Μετάβαση στο περιεχόμενο

vasilis-foss

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

vasilis-foss's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γιατι μπρε corsakia τα γκαλυτερα υλικο εβαλα, ΧΑΓΚΕΡΕ εβαλα,τα ντουλεψει σιγκουρα !!!! εγω εματα ηλεκτρουλουγικα απο μικρο,ξερει εγω !!!
  2. Για κατι που συμβαινει σε ολους Να γινει μια τραπεζα καταγγελειας πελατων που δεν πληρωνουν (αποδεδειγμενα) με συνδεση σε ολα τα σωματεια και συλλογους μεσω ιντερνετ ωστε ολοι οι συναδελφοι να προστατευονται απο τους πονηρους. Ετσι αν καποιος ριχνει πιστολια ο επομενος συναδελφος να ζητα την εξοφληση του προηγουμενου συναδελφου για να αρχισει την νεα εργασια. Ξερω ειναι ριζοσπαστικο αλλα φανταστειτε ποσο θα σιγουρεψει η πληρωμη μας ! Οι οικοδομοι τετοια τα εχουν λυσει εδω και χρονια.Για δοκιμασε να μην πληρωσεις εναν να δεις τι εχει να γινει.
  3. Ειστε ολοι πολυ πισω και οπισθοδρομικοι.......... Κριτες των παντων............ Φωτινοι Παντογνωστες.............. Ο ανθρωπος απλα σκεφτηκε "γιατι να το κανω σωστα ? Θα το κανω χαλια και με την νεα ΥΔΕ θα το κοψω στον ελεγχο και θα του τα παρω διπλα !!!!! " Ειστε πολυ πισω.........
  4. 1---Στην ΔΕΗ στα Σωματεια και οπου αλλου απαιτηται να καταργηθει ο ορος "ΣΧΕΔΙΟ" και να μην ζητηται απο κανεναν παρα μονο με τη λεξη "ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ" για να καταλαβει ο κοσμος οτι αυτο που εχει υψιστη σημασια δεν ειναι ενα παλιοφυλλο με ενα σχεδιο πανω του ,αλλα η πιστοποιηση ενος αδειουχου εγκαταστατη οτι το κτισμα του ειναι ασφαλες. 2---Να δημιουργηθει ομαδα ελεγχου μετρησεων των ΥΔΕ που παραδιδουμε,με μελη απο ολα τα σωματεια, κυλιομενα και κατα κληρο παντα προς αποφυγη μιζων.Ετσι θα εξαφανιστουν πραγματικα οι τυχοδιωκτες και εμποροι σχεδιων. 3---Στον επανελεχγο που κανουν οι Επιτροπες Αδειοδοτησης για τα Υγειονομικα καταστηματα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μπει και μελος των Ηλεκτρολογων διοτι οι πυρκαγιες και οι ηλεκτροπληξιες ειναι πολυ συχνες και το μονο που ζητουν απο μας ειναι μια υπογραφη οτι ολα καλα.Ετσι θα υποχρεωθουν και οι καταστηματαρχες να εχουν σωστες εγκαταστασεις και οχι τα μπαχαλα που εχουν ως τωρα. 4---Να θεσμοθετηθει ο "Επιθεωρητης Εργοταξιων" που θα ελεγχει σε καθε εργο μικρο η μεγαλο οτι ο εγκαταστατης ειναι νομιμος και οτι θα παραδωσει νεα ΥΔΕ με το περας των εργασιων,ειτε νεο κτισμα-ειτε ανακαινηση. 5---Να δημιουργηθει κεντρο ελεγχου υλικων με 5ψηφιο τηλεφωνο,οπου θα καταγγελονται τα ακαταλληλα υλικα και θα αποσυρονται απο την αγορα επειτα απο τις καταλληλες κινησεις.Εξω κυκλοφορει πολυ σαβουρο-υλικο και κανεις δεν νοιαζεται.Πρεπει να παρουμε θεση γιατι εμεις τα βαζουμε στο κατω κατω της γραφης.
  5. Καλησπερα συναδελφοι Θα ηθελα ολοι οι νομιμοι ηλεκτρολογοι να καταθεσετε εδω τις ιδεες και προτασεις που εχετε για να καλυτερεψουμε τον κλαδο τωρα που εχουμε μπει σε φαση κρισης.Οι δουλειες ειναι λιγες και δεν υπαρχουν περιθωρια να τις χανουμε απο μη αδειουχους.Θεματα οπως λαθρεγκατασταση,εμποριο σχεδιων εξω απο ΔΕΗ,μη νομιμες εργασιες λογω χαμηλοτερης αδειας,νεα ΥΔΕ,και οτι αλλο πιστευετε οτι δεν γινεται σωστα και πρεπει να διορθωθει,θα ηθελα να τα καταθεσετε με την προταση βελτιωσης χωρις ομως να φλυαρειτε και να αναλωθειτε σε συζητησεις μεταξυ σας. Οταν θα εχει γεμισει το θεμα τοτε θα τα βαλουμε κατω να δουμε τι μπορουμε να κανουμε και ποια θα ειναι η δυναμη μας. Πρωτος ξεκινω με ενα δυνατο θεμα με την νεα ΥΔΕ να μην γινει παλι εμπορικο προιον. ΠΡΟΤΑΣΗ- Ολοι μας να εχουμε δικαιωμα υπογραφης εως το πολυ 30 σχεδια μηνιαιως και μετα τα σωματεια να μην σφραγιζουν αλλα.Δεν φτανει ο χρονος να δεις παραπανω ,να κανεις τις μετρησεις και τους οπτιικους ελεγχους,αρα κοροιδευεις τον κοσμο και κανεις εμποριο σχεδιων. Αυτο θα δωσει αξια στην υπογραφη μας και φυσικα θα γονατισει και τους υπογραφακιδες.
  6. electrogrammi ο συμβουλος σου μαλλον χανει νερα....... Η ΔΕΗ θεωρει οτι η νεα κατοικια/καταστημα δεν εχει ρευμα καθολου και ας εχεις εργοταξιακο.Η μοναδικες μετρησεις που παιρνεις ειναι αντισταση μονωσης και γειωσης και φυσικα ολος ο οπτικος ελεγχος. Αφου ηλεκτροδοτηθει τοτε κανεις την συμπληρωματικη που λεει ο ΝΙΚΟΣΤΡΙ. Αυτα δεν τα βγαζουμε απο το κεφαλι μας,ειναι οτι λεει ο ΕΛΟΤ και η νεα ΥΔΕ. miltos μεχρι εδω τα παω καλα αλλα αυτα τα thread και post τα πουλανε στα Multirama ?........!!!!
  7. miltos απλα το λεω για να μεινει καθαρο χωρις αλλα σχολια η επεμβασεις,σαν εναν πινακα αριθμημενο.Αν δεν βολευει δεν πειραζει απλα οι συναδελφοι να καταθεσουν προτασεις και να μην γραφουν εκθεση ιδεων.
  8. Δεκτον αλλα αν εφαγε τοσα χρονια στα θρανια για να καψει το πτυχιο του απο ενα ατυχημα λογω ωχαδερφισμου που δεν πηγε να ελεγξει, τι να πω, ας υπογραψει οσα θελει και ας κοιμαται ησυχος, ο Χαρος εχει πολλα προσωπα...... στην Ελλαδα ευθυνη ειχε και θα εχει παντα ο υπογραφων,απλα τωρα θεωρειται οτι βλεπεις και δινεις νουμερα μετρησεων που το κανει πιο σφιχτο το θεμα. Μην ξεχνας ομως οτι εχουν στα σκαρια και ελεγκτικο μηχανισμο που θα κανει δειγματοληπτικα ελεγχους για αυτα που γραφουμε ολοι.Αυτο μου μυριζει λιγο για προετοιμασια αναβαθμισης λογω πωλησης ΔΕΗ,ξερεις του τυπου οτι ναι ελεγχω τι μου δινουν αυτα τα τσακαλια...... Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Δεν προσφέρει κάτι, απλά δυσχαιρένει την ανάγνωση. Δείτε τους κανόνες συμμετοχής. Ευχαριστώ, miltos
  9. Για αυτην την περιπτωση εχω να πω τα εξης. Ο μεγαλος του ΕΛΟΤ που μας εκανε το σεμιναριο για Μηχανικους ΤΕ ειπε οτι ο οπτικος ελεγχος που ζητα η νεα ΥΔΕ ειναι χρονοβορος. Ζητα ανοιγμα ολων των πριζων για ελεγχο οτι εχουν γειωση Ζητα ανοιγμα του πινακα και ελεγχο ολων των συνδεσεων βαση ΕΛΟΤ Ζητα ελεγχο ολων των διατομων καλωδιων να ειναι σωστα ασφαλισμενα Ζητα αλλαγη διπολικων παλιων πριζων σε σουκο ΜΕ γειωση.Αρα εργασια. Ζητα ελεγχο τυχον λανθασμενων σημειων τοποθετησης πριζων η διακοπτων(WC κτλ) Ζητα αλλαγη ολων των υλικων μη συνηφασμενων με τον ΕΛΟΤ η ΚΕΗΕ για κατοικιες πριν του 06 Ειναι και ενα σωρο αλλα ,δεν τα εχω τωρα μπροστα μου Βαλε τωρα και τις μετρησεις και πες μου τι ωρα θα τελειωσεις ? Βαλε τωρα και την υπογραφη σου χωρις ολα αυτα και πες μου αν θα κοιμηθεις την ιδια μερα ? Αν ομως τα κανεις το γνησιο της υπογραφης ειναι πλεον μια λεπτομερεια.....
  10. Και παλι λεω οτι εγω εσυ και οσοι την ακολουθησουμε θα βγουμε κερδισμενοι οχι απο τα ποσα σχεδια υπογραψουμε,αλλα απο την σοβαροτητα της δουλειας μας. Το μαγικο κολπακι για να βγουνε εκτος οι υπογραφακιδες ειναι να υπαρχει ελαχιστη χρεωση παροχης υπηρεσιας 200 € +φπα ,η οποια αποδειξη θα ειναι ετσι και αλλιως σαν αριθμος στη νεα ΥΔΕ (αλλα δεν τη ζητουν επισυναπτομενη με ονομα πελατη οι ατιμοι !!!!!!) .Ετσι και ο πιο φθηνος υπογραφακιας θα πρεπει να ζητησει απο τον πελατη του αυτα που ετσι και αλλιως θα του ζητουσε + τα 46 του φπα.Αυτοματα ο μπαγασας θα ξεπερασει τα 100 € οποτε και εμεις πλεον ειμαστε κοντα τους στις τιμες. Ενα αλλο τρυπακι θα μπορουσε να ηταν η μη αποδοχη πανω απο 30 ΥΔΕ μηνιαιως κατα ατομο απο τις ενωσεις και τους συνδεσμους.Πανω απο αυτα θα αποδεικνυε οτι ασχολεισαι με το εμποριο σχεδιων και οχι πραγματικα με την ηλεκτρολογια οποτε και δεν σφραγιζονται !!!!!! Απλο δεν ειναι ? που ειναι ο χρονος που αφιερωσες για να κανεις ελεγχο επανελεγχο ? Αρα εισαι απατεωνας και επικινδυνος !!!! Αφαιρεση αδειας !!!
  11. καλησπερα για τον κλαδο μου (Ηλεκτρολογος Μηχ) ξερω πολλα αλλα απο τα δικα σας λιγα. Θελω να μαθω αν μπορει με καποιον τροπο να βγαλει αδεια καποιος για παρασκευη καφε και χυμων και μονο αυτα,για περαστικους μονο,σε καταστημα 11 τετραγωνικων. Αν οχι τι θα μπορουσε να πουλα υγειονομικου ενδιαφεροντος ενας τετοιος χωρος ?
  12. Νομιζω οτι εχετε μπλεχτει σε ανουσιες αντιπαραθεσεις.Ο καθενας κρινεται στην αγορα και οχι μεσα απο αυτο το φορουμ. Θα ηθελα πολυ να εβλεπα ανθρωπους να συζητουν για να λυθουν τα προβληματα που αμαυρωνουν η μαστιζουν τον κλαδο παρα το τι κανει ο καθενας σας με το οργανο του "οτι και αν σημαινει αυτο" ....... Σοβαρευτητε λοιπον και ας οποιος δεν εχει αδεια να παει να δωσει εξετασεις για να εχει το δικαιωμα να αποκαλειται ηλεκτρολογος,γιατι αν συμβει οτιδηποτε σε πελατη του εκτος απο δικαστικες ποινες θα εχει και την κατηγορια του δολου ενωπιον του δικαστη. ΝΙΚΟΣΤΡΙ αυτα που μου απαντησες τα ξερω και εγω απλα εκανα μια ρητορικη ερωτηση προς ολους γιατι ολοι πεφτουμε σε λαθη κανονισμων σχεδον καθε μερα,ακομα και απο μια κλεμιτσα που την τυλιξαμε μονο με ταινια ενω πρεπει να μπαινει σε μπουατ. Να κανω μια προταση προς τους διαχειριστες του φορουμ.Αν γινεται να γινει ενα ηλεκτρονικο σημειωμα εδω στο φορουμ στο οποιο να μπαινουν μονο οσοι ειναι αδειουχοι και να καταθετουν τις προτασεις τους επωνυμα.Οταν πλεον θα εχει κορεστει απο προτασεις να τα βαλουμε κατω και να δουμε τι ειναι εφαρμοσιμο-προυποθετει αυτο μια συναντηση-και να κατατεθουν με υπογραφες ολων στο υπουργειο και στις ενωσεις.Ετσι ισως ξεκινησουμε να αναδιοργανωνομαστε. Οσων αφορα την νεα ΥΔΕ τηρηστε την ολοι αυστηρα και θα δειτε σε λιγο καιρο που θα πανε οι καλοι και που οι πονηροι.Ο κοσμος δεν ειναι χαζος,καταλαβαινει τι σημαινει ασφαλεια και τι ρισκο για την ιδια του την ζωη. Ειδατε κανεναν πολιτικο μηχανικο να υπογραφει για δοκαρι μπετου 50χ50 και στο εργο να εκαναν 20χ20 ? Ξερουν οι ανθρωποι οτι σκοτωνεις ανθρωπο ετσι........ Σκεφτειτε το.............εμεις γιατι υπογραφουμε οτι θελει ο πελατης και οχι αυτο που πρεπει να ειναι?
  13. Ακριβως ετσι tseronis.....ειναι αυτο που ελεγα οτι ολοι αφεντικαρες ειμαστε και δεν θελουμε ελεγχο.Βεβαια ξεκιναει απο την εποχη του 1821 και ειναι μεσα στο DNA μας πλεον.Μονο αν μαζευτουν καμια 1000 σοβαροι επαγγελματιες και κινησουν τα νηματα αποτομα θα ξυπνησουν και οι ενωσεις και θα συμπορευθουν. Και να ξερετε αν αρχισει δεν σταματαει.Θα γιγαντωσει αποτομα γιατι πιστευω οτι εχουμε αγανακτησει ολοι απο την προχειροτητα και την ανοργανωσια. Προσωπικα θα ηθελα πολυ να βγω εκει εξω με ενα μαγικο ραβδι και να κανω "πουφ εξαφανιστηκες" σε ολη την λαθροεγκατασταση και αναρχια= (εκ της μη εφαρμοσμενης ιεραρχιας αδειας ΚW). Βγηκα χτες απο το σεμιναριο της ΕΕΤΕΜ για την νεα ΥΔΕ και πλακα πλακα εκανα λιγο κακαδακια πανω μου.....Ο τυπος που μιλουσε ηταν μελος της επιτροπης ΕΛΟΤ και με ξυπνησε απο τον ληθαργο.Τελικα ειναι πολυ ευκολο να καθαρισουμε ανθρωπο και εδειχνε ολα τα παραδειγματα μη εφαρμογης ΕΛΟΤ και επικινδυνες κακοτεχνιες.Ξερετε ποσα δολοφονικα λαθη κανουμε καθημερινα και το παιζουμε ξερολες ? Παμε φυλακη για πλακα για φονο η πυρκαγια εξ'αμελειας και πληρωνουμε για μια ζωη μια δευτερη οικογενεια η ενα δευτερο σπιτι. Ο ΕΛΟΤ π.χ λεει οτι η τηκτη ασφαλεια προηγειται του Διαρροης.Ξερει κανεις γιατι? Δεν νομιζω γιατι ολοι την βαζουμε μετα τον γενικο και διαρροης. Ο ΕΛΟΤ π.χ λεει οτι ολες οι σταθερες καταναλωσεις πρεπει να παροχετευονται και με γειωση, σωστα ? Πειτε μου ποιος παιρναει γειωση στα οικιακα φωτιστικα ? Του σπαει του πελατη στα χερια η σαβουροCHINA λαμπα την ωρα που ειναι πανω στην αλουμινιου (πολυ ευκολο να γινει,ετσι ?) και μενει στον τοπο με τετοιο σωμα που εκανε στη σκαλα.......ποιος παει μεσα? ο υπογραφων την νεα ΥΔΕ που δηθεν ελεγξε την εγκατασταση και την θεωρησε καλη...... Μαγκες μην παρετε καμια ευθυνη αμα δεν τα τσεκαρετε ολα.Μπαινουμε σε φαση μεγαλης ευθυνης και φακελωματος.Θα βγει καλο ομως....
  14. Εγω παντως παιδια θελω και να επισημανω ποσο θιγονται καποια συμφεροντα. Οταν πρωτοξεκινησα σαν επαγγελματιας (οχι υπαλληλος) το 1998 εβρισκα μπροστα μου συχνα αντιπαλο εναν πονηρο ΟΤΕτζη που εκανε και εξω δουλειες. Τοτε ημουν γραμμενος στον ΣΕΗ θεσ/νικης.Παω λοιπον και καταγγελω στον προεδρο το γεγονος και του ζηταω να πραξει αναλογα και να κυνηγησει τον λαθρεγκαταστατη.Αυτος με ενα υφος ανετο μου λεει ειναι δυσκολο να πετυχουμε κατι ,αστο ρε φιλε.Μετα απο λιγο καιρο μαθαινω οτι ο ΟΤΕτζης ηταν φιλος του και αυτος του σφραγιζε τα σχεδια !!!!!! Πιστευετε οτι αυτοι οι τυποι μπορουν να εκπροσωπισουν τον κλαδο ? Ειναι λαμογια σας λεω, Ο συνεταιρος μου πηγε προσφατα στο σεμιναριο που εκανε το ΣΕΗΘ (γιατι εγω πλεον εφυγα και μπηκα στην ΕΕΤΕΜ,μου φαινονται πιο κυριοι) και οι αξεστοι ελεγαν στα ηλεκτρολογακια "μην ανησυχειτε,δεν αλλαζει τιποτα ,ολα ειναι απλα" και τετοιες τριχες,και το σεμιναριο κρατησε 1 ωρα και ολοι τα μαθαν τελεια.......Ελλαδαρα......Αυτα τα παιδια τωρα καλουνται να υπογραψουν υπευθυνα την νεα ΥΔΕ......δεν καταλαβαινουν καν τι σημαινει ρευμα βροχου, και οτι η αντισταση γειωσης δεν μετριεται με με τον ουδετερο κουμπωμενο. Μου αρεσε πολυ η ιδεα της σφραγιδας στον πινακα....θελει λιγο δουλεμα πρωτα σαν σκεψη και μπορει να πετυχει... Αναβολη γιατι ειμαθτε απροθαρμοθτα για κατι καλο,,,ΑΟΥΓΚ
  15. αν δεν υπαρχουν δουλειες θα παμε να ελεγξουμε ολα αυτα τα εκτρωματα που καναμε τα προηγουμενα χρονια και θα ζηταμε λεφτα για να τα διορθωσουμε !!! Α καλο ΕΕ ? Χωρις πλακα MILTOS και ΝΙΚΟΣΤΡΙ ενταξει ο καθενας εχει την αποψη του και την κρατα.Εγω επειδη εφτασα να εχω και 15 ατομα προσωπικο μεχρι το 2009 ξερω καλα τι σημαινει να μην ειναι το εργαλειο δικο σου και ποσο προσεχεις πραγματικα τι δικο σου.Μου τα'χαν ρημαξει και δεν ομολογουσαν ποτε την πραξη τους....... Τωρα μπορει να εχω με το ζορι 3 ατομα αλλα συνεχιζω να θελω τα εργαλεια δικα μου ασχετα με τις δυσκολιες της εποχης. Κοινο εργαλειο θα εχει ζωη μετα βιας 1 χρονο.Και ποιος μου λεει οτι μεσα απο την μνημη του δεν θα αντιγραφει καποιος οτι νουμερα θελει? Και ποιος μου λεει οτι ο επομενος χρηστης δεν θα δει τα λαθη μου που μπορει να ειμαι μετριος τεχνιτης αλλα προσπαθω να διορθωσω ,και με βυσμα στην ενωση μαθει που ειναι το εργο και ερθει να στο φαει ? Υπαρχει πονηρια σας λεω...... Αληθεια απο τα οικονομικα (SONEL,MACROTEST κτλ) προτεινει καποιος καποιο ιδιαιτερα ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.