχους ρευματος (π.χ. Inverter aircontition).

  9. Καλημέρα

     

    Συνεχίζω, παραθέτοντας 3 εικόνες που δείχνουν έναν τριφασικό πίνακα.

    1 είναι η πάνω σειρά. 2 η μεσαία και 3 η κάτω.

    (είναι 3 εικόνες - συγνώμη - δεν μπορούσα κάτι καλύτερο).

     

    Εικόνα 1: mcbs με 16Α τα φώτα και 25Α η κουζίνα και 20Α ο θερμοσίφωνας

    Εικόνα 2: από αριστερά, RCD, mcb κάθε φάσης ???????? switch κουζίνας, switch θερμοσίφωνα.

    Ας μας πει κάποιος να καταλάβουμε πώς εξηγείται θεωρητικώς, γιατί έχουμε 40Α στο switch της κουζίνας, και 25Α στο αντίστοιχο mcb?

    Εικόνα 3: mcb A/C, 2 mcb 16A, ένδειξη led νυχτερινού, mcb 10A (δεν ξέρω τι μπορεί να εξυπηρετεί), main switch 63A/415V, bypass

     

    Ερώτηση 1: Αυτό που ειπώθηκε και παραπάνω... πώς εξηγείται θεωρητικά ότι το mcb έίναι λιγότερων Ampere από τον αντίστοιχο switch?

    Ερώτηση 2: Το bypass είχε πει ο ηλεκτρολόγος ότι βοηθάει αλλά δεν θυμάμαι σε τι...Μία φορά μάλιστα που κατ΄΄α λάθος ΄πήγε κάποιος να ανεβάσει τον switch του θερμοσίφωνα (για να ζεσταθεί το νερό, --- που είναι ακριβώς από πάνω από το bypass), το χέρι κατ΄΄α λάθος ανέβασε αντ' αυτού το bypass και έπεσε το ρεύμα. Χρειάστεηκε μετά κόπου έως να καταλάβουμε τι έγινε, να πάμε στην είσοδο της πολυκατοικίας να ανεβάσουμε το ρολόι από εκεί.

    Ερώτηση 3: Τα mcb της 2ης φωτογραφίας των 40A είναι κάθε φάσης? Εάν πέσει κάποιο από αυτά από τι θα προέρχεται ?

    1.Κατα κανονα οι τιμες των διακοπτων μπαινουν μια ταξης μεγεθους μεγαλυτερης των ασφαλειων.Με τους διακοπτες κανουμε ζευξη η αποζευξη ενος κυκλωματος (και οχι με mcb) και γι αυτο ειναι μια ταξης μεγεθους παραπανω ωστε να αντεχουν οι επαφες τους.

     

    2.Το bypass βοηθαει στο να στειλεις καποιον στον αλλον κοσμο μια ωρα νωριτερα.Αυτο που κανει ειναι να παρακαμπτει το ρελε διαφυγης.Σε περιπτωση μιας διαρροης το σηκωνεις μεχρι να βρεθει η βλαβη ωστε μεχρι τοτε να μην μεινεις απο ρευμα.Απαγορευεται δια ροπαλου απ τους κανονισμους εσωτερικων εγκαταστασεων να εγκαθιστατε σε πινακες.Για να επεσε η ασφαλεια του ρολογιου της ΔΕΗ καποιο λαθος εχει κανει ο ηλεκτρολογος στην συνδεση του.

     

    3.Ναι ασφαλιζουν καθε φαση.Πεφτει απο βραχυκυκλωμα η υπερφορτωση.

     

    4.mcb 10Α τριτη σειρα κατα πασα πιθανοτητα πρεπει να ασφαλιζει την ενδεικτικη λυχνια του νυχτερινου.

     

    Τα κυκλωματα φωτισμου ασφαλιζονται με 10Α ασφαλεια (και οχι με 16Α) και τα κυκλωματα ρευματοδοτων ασφαλιζονται με 16Α ασφαλεια.Σε πιαλιοτερα σπιτια υπηρχαν κοινα κυκλωματα φωτισμου και ρευματοδοτων τα οποια ασφαλιζονταν με 10Α ασφαλεια.

  10. Μπορεις να βρεις πληροφοριες γι αυτο που ζητας στην "οδηγια 26 (ΔΕΗ) <<ικανοτητα υπερφορτωσης καλωδιων>>''

    Πρεπει να ψαξεις στο διαδικτιο για να βρεις το εγγραφο.

  11. δηλαδή υποστηρίζεις ότι μπορείς να βάλεις 6αρι αγωγό σε ρευματοδότη/ρευματολήπτη schuko;

    εσύ όταν συνδέσεις συσκευές με καλώδια 0,75/1/1.5mm2 σε ρευματοδότες 16A τοποθετείς κάθε φορά ασφάλεια μετά τον ρευματοδότη; ή μήπως οι ασφάλειες προστατεύουν μόνο την ΕΗΕ και οι συσκευές με καλώδια τους δεν αποτελούν μέρος της ΕΗΕ;

     

    Οντως εινα αρκετα χοντρος ο αγωγος των 6mm^2 για να χωρεσει σε ρευματοδοτη.Οχι δεν τοποθετω ασφαλεια μετα τον ρευματοδοτη οταν συνδεω καποια συσκευη με τα καλωδια που αναφερεις παραπανω.Οι ασφαλειες προστατευουν την εγκατασταση οπως αναφερεις και οχι τις συσκευες...Αλλα δεν ειναι λαθος να τραβηξεις καλωδιο απ την γραμμη της κουζινας για να τροφοδοτησεις εναν ρευματοδοτη??Εσυ αν υπεγραφες μια ΥΔΕ σε καποια οικια και εβλεπες κατι τετοιο θα το αφηνες ετσι??

     

    Μην με παρεξηγεις ειμαι πολυ καινουριος στο επαγγελμα και να μαθαινω θελω και εγω.

  12. δεν μπορεί να κατασκευαστεί επέκταση καλωδίου 6mm2

     

    Βεβαιως και μπορει να γινει.Αλλα στην προκειμενη περιπτωση δεν νομιζω να εγινε ετσι.Και αφου η διατομη μικρυνε θα πρεπει κανονικα να ασφαλιστει η διατομη της με την καταλληλη ασφαλεια στην αναχωρηση.

  13. είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα οπότε πήρα επέκταση και τον βάζω στην πρίζα της ηλ. κουζίνας και είναι οκ.

     

    Να φανταστω οτι την επεκταση δεν την εκανες με 6mm^2 καλωδιο ετσι??Μαλλον δεν μου φαινετε και τοσο οκ!!

  14. για να υπάρχει επιλεκτικότητα πρέπει κάθε σφάλμα να απομονώνεται όσο ποιο κοντά στην πηγή του και να μην επηρεάζονται τμήματα της ΕΗΕ εκτός της περιοχής του σφάλματος, άρα για τις διαρροές τοποθετούνται ΔΔΕ με αυξανόμενο ρεύμα ενεργοποίησης ή αυξανόμενο χρόνο ενεργοποίησης (ή και τα δυο) όσο απομακρυνόμαστε από το φορτίο. Ομοίως για τα βραχυκυκλώματα τοποθετούνται αυτόματες ασφάλειες/διακόπτες ή τηκτά με αυξανόμενο ρεύμα/χρόνο/ενέργεια ενεργοποίησης.

    Το να αποφασίσεις να μην προστατεύσεις τις παροχές προς τους υποπίνακες για διαρροή όπως πρότεινες δεν σημαίνει ότι έχεις επιλεκτικότητα σε διαρροές, ομοίως τα να μην προστατευθούν οι παροχές για υπερρεύματα αλλά μόνο από τον γενικό αυτόματο διακόπτη (που μπορεί να είναι πολλές τάξεις μεγαλύτερος της παροχής) πάλι δεν σημαίνει ότι έχεις επιλεκτικότητα σε υπερρεύματα

     

    Ευχαριστω πολυ..

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.