Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gregory78

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Gregory78

  1. Φαντάζομαι ότι έγκριση της ΕΠΑΕ παίρνεις με κατάθεση προμελέτης και πριν καταθέσεις κανονικό φάκελλο για έκδοση άδειας οικοδομής....Όντως δε γίνεται σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας στα εκτός σχεδίου. Η μόνη λύση είναι να συναχθεί συμβόλαιο με εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες και να γίνει και μια άτυπη συμφωνία ως προς τον καθορισμό τον τυπικών ορίων για το χώρο που θα αντιστοιχεί στο κάθε κτίριο. Κάποια λεπτομέρεια υπάρχει ώστε να θεωρούνται τα κτίρια ως ενιαίο αν δεν εγκριθεί από την ΕΠΑΕ. Να ενώνονται τα κτίρια με έναν ημιηπαίθριο χώρο ή έστω έναν τοίχο. Αν ξέρει κάποιος ας μας ενημερώσει.
  2. Να συμπληρώσω πως η περίπτωση που ανέφερα ήταν για μικρή μετατόπιση του κτιρίου σε εκτός σχεδίου περιοχή χωρίς καμία αλλαγή σε όψεις, τομές και άλλες μελέτες και με νόμιμη τη νέα θέση του. Πέρασε κανονικότατα από την Πολεοδομία με απλή αίτηση. Όλα πολύ καλά περί αμοιβών μηχανικού και ακόμα καλύτερα με τις νέες τιμές και χωρίς εκπτώσεις. Φυσικά και πρέπει να πληρωνόμαστε για τις μελέτες που κάνουμε. Συμφωνώ με όσα αναφέρθηκαν. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει και κάποια κατανόηση απέναντι στους πελάτες μας......
  3. Η αίτηση στο Δήμο θα συνοδεύεται και από τοπογραφικό στο οποίο θα υπάρχει και χάρτης της Γ.Υ.Σ. όπου και θα φαίνεται η θέση του ακινήτου με πρόσωπο στον αγροτικό δρόμο (αν όντως συμβαίνει αυτό). Πιθανότατα θα γίνει και μια αυτοψία από το Δήμο για να ελέγξει αν και τώρα είναι ανοιγμένος ο δρόμος (πολλές φορές δρόμοι που εμφανίζονται στους χάρτες και ήταν μονοπάτια παλαιότερα, τώρα έχουν καταπατηθεί). Ως προς την αρτιότητα του γηπέδου ο χείμαρος δεν παίζει κάποιο ρόλο. Πάντως εφόσον το οικόπεδο είναι >4000 τ.μ. και δημιουργήθηκε προ της 31-12-03 όπως ανέφερε και ο GRTOPO δεν υπάρχει καμία απαίτηση για πρόσωπο 25μ. σε δρόμο.
  4. Ούτε υπάρχει χάρτης που να αναφέρει ποιοί αγροτικοί δρόμοι υφίστανται προ του 1923 ούτε θα ζει μετά από λίγο καιρό κάποιος για να το αποδείξει.....Αυτό που δέχονται οι πολεοδομίες και τα υποθηκοφυλακεία είναι να φαίνεται τουλάχιστον στους χάρτες 1:5000 της Γ.Υ.Σ. Το καλύτερο είναι να ζητήσετε και μία βεβαίωση από το Δήμο. Αν όντως ο δρόμος είναι παλιός έστω και αν παλαιότερα ήταν μονοπάτι και φαίνεται στο χάρτη ο Δήμος δίνει τη βεβαίωση την οποία επικαλείται και ο συμβολαιογράφος αν συνταχθεί συμβόλαιο και που καλό είναι να αναφέρεται και στο υπόμνημα του τοπογραφικού. (π.χ. έχει πρόσωπο μεγαλύτερο των 25.00 μ. σε αγροτικό δρόμο που προυφίσταται του 1923 και ο οποίος αποτυπώνεται στους χάρτες 1:5000 της Γ.Υ.Σ.) Όλα αυτά βέβαια για οικόπεδο, 4άρι και άνω εκτός οικισμού φυσικά, που δημιουργείται μετά την 1-1-04 είτε για κατάτμηση είτε για συνένωση.
  5. Πρόσφατα είχα μια τέτοια περίπτωση...Δεν χρειάζεται αναθεώρηση αλλά ενημέρωση φακέλλου. Μια λεπτομέρεια βέβαια είναι αν έχει κατασκευαστεί η οικοδομή. Στην περίπτωση μου αν και είχε κατασκευαστεί, η άδεια ήταν σε ισχύ και δεν είχε θεωρηθεί το φύλλο αδείας. Κατέθεσα τεχνική έκθεση και φωτογραφίες σα να μην είχε γίνει κάτι. Θεωρημένα αντίγραφα διαγράμματος κάλυψης και εκσκαφών, νέα σχέδια διαγράμματος κάλυψης και εκσκαφών με την νέα προτεινόμενη θέση του κτιρίου και πρωτότυπο φύλλο αδείας για να περαστεί πάνω του η αλλαγή.
  6. και μια λεπτομέρεια για να είμαστε πάντα πιο σίγουροι....πρέπει η μεταγραφή του Συμβολαίου να έχει γίνει προ της 31-12-03.....είχα περίπτωση με συμβόλαιο 23-12-03 και μεταγραφή του στις 12-01-04......ευτυχώς ο αγροτικός δρόμος προυπήρχε του 1923, που λέει ο λόγος.....(πάλι καλά που δεν μας ζητάνε και προ του 1821....)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.