Μετάβαση στο περιεχόμενο

heretic

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by heretic

  1. Δυστυχώς συνάδελφοι τους διαχωρισμούς Πανεπιστήμια-ΤΕΙ τους έβαλαν άλλοι. Πολύ χαρακτηριστικά το κλαδικό όργανο των διπλωματούχων μηχανικών σαμποτάρει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξη των πτυχιούχων μηχανικών με ορατές και αόρατες παρεμβάσεις. Όταν θα σταματήσει η συντεχνιακή δράση του ΤΕΕ, όταν θα εφαρμοστεί η συνθήκη της Μπολόνια στην Ελληνική εκπαίδευση, όταν θα αποκτήσουν οι μηχανικοί των ΤΕΙ όλα αυτά που δικαιούνται σύμφωνα με το αντικείμενο σπουδών τους, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο διαχωρισμός έχει λήξει. Ως τότε θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα μας και η δημιουργία του enginnertech.gr είναι ένα από αυτά. Ελάτε να συζητήσουμε το πρόβλημα των ΤΕΙ στην πλήρη του έκταση και θα δείτε το νόημα της προσπάθειάς μας. Ως τότε άτομα για τα καθήκοντα των "βοηθών μηχανικών", "υφισταμένων μηχανικών", "υπομηχανικών και εργοδηγών", θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού και όχι στις τάξεις μας. Ευχαριστώ.
  2. Το πρόβλημα των μηχανικών στην Ελλάδα είναι ότι έχει βρομίσει η αγορά επιστήμονες. Είναι τόσο μικρή η πίτα και τόσοι πολλοί οι πεινασμένοι που δεν φτάνει όσο και να την τραβάς. Οσο λοιπόν και να χτυπόμαστε, λεφτά ο νέος μηχανικός δεν θα βγάλει από δω και μπρός γιατί είναι ήδη πολλοί στην πιάτσα. Τα ΤΕΙ δεν θα κλείσουν, αντιθέτως αργά ή γρήγορα θα αναβαθμιστούν, τα δε κολέγια θα πάρουν τα ίδια ή και περισσότερα δικαιώματα και χώρια τους αποφοίτους από ευρωπαικά ιδρύματα που προστίθονται καθημερινά στο εργατικό δυναμικό. Γι' αυτό παίδες, όσο ασφάλεια νομίζετε ότι σας δίνει η συντεχνιακή λογική, παρατήστε την και προσαρμοστείτε από τώρα σιγά-σιγά. Αν ξεκινήσουν κάποιοι με άλλη εργασιακή νοοτροπία (του ικανότερου) να σκέφτονται και να ενεργούν θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Η άλλη νοοτροπία (του ισχυρότερου) πολύ συντομα θα πάψει και καλό είναι να μην βάζουμε τέτοιες ιδέες (περί ελιτισμού) στα μυαλά των νέων αποφοίτων γιατί θα φάνε τα μούτρα τους και δυστυχώς για αυτούς το ΤΕΕ (πέρα από τίς εισφορές-κλεψιά του ΤΣΜΕΔΕ) δεν θα έχει τίποτε να τους προσφέρει.
  3. Συνάδελφοι, το μαύρο θα πέσει έτσι κι αλλιώς στην παρούσα κυβέρνηση. Και δεν θα είναι για τα επαγγελματικά δικαιώματα (μόνο). Εχουν σοβαρότερες ευθύνες. Μαλλον αυτό το ξέρουν και (απ΄ότι φαίνεται) δεν τους νοιάζει. Οτι φάγαν-φάγαν, ότι κλέψαν-κλέψαν. Τώρα είναι στη φάση της άτακτης υποχώρησης και κοιτάζουν να βολέψουν πιθανά στηρίγματα (ΤΕΕ) για να μην τα χάσουν όλα. Να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε την θέση μας στο τοπίο της επόμενης ημέρας. Εκει θα παιχτούν όλα. Και για μας και για τα κολλέγια.
  4. Να αναφέρω κι εγω με τη σειρά μου ότι η συγκέντρωση πήγε πολύ καλά. Συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν τον κλάδο μας, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και τη θέση μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επειδή αρκετά θέματα είναι ήδη καυτά είναι δύσκολο να συζητηθούν εδω, έτσι οι φίλοι τεχνολόγοι που έχουν δείξει ενδιαφέρον, καλό είναι να παραστούν στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει προσεχώς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.