Jump to content

ergatikos2011

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1 Κακή

About ergatikos2011

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Γραφιστική, PC Networking, Προγραμματισμός κ.α
 • Τοποθεσία
  Ελλάδα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι έχω κάποιες απορίες σχετικά με το ΕΤΕΑΕΠ και αν μπορείτε να μου τις επιλύσετε. Εδώ και αρκετούς μήνες εργάζομαι σε κάποιο κοινωφελές πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα πρόσφατα πήρε και παράταση. Έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω: 1. Στο ΕΤΕΑΕΠ είναι υποχρεωτική η ασφάλιση? Ναι ή Οχι? 2. Το ΕΤΕΑΕΠ απευθύνεται σε μισθωτούς ή μη μισθωτούς ή και τα δύο? 3. Ο εργοδότης (στην περίπτωση μου είναι Δήμος) είναι υποχρεωτικό να πληρώνει τις εισφορές στο ΕΤΕΑΕΠ? Ρωτάω αυτό διότι από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι στον Δήμο ώς Μηχανικός σταμάτησα να πληρώνω τις τρέχουσες εισφορές στο ΕΤΕΑΕΠ (έτος 2019) αλλά πληρώνω μόνο του 2017 και του 2018. Δηλαδή το εκκαθαριστικό των αναδρομικών. Όμως αυτές μου έρχονται συνέχεια ότι τις χρωστάω (το 2019) στην σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ. Τι μπορώ να κάνω? Να περιμένω την εκκαθάριση του 2019? 4. Σε περίπτωση που κάποιος ξεχαστεί και δεν πληρώσει μία από τις 32 δόσεις του ΕΤΕΑΕΠ μπορεί να τις πληρώσει άλλη φορά? Δεν ξέρω πόσο είναι ο τόκος. 5. Όταν ξεκίνησα να συμπληρώνω την αίτηση για τις 120 δόσεις εμφάνιση ένα ΕΤΕΑΕΠ που έγραφε κωδικός φορέας προέλευσης ΕΤΑ - ΤΣΜΕΔΕ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ + ΕΦΑΠ. Αυτό τι είναι; Είναι κάτι καινούργιο; Αυτό μπορούμε να ρυθμίσουμε; 6. Ρύθμιση σε 120 δόσεις από ότι έχω διαβάσει δεν μπορεί να γίνει για τα αναδρομικά του ΕΤΕΑΕΠ (2017&2018). Αυτό αληθεύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ? 7. Στην αρχή προσπάθησα όλα μαζί να τα εντάξω στην ρύθμιση αλλά από ότι ενημερώθηκα από την σελίδα σας το ΕΤΕΑΕΠ η εκκαθάριση δεν μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση. Δηλαδή με λίγα λόγια τι θα γίνει? Θα γίνει ρύθμιση για τα άλλα και δεν θα γίνει μόνο για αυτό?
 2. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Να είσαι καλά. Όμως σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ (πραγματικά απαραίτητο!!!) ποιές είναι οι ειδικότητες που είναι αρμόδιες για να υπογράφουν σχετικώς με τις παραπάνω μελέτες? Μόνον οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ή και οι Μηχανικοί Η/Υ εν γένει ή απόφοιτοι Πληροφορικής? Ποιός μπορεί να με βοηθήσει να βρώ την απάντηση και με βάση ποιό ΦΕΚ?
 3. Από την στιγμή όμως που θα γίνει η παραπάνω εγκατάσταση τόσο ο Ηλεκτρολόγος όσο και ο Μηχανικός Η/Υ δεν είναι υποχρεωμένοι από την πλευρά τους να συμπληρώσουν κάποιο έντυπο που να αποτυπώνει την σωστή λειτουργία τους? Ο ηλεκτρολόγος φτιάχνει και συμπληρώνει μία Υπεύθηνη Δήλωση με όλα όσα έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζει από δομημένη καλωδίωση). Από την άλλη πλευρά ο Μηχανικός Η/Υ δεν πρέπει να συμπληρώσει ένα παρόμοιο δελτίο σωστής λειτουργίας των καλωδίων, πριζών κλπ? Υπάρχει τέτοιο έντυπο ή είναι το ίδιο έντυπο με αυτό του Ηλεκτρολόγου? Αυτή είναι η απορία μου...
 4. Δηλαδή δεν θεωρείται μεγάλη ευθύνη ο άνθρωπος που θα φτιάξει την τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση, την συνδεσμολογία των διακοπτών και γενικώς την λειτουργία και την σωστή επικοινωνία των PCs? Τι καλώδια θα χρησιμοποιηθούν? Τι πρίζες κάποιος πρέπει να τοποθετήσει? Η ποιότητα των καλωδιώσεων κλπ? Δεν υπάρχει κανονισμός ασφαλείας της Ε.Ε? Τι εννοείς ακριβώς φίλε μου? Διότι προφανώς υπάρχει κάποια υπευθυνότητα για να γίνει η παραπάνω μελέτη. Μπορείς να μου αναλύσεις το παραπάνω θέμα; Σε ευχαριστώ πολύ.
 5. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Έχω την εξής ακόλουθη απορία και όποιος ξέρει να μου απαντήσει θα με διευκολύνει αφάνταστα. Είμαι απόφοιτος Μηχανικός Πληροφορικής και πρόσφατα έφτιαξα σε σχέδια μία μελέτη για ένα σπίτι σχετικώς με την εγκατάσταση δικτύων (φροντιστήριο - εγκαταστάσεις PCs, Routerς κλπ) και έχω το εξής πρόβλημα: Υπάρχει κάποιο έντυπο που συμπληρώνω σχετικά με την ορθή και σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων (π.χ. καλώδια, πρίζες κλπ) όπως κάνουν οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί στο πιστοποιητικό για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις; Ισχύει κάποιο αντίστοιχο έντυπο για την παραπάνω μελέτη διότι είμαι καινούργιος στον χώρο ως Ε.Ε και δεν την ξέρω αυτή την λεπτομέρεια. Όχι τίποτα άλλο μην βρεθώ με καμία εκκρεμότητα και δεν ξέρω τι να κάνω. Τι ισχύει για τις παραπάνω κατηγορίες μελετών? Που μπορώ να μάθω πληροφορίες για το παραπάνω θέμα; Σας ευχαριστώ πολύ.
 6. Γειά σας παίδες. Θέλω να σας ρωτήσω για τον κλάδο Ενεργειακών Επιθεωρητών τι ισχύει για τους αποφοίτους εξωτερικού; Ο νόμος αναφέρει για το ΣΑΕΠ αλλά το ΣΑΕΠ δεν δουλεύει του ΥΠΕΠΘ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Δεν μπορεί κάποιος αν δεν περάσει από το ΣΑΕΠ να γίνει ενεργειακός επιθεωρητής; Τι χάλια κατάσταση είναι αυτή? Έχει κάποιος από εσάς ανάλογη εμπειρία σχετικά με το ΣΑΕΠ - ΥΠΕΠΘ και τους ενεργειακούς επιθεωρητές?
 7. Είναι υποχρεωτικό ο παραπάνω απόφοιτος να εγγραφεί σε κάποιο επαγγελματικό σύλλογο για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή όχι γιατί από όσα ξέρω η Πληροφορική δεν είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Δηλαδή μπορεί να υπογράφει και να σφραγίζει μελέτες δικτύων Η/Υ - Τηλεπικοινωνιών ή όχι; Επειδή το παραπάνω ΦΕΚ δεν το αναφέρει καθαρά το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ είμαι απόφοιτος Πανεπιστημίου Εξωτερικού ως Μηχανικός Η/Υ. Επειδή μου είπε την παραπάνω σχολή ένας φίλος μου ότι τελειώνει και είχε πολλά θετικά σχόλια για το παραπάνω τμήμα "Πληροφορική με Πολυμέσα". Για αυτό και ρωτάω. Αλλά δεν ξέρω αν έχει σχέση με ΗΜΜΥ (δικαίωμα υπογραφής μελετών κλπ).
 8. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Έχω έναν φίλο μου ο οποίος σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσει από το ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (Μηχανικός Πληροφορικής - Παλαιά ονομασία "Πληροφορική με Πολυμέσα") και μου αναφέρει συνεχώς σχετικώς με το ότι η συγκεκριμένη σχολή έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα - ότι έχει σχέση με Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα - ούτε μπορεί να υπογράφει αυτόνομα τηλεπικοινωνιακές μελέτες και με την σφραγίδα του Ελληνικού κράτος κ.ο.κ. Επειδή εγώ δεν γνωρίζω ακριβώς τι ισχύει με την παραπάνω σχολή μπορείτε να με ενημερώσετε ανάλογα; Ισχύει ότι είναι η ισχυρότερη σχολή Πληροφορικής στην Ελλάδα σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα ή είναι περισσότερο θέμα γκλάμουρ? Οι απόφοιτοι της παραπάνω σχολής έχουν δικαίωμα υπογραφής και με τι κριτήρια? Έχουν σχέση οι απόφοιτοι της παραπάνω σχολής με τους ΗΜΜΥ. Εγγράφονται σε επαγγελματικό σωματείο? Παρακαλώ όπως με καθοδηγήσετε διότι έχω μπερδευτεί!!! Σας ευχαριστώ.
 9. Σχετικά με όλες τις παραπάνω απαντήσεις που μου δώσατε σας ευχαριστώ πολύ. Ιδιαίτερα κατατοπιστικές και πάρα πολύ σημαντικές!!!
 10. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ και όποιος μπορεί να με φωτίσει να είναι καλά!!!. 1. Επειδή έχω διαβάσει ολόκληρη την προκήρυξη θέλω να ρωτήσω ποιές είναι οι καθαρές αποδοχές ενός αποφοίτου (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ ) σε περίπτωση που προσληφθεί στις παραπάνω θέσεις που αναφέρει η 3Κ/2018? Δεν αναφέρεται πουθενά η μισθολογική κλίμακα. Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ? 2. Εάν ήδη κάποιος εργάζεται ως ΠΕ σε μία υπηρεσία με σύμβαση (ορισμένου χρόνου) μπορεί να κάνει τα χαρτιά του για την παραπάνω προκήρυξη ή θα πρέπει να περιμένει πρώτα να λήξει η σύμβαση του με την προηγούμενη υπηρεσία? 3. Εάν κάποιος προσληφθεί τελικώς σε όποια από τις παραπάνω θέσεις υπογράφει κάποια δεσμευτική σύμβαση (π.χ. 2 χρόνια); Το ρωτάω διότι έτσι έχω ακούσει από διαφόρους αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. 4. Εάν είναι κάποιος ο οποίος θέλει να κάνει τα χαρτιά του για ΔΕ (π.χ. απόφοιτος Γυμνασίου) ή και ΥΕ και δεν έχει στην κατοχή του τον απολυτήριο τίτλο σπουδών μπορεί ή θα του ζητηθεί υποχρεωτικά? Δηλαδή μπορεί ένας απόφοιτος ΠΕ να κάνει να χαρτιά του για ΥΕ αν δεν έχει τον τίτλο του ΥΕ στην κατοχή του; Και αν έχει κλείσει το σχολείο τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Σας ευχαριστώ πολύ.
 11. Σχετικώς με τον φίλο παραπάνω με το ψευδώνυμο "JimakosR" ο ηλεκτρολόγος των ΕΠΑΛ είναι πιό κοντινό για την συντήρηση των ΑΤΜ μίας τράπεζας ή ένας απόφοιτος πληροφορικής; Ιδού η απορία.... Για τα δικαιώματα των πληροφορικάριων που δεν ζητείται συγκεκριμένη υπογραφή που οφείλεται αυτό; Ο ηλεκτρολόγος ενός ΕΠΑΛ έχει τα ίδια δικαιώματα με έναν απόφοιτο Πληροφορικής μίας οποιασδήποτε σχολής; Σχετικώς τώρα με τον φίλο παραπάνω με το ψευδώνυμο "mastohalastis" ένας πολιτικός μηχανικός όταν έχει πτυχίο από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο και γραφτεί στο Τ.Ε.Ε ως επίσημο μέλος στην αρχή μπορεί να αναλάβει απλά οικοδομικά έργα και αργότερα μπορεί και από μόνος του να σηκώσει ακόμα και ουρανοξύστη αρκεί να μπορεί να τα καταφέρει σε ότι αφορά τις απαιτήσεις για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη!!! Βέβαια τι δουλειά έχει η υπογραφή ενός πολιτικού μηχανικού με έναν ο οποίος είναι απόφοιτος πληροφορικής; Ιδού η απορία...
 12. Γειά σου φίλε μου με το ψευδώνυμο "mastrohalastis". Το παραπάνω που δίνεις ώς απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μου δεν με καλύπτει και μάλιστα σε καμμία περίπτωση. Ειδικά όταν αναφέρει "είναι άλλη υπόθεση" σημαίνει ότι τα περισσότερα ελληνικά ΑΕΙ κοροιδεύουν τους σπουδαστές λέγοντας "σπούδασε την τάδε ειδικότητα και τα ΕΔ είναι αυτά" χωρίς αυτό ουσιαστικά να υπάρχει στην πραγματικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα περισσότερα ελληνικά ΑΕΙ - ΤΕΙ είναι μπανανία; Δεν θέλω να πιστεύω ότι ισχύει αυτός ο ισχυρισμός. Προ ημερών για παράδειγμα ήταν 3 νεαροί σε μία τράπεζα και συντηρούσαν τα μηχανήματα και τα καλώδια και οι 3 κρατούσαν σφραγίδα και σφράγιζαν το έγγραφο που το έδωσαν στον προϊστάμενο ότι όλα ήταν ΟΚ. Αυτοί οι 3 τι ειδικότητες είχαν; Τους ρώτησαν αλλά δεν μου έδωσαν ξεκάθαροι απάντηση. Σίγουρα πάντως δεν ήταν υδραυλικοί αλλά ούτε και σουβλατζίδες!!!. Αυτό εννοώ. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα που αναλαμβάνει την σωστή μελέτη και λειτουργία ενός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού; Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ; Μου φάνηκε πολύ περίεργο το παραπάνω. Μου είπαν συγκεκριμένα ότι είμαστε από εταιρία αλλά δεν ανέφεραν ούτε ποιά εταιρία (δεν με ενδιέφερε η ονομασία της εταιρίας) αλλά ούτε και τι σπουδές είχε ο καθένας (αυτό με απασχολεί - τι σπουδές είχε κάνει ο καθένας από αυτούς. Τι ισχύει;
 13. Σχετικά με τις απαντήσεις σε ότι αφορά το παραπάνω θέμα έχω τις εξείς απορίες - απαντήσεις: 1. Για δημόσια και ιδιωτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης χρειάζεται πτυχίο ή δίπλωμα Αν και είναι προαπαιτούμενο εγώ μέχρι σήμερα όσους καθηγητές είχα στα φροντιστήρια κανένας μα κανένας ποτέ δεν είχε να μου δώσει έστω φωτοτυπία του πτυχίου του να την δώ (περίεργο ε!!! - παρόλο που το είχα ζητήσει από πολλούς η απάντηση ήταν απλώς "πολλά ψάχνεις") και μάλιστα φοβάμαι ότι δεν μπορούσα να επαληθεύσω αν πραγματικά ήταν καθηγητής ή παγωτατζής!!!). Για τα δημόσια σχολεία είχα και εκεί αβεβαιότητα αλλά έλεγα ότι εφόσον μπήκε μέσω ΑΣΕΠ (ή κάτι αντίστοιχο) εκείνης της εποχής (μιλάμε για διορισμένους επί εποχής 1970) άρα κάτι υπάρχει (χωρίς και πάλι να μπορώ να το επαληθεύσω!!!). 2. Για φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια με πιστοποιήσεις χρειάζονται πτυχία και από άλλες ειδικότητες. Πάλι ισχύει ότι και στην παραπάνω περίπτωση. Ποτέ δεν μπόρεσα να το επαληθεύσω. Γιατί άραγε; 3. Οι σχολές δεν υποχρεούνται να δίνουν ΕΔ μαζί με το πτυχίο Εφόσον οι σχολές (δημόσιες ή και ιδιωτικές) δεν υποχρεώνονται να δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους τους τότε με τι κριτήριο ανοίγουν; Και μην μου πείτε ότι στην χώρα μας όλες οι σχολές έχουν ΕΔ διότι αυτό αν θελουμε το πιστεύουμε. Τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός οποιουδήποτε τίτλου σπουδών δεν απορρέουν μέσα από ΦΕΚ και επαγγελματικά επιμελητήρια? Τα ΦΕΚ ποιός τα φτιάχει και τα επαγγελματικά επιμελητήρια ποιός τα φτιάχνει; Ο κλάδος της Πληροφορικής στην Ελλάδα δεν έχει επαγγελματικό επιμελητήριο; Αν όχι τότε γιατί υπάρχουν περισσότερες από 50 σχολές (ΑΕΙ & ΤΕΙ) στην Ελλάδα που αναφέρουν "αν σπουδάσεις π.χ. Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες" έχει τα τάδε επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με το τάδε ΦΕΚ. Εφόσον δεν υπάρχει ΦΕΚ τότε γιατί το αναφέρουν; Επαγγελματικά δικαιώματα δεν είναι ταυτόχρονα και εγγραφή σε επαγγελματικό σωματείο ή είναι λανθασμένος ο παραπάνω ισχυρισμός; Τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός αποφοίτου πως κατοχυρώνονται; Ένας ο οποίος για παράδειγμα φτιάχνει τον Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό ενός οργανισμού τι πρέπει να έχει σπουδάσει (π.χ. Ηλεκτρολόγος, Δίκτυα, Πληροφορική εν γένει, Φιλόλογος, Ψυκτικός) ή δεν είναι απαραίτητο να έχει σπουδάσει; Γιατί αν το προχωρήσουμε το θέμα με αυτή την λογική αυτοί που συντηρούν τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (π.χ. ΟΤΕ) της πολιτείας δεν υπογράφουν με κάποια ιδιότητα όταν συντηρούν τις τηλεφωνικές γραμμές; Τι ισχύει τελικώς με τα παραπάνω; Έχω δίκαιο ή άδικο;
 14. Είσαστε απόλυτα σίγουροι; Τότε γιατί υπάρχει η ειδικότητα "Μηχανικός Λογισμικού" στα Ελληνικά Πανεπιστήμια; Έπειτα ποιός είναι υπεύθηνος για την σύνταξη και τελική υπογραφή μίας τηλεπικοινωνιακής μελέτης σε έναν χώρο (π.χ. Internet Cafe?);
 15. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. 1. Επειδή έχω ακούσει πολλά κουφά σχετικώς με την μελέτη, την επίβλεψη και την υπογραφή μίας τηλεπικοινωνιακής μελέτης σε σπίτι ή σε εταιρία θέλω να σας ρωτήσω ποιές είναι εκείνες οι ειδικότητες οι οποίες ασχολούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με την παραπάνω διαδικασία και ποιές ειδικότητες έχουν το δικαίωμα υπογραφής; Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ ή ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί κάτι αντίστοιχο; Υπάρχει περιορισμός (π.χ. για ισόγειο θέλει το τάδε πτυχίο, για 2 ορόφους θέλει το τάδε πτυχίο). Τι γίνεται σχετικά με το παραπάνω θέμα; 2. Ο κλάδος της Πληροφορικής στην Ελλάδα έχει ή όχι επαγγελματικά δικαιώματα; (με δικαίωμα υπογραφής εννοώ). Π.χ. Κάποιος φτιάχνει ένα πρόγραμμα σε Android και θέλει να το κατοχυρώσει. Πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή είναι προαιρετικό; Υπάρχει κάποιο σωματείο; 3. Για να διδάξει κάποιος Πληροφορική στα Ελληνικά σχολεία - Φροντιστήρια προαπαιτούνται κάποιες σπουδές ή όχι;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.