Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimcho

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

dimcho's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σαγρε επιφάνεια έχουν και τα Conergy PowerPlus αν εννοείται αυτό
  2. Λόγω του ότι είναι μεγαλύτερος ο ΜS15 μπορεί το πάρκο ανάλογα με το είδος των πανελ να έχει 2 έως 3 τρακερ λιγότερους σε σχέση με τον Τ80 Επίσης gianniskriti αφού έχεις τους Τ80 μπορείς να μας πεις τις διαστάσεις του τρακερ γιατί νομίζω ότι για τα 80 τμ λογο διάταξης θα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερος Όσο για την αξιοπιστία σίγουρα ο χρόνος δείξει αλλά το ένα σύστημα εχει ηλεκτροκινηρα και γρανάζια ενώ το άλλο ηλεκτοκινητηρα αντλία έμβολο βαλβίδες μαρκούτσια τσιμούχες λάδια αρθρώσεις… δηλαδή πιο πολλά στοιχεία που θέλουν συντήρηση και μπορεί να αστοχήσουν Σίγουρα βασικό είναι ποσό καλοσχεδιασμένο και ποιοτικό είναι το κάθε σύστημα Για τη συρναμολογηση τονίζω έμπειρο υπεύθυνο συνεργείο γιατί γίνετε στο χωραφι (δεν ξέρω σε πόσα κομμάτια έρχεται ο Τ80 ) Φιλικά Δημήτρης ---Συγχώνεψη--- Το παράδειγμα είναι για τη χορωθετηση για ένα πάρκο 100kw.
  3. Για τη σύγκριση ένα βασικό είναι η τιμή του κάθε συστήματος που δεν την ξερώ
  4. Στην πυξίδα ο νότος είναι 180μοιρες τα πανελ θα « βλέπουν » στις 130 μοιρες 180-130=50μοιρες οπότε στο πρόγραμμα 0+50= -50 ανατολικά
  5. MECASOLAR 15 περα από τη κυριότερη διαφορά ότι αλλάζει κλήση ανα εποχή Έχει μεγαλύτερη επιφάνεια 106τμ αντί 80τμ που μπορεί να σε βολέψει καλυτέρα στον σχεδιασμό Τα πλαίσια τοποθετούνται σε μια επιφάνεια και δεν αλληλο σκιάζονται. (έχω την εντύπωση όπως βλέπω το σχέδιο του Τ80 ότι όταν ο ήλιος είναι πολύ χαμηλά στον ορίζοντα η μια σειρά φ/β θα σκιάζει την πίσω της ,αν κάποιος τα έχει δει από κοντά ας μας πει την γνώμη του Ο MS15 έχετε σε μεγάλο βαθμό ολοκηρομενος από το εργοστάσιο για τον T80 δεν ξέρω αλλά ο Τ150 που έχω δει απαιτεί συρναμολογηση αρκετών κομματιών με οτι συνεπάγετε έμπειρο υπεύθυνο συνεργείο χρόνο κ.τ.λ. Ο Τ80 είναι πιο κοντή κατασκευή 2.48μ.και μπορούν να τοποθετηθούν πιο κοντά οι τρακερ αν και δεν ξερώ τις διαστάσεις τους γιατί υποψιάζομαι ότι λόγω της ιδιαιτερότητας 3 σειρες με αποσταση η μια από την άλλη δεν θα κάνει οικονομία χώρου ,δυσκολότερη πρόσβαση στο έδαφος κάτω από τον τρακερ , επηρεάζετε λιγοτερο από ανέμους με τα θετικά και αρνητικά ψύξη – καταπόνηση από την άλλη με μια μπακαλίστικη μέθοδο οΤ80 είναι πιο ελαφριά κατασκευή 1300kg/80 τ.μ 16,25 kg/tm αντί 19,8kg/τμ(ο διακονικός MS2 προσφέρετε και σε ενυσχημενη έκδοση και τον επιβάλει η εταιρία ανάλογα με την περιοχή για να ισχύει η εγγυηση δεν ξερώ αν ισχύει και για τονMS15 μάλλον μετά το ατύχημα L ) Και οι δυο τρακερ κατασκευάζονται στην Ελλάδα Το υδραυλικό σύστημα εγώ το θεωρώ ποιο προβληματικό (γνωμη ) Μου φάνηκε πιο απλό και αξιόπιστο το σύστημα με ηλεκτροκινητήρα και γρανάζι και ο τρόπος που ανιχνεύει τη γωνιά μετρώντας τα δόντια του γραναζιού
  6. Σας ευχαριστώ όλους Μια διευκρίνηση για το πρόγραμμα ο προσανατολισμός της σκεπής είναι 130 μοίρες νοτιοανατολικά αν καταλαβενω το πρόγραμμα ορίζει τον νότο =0 αντίθετα από τη πυξίδα (180Μοιρες) οι 130μοιρες ΝΑ τη γωνία αζυμουθιου παίρνουν σε αυτό το πρόγραμμα ? (Azimuth angle from -180 to 180. East=-90, South=0)
  7. Ευχαριστώ. Αλλά με βάση αυτό το πρόγραμμα Radiation database: classic PVGIS PV technology: Crystalline silicon Installed peak PV power : 10kw Estimated system losses 14% Mounting position: Building integrated Azimuth 130 μοιρες Με 30 μοίρες μου δίνει απόδοση Total for year 8470kwh Με 11 μοιρες 9880kwh Me 0 μοίρες 10500kwh Μήπως δεν τσεκάρω κάτι σωστά ?
  8. Γεια σας . Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η ιδανική γωνία κλήσης φ/β πάνελ όταν η εγκατάσταση είναι σε γωνία 130 μοίρες νότιο ανατολικά. Έχω χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της SMA SolarChecker για iphone και η μέγιστη απόδοση είναι στις 11 μοίρες . Ένας μηχανικός μου είπε ότι ιδανική γωνία είναι 25 έως 30 μοίρες Η εγκατάσταση είναι στα Ιωάννινα Η την εφαρμογή της SMA SolarChecker είναι αξιόπιστη την έχει δοκιμάσει κάποιος ? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.