Jump to content

ergatikos2011

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1 Κακή

About ergatikos2011

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Γραφιστική, PC Networking, Προγραμματισμός κ.α
 • Τοποθεσία
  Ελλάδα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Γεια σας φίλες και φίλοι του forum. Επειδή έχω κάποιες απορίες σχετικώς με τις ασφαλιστικές μου εισφορές στον κλάδο μου ως μηχανικός μπορείτε να με ενημερώσετε για το πότε ανοίγει το ΤΣΜΕΔΕ ύστερα από την μεγάλη περιπέτεια λόγω "Κορονοϊού"; Όποιος ξέρει να με ενημερώσεις παρακαλώ όπως μου απαντήσει. Σας ευχαριστώ.
 2. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Είμαι διπλωματούχος Μηχανικός και εργαζόμουν ως μισθωτός στο Δημόσιο. ΄Έληξε η σύμβαση εργασίας μου και είμαι άνεργος. Δεν είχα κάνει ποτέ έναρξη επαγγέλματος συνεπώς δεν έχω καθόλου ΚΑΔ. Υπάρχει περίπτωση να είμαι ωφελούμενος στο πρόγραμμα των 600ευρώ που αφορά το "Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης"; Για τους άνεργους μηχανικούς που δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος δεν έχουν μεριμνήσει κάτι;
 3. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Είμαι διπλωματούχος Μηχανικός και εργαζόμουν ως μισθωτός στο Δημόσιο. ΄Έληξε η σύμβαση εργασίας μου και είμαι άνεργος. Δεν είχα κάνει ποτέ έναρξη επαγγέλματος συνεπώς δεν έχω καθόλου ΚΑΔ. Υπάρχει περίπτωση να είμαι ωφελούμενος στο πρόγραμμα των 600ευρώ που αφορά το "Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης"; Για τους άνεργους μηχανικούς που δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος δεν έχουν μεριμνήσει κάτι;
 4. Δούλευα ως μηχανικός - μισθωτός εργαζόμενος - και έληξε το χρονικό διάστημα της εργασίας μου. Γράφτηκα στον ΟΑΕΔ από όπου και έβγαλα κάρτα ανεργίας και έκανα αίτηση για την χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος ανεργίας που νομίζω ότι δικαιούμαι. Για να γραφτώ ξανά στο ΤΣΜΕΔΕ όπως με ενημέρωσαν θα πρέπει είτε να βρώ μία μισθωτή εργασία στο αντίστοιχο επάγγελμα του Μηχανικού ή να κάνω έναρξη επαγγέλματος στην εφορία. 1. Αν συμφωνείτε με την παραπάνω διαδικασία που έκανα.Δηλαδή μήπως έπρεπε να συμπληρώσω καμία αίτηση διαγραφής ή άλλο σχετικό έγγραφο (από το ΤΣΜΕΔΕ ή από το ΕΦΚΑ). Γιατί εγώ το μόνο χαρτί που έδωσα ήταν την λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου μαζί με τα ένσημα. 2. Είναι εύκολη η διαδικασία της έναρξης επαγγέλματος στην εφορία; Δηλαδή χρειάζεται πολλά χαρτιά, τρέξιμο κλπ. 3. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν πληρώνω φαντάζομαι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ εκτός αν ζητήσω προαιρετική ασφάλιση. Με συμφέρει κάτι τέτοιο; Δηλαδή ποιά η έννοια να κάνω προαιρετική ασφάλιση; Ποιός ο λόγος; Ξέχασα να σημειώσω ότι είμαι λίγα χρόνια ασφαλισμένος. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις μας. Δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε παραπάνω από ένα θέμα καθώς δημιουργούμε σύγχυση στους συμμετέχοντες και διαμοιρασμό των απαντήσεών τους. Τυχόν όμοια μηνύματα θα διαγράφονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
 5. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι έχω κάποιες απορίες σχετικά με το ΕΤΕΑΕΠ και αν μπορείτε να μου τις επιλύσετε. Εδώ και αρκετούς μήνες εργάζομαι σε κάποιο κοινωφελές πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα πρόσφατα πήρε και παράταση. Έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω: 1. Στο ΕΤΕΑΕΠ είναι υποχρεωτική η ασφάλιση? Ναι ή Οχι? 2. Το ΕΤΕΑΕΠ απευθύνεται σε μισθωτούς ή μη μισθωτούς ή και τα δύο? 3. Ο εργοδότης (στην περίπτωση μου είναι Δήμος) είναι υποχρεωτικό να πληρώνει τις εισφορές στο ΕΤΕΑΕΠ? Ρωτάω αυτό διότι από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι στον Δήμο ώς Μηχανικός σταμάτησα να πληρώνω τις τρέχουσες εισφορές στο ΕΤΕΑΕΠ (έτος 2019) αλλά πληρώνω μόνο του 2017 και του 2018. Δηλαδή το εκκαθαριστικό των αναδρομικών. Όμως αυτές μου έρχονται συνέχεια ότι τις χρωστάω (το 2019) στην σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ. Τι μπορώ να κάνω? Να περιμένω την εκκαθάριση του 2019? 4. Σε περίπτωση που κάποιος ξεχαστεί και δεν πληρώσει μία από τις 32 δόσεις του ΕΤΕΑΕΠ μπορεί να τις πληρώσει άλλη φορά? Δεν ξέρω πόσο είναι ο τόκος. 5. Όταν ξεκίνησα να συμπληρώνω την αίτηση για τις 120 δόσεις εμφάνιση ένα ΕΤΕΑΕΠ που έγραφε κωδικός φορέας προέλευσης ΕΤΑ - ΤΣΜΕΔΕ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ + ΕΦΑΠ. Αυτό τι είναι; Είναι κάτι καινούργιο; Αυτό μπορούμε να ρυθμίσουμε; 6. Ρύθμιση σε 120 δόσεις από ότι έχω διαβάσει δεν μπορεί να γίνει για τα αναδρομικά του ΕΤΕΑΕΠ (2017&2018). Αυτό αληθεύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ? 7. Στην αρχή προσπάθησα όλα μαζί να τα εντάξω στην ρύθμιση αλλά από ότι ενημερώθηκα από την σελίδα σας το ΕΤΕΑΕΠ η εκκαθάριση δεν μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση. Δηλαδή με λίγα λόγια τι θα γίνει? Θα γίνει ρύθμιση για τα άλλα και δεν θα γίνει μόνο για αυτό?
 6. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Να είσαι καλά. Όμως σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ (πραγματικά απαραίτητο!!!) ποιές είναι οι ειδικότητες που είναι αρμόδιες για να υπογράφουν σχετικώς με τις παραπάνω μελέτες? Μόνον οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ή και οι Μηχανικοί Η/Υ εν γένει ή απόφοιτοι Πληροφορικής? Ποιός μπορεί να με βοηθήσει να βρώ την απάντηση και με βάση ποιό ΦΕΚ?
 7. Από την στιγμή όμως που θα γίνει η παραπάνω εγκατάσταση τόσο ο Ηλεκτρολόγος όσο και ο Μηχανικός Η/Υ δεν είναι υποχρεωμένοι από την πλευρά τους να συμπληρώσουν κάποιο έντυπο που να αποτυπώνει την σωστή λειτουργία τους? Ο ηλεκτρολόγος φτιάχνει και συμπληρώνει μία Υπεύθηνη Δήλωση με όλα όσα έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζει από δομημένη καλωδίωση). Από την άλλη πλευρά ο Μηχανικός Η/Υ δεν πρέπει να συμπληρώσει ένα παρόμοιο δελτίο σωστής λειτουργίας των καλωδίων, πριζών κλπ? Υπάρχει τέτοιο έντυπο ή είναι το ίδιο έντυπο με αυτό του Ηλεκτρολόγου? Αυτή είναι η απορία μου...
 8. Δηλαδή δεν θεωρείται μεγάλη ευθύνη ο άνθρωπος που θα φτιάξει την τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση, την συνδεσμολογία των διακοπτών και γενικώς την λειτουργία και την σωστή επικοινωνία των PCs? Τι καλώδια θα χρησιμοποιηθούν? Τι πρίζες κάποιος πρέπει να τοποθετήσει? Η ποιότητα των καλωδιώσεων κλπ? Δεν υπάρχει κανονισμός ασφαλείας της Ε.Ε? Τι εννοείς ακριβώς φίλε μου? Διότι προφανώς υπάρχει κάποια υπευθυνότητα για να γίνει η παραπάνω μελέτη. Μπορείς να μου αναλύσεις το παραπάνω θέμα; Σε ευχαριστώ πολύ.
 9. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Έχω την εξής ακόλουθη απορία και όποιος ξέρει να μου απαντήσει θα με διευκολύνει αφάνταστα. Είμαι απόφοιτος Μηχανικός Πληροφορικής και πρόσφατα έφτιαξα σε σχέδια μία μελέτη για ένα σπίτι σχετικώς με την εγκατάσταση δικτύων (φροντιστήριο - εγκαταστάσεις PCs, Routerς κλπ) και έχω το εξής πρόβλημα: Υπάρχει κάποιο έντυπο που συμπληρώνω σχετικά με την ορθή και σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων (π.χ. καλώδια, πρίζες κλπ) όπως κάνουν οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί στο πιστοποιητικό για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις; Ισχύει κάποιο αντίστοιχο έντυπο για την παραπάνω μελέτη διότι είμαι καινούργιος στον χώρο ως Ε.Ε και δεν την ξέρω αυτή την λεπτομέρεια. Όχι τίποτα άλλο μην βρεθώ με καμία εκκρεμότητα και δεν ξέρω τι να κάνω. Τι ισχύει για τις παραπάνω κατηγορίες μελετών? Που μπορώ να μάθω πληροφορίες για το παραπάνω θέμα; Σας ευχαριστώ πολύ.
 10. Γειά σας παίδες. Θέλω να σας ρωτήσω για τον κλάδο Ενεργειακών Επιθεωρητών τι ισχύει για τους αποφοίτους εξωτερικού; Ο νόμος αναφέρει για το ΣΑΕΠ αλλά το ΣΑΕΠ δεν δουλεύει του ΥΠΕΠΘ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Δεν μπορεί κάποιος αν δεν περάσει από το ΣΑΕΠ να γίνει ενεργειακός επιθεωρητής; Τι χάλια κατάσταση είναι αυτή? Έχει κάποιος από εσάς ανάλογη εμπειρία σχετικά με το ΣΑΕΠ - ΥΠΕΠΘ και τους ενεργειακούς επιθεωρητές?
 11. Είναι υποχρεωτικό ο παραπάνω απόφοιτος να εγγραφεί σε κάποιο επαγγελματικό σύλλογο για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή όχι γιατί από όσα ξέρω η Πληροφορική δεν είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Δηλαδή μπορεί να υπογράφει και να σφραγίζει μελέτες δικτύων Η/Υ - Τηλεπικοινωνιών ή όχι; Επειδή το παραπάνω ΦΕΚ δεν το αναφέρει καθαρά το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ είμαι απόφοιτος Πανεπιστημίου Εξωτερικού ως Μηχανικός Η/Υ. Επειδή μου είπε την παραπάνω σχολή ένας φίλος μου ότι τελειώνει και είχε πολλά θετικά σχόλια για το παραπάνω τμήμα "Πληροφορική με Πολυμέσα". Για αυτό και ρωτάω. Αλλά δεν ξέρω αν έχει σχέση με ΗΜΜΥ (δικαίωμα υπογραφής μελετών κλπ).
 12. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Έχω έναν φίλο μου ο οποίος σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσει από το ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (Μηχανικός Πληροφορικής - Παλαιά ονομασία "Πληροφορική με Πολυμέσα") και μου αναφέρει συνεχώς σχετικώς με το ότι η συγκεκριμένη σχολή έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα - ότι έχει σχέση με Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα - ούτε μπορεί να υπογράφει αυτόνομα τηλεπικοινωνιακές μελέτες και με την σφραγίδα του Ελληνικού κράτος κ.ο.κ. Επειδή εγώ δεν γνωρίζω ακριβώς τι ισχύει με την παραπάνω σχολή μπορείτε να με ενημερώσετε ανάλογα; Ισχύει ότι είναι η ισχυρότερη σχολή Πληροφορικής στην Ελλάδα σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα ή είναι περισσότερο θέμα γκλάμουρ? Οι απόφοιτοι της παραπάνω σχολής έχουν δικαίωμα υπογραφής και με τι κριτήρια? Έχουν σχέση οι απόφοιτοι της παραπάνω σχολής με τους ΗΜΜΥ. Εγγράφονται σε επαγγελματικό σωματείο? Παρακαλώ όπως με καθοδηγήσετε διότι έχω μπερδευτεί!!! Σας ευχαριστώ.
 13. Σχετικά με όλες τις παραπάνω απαντήσεις που μου δώσατε σας ευχαριστώ πολύ. Ιδιαίτερα κατατοπιστικές και πάρα πολύ σημαντικές!!!
 14. Γειά σας φίλες και φίλοι του forum. Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ και όποιος μπορεί να με φωτίσει να είναι καλά!!!. 1. Επειδή έχω διαβάσει ολόκληρη την προκήρυξη θέλω να ρωτήσω ποιές είναι οι καθαρές αποδοχές ενός αποφοίτου (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ ) σε περίπτωση που προσληφθεί στις παραπάνω θέσεις που αναφέρει η 3Κ/2018? Δεν αναφέρεται πουθενά η μισθολογική κλίμακα. Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ? 2. Εάν ήδη κάποιος εργάζεται ως ΠΕ σε μία υπηρεσία με σύμβαση (ορισμένου χρόνου) μπορεί να κάνει τα χαρτιά του για την παραπάνω προκήρυξη ή θα πρέπει να περιμένει πρώτα να λήξει η σύμβαση του με την προηγούμενη υπηρεσία? 3. Εάν κάποιος προσληφθεί τελικώς σε όποια από τις παραπάνω θέσεις υπογράφει κάποια δεσμευτική σύμβαση (π.χ. 2 χρόνια); Το ρωτάω διότι έτσι έχω ακούσει από διαφόρους αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. 4. Εάν είναι κάποιος ο οποίος θέλει να κάνει τα χαρτιά του για ΔΕ (π.χ. απόφοιτος Γυμνασίου) ή και ΥΕ και δεν έχει στην κατοχή του τον απολυτήριο τίτλο σπουδών μπορεί ή θα του ζητηθεί υποχρεωτικά? Δηλαδή μπορεί ένας απόφοιτος ΠΕ να κάνει να χαρτιά του για ΥΕ αν δεν έχει τον τίτλο του ΥΕ στην κατοχή του; Και αν έχει κλείσει το σχολείο τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Σας ευχαριστώ πολύ.
 15. Σχετικώς με τον φίλο παραπάνω με το ψευδώνυμο "JimakosR" ο ηλεκτρολόγος των ΕΠΑΛ είναι πιό κοντινό για την συντήρηση των ΑΤΜ μίας τράπεζας ή ένας απόφοιτος πληροφορικής; Ιδού η απορία.... Για τα δικαιώματα των πληροφορικάριων που δεν ζητείται συγκεκριμένη υπογραφή που οφείλεται αυτό; Ο ηλεκτρολόγος ενός ΕΠΑΛ έχει τα ίδια δικαιώματα με έναν απόφοιτο Πληροφορικής μίας οποιασδήποτε σχολής; Σχετικώς τώρα με τον φίλο παραπάνω με το ψευδώνυμο "mastohalastis" ένας πολιτικός μηχανικός όταν έχει πτυχίο από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο και γραφτεί στο Τ.Ε.Ε ως επίσημο μέλος στην αρχή μπορεί να αναλάβει απλά οικοδομικά έργα και αργότερα μπορεί και από μόνος του να σηκώσει ακόμα και ουρανοξύστη αρκεί να μπορεί να τα καταφέρει σε ότι αφορά τις απαιτήσεις για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη!!! Βέβαια τι δουλειά έχει η υπογραφή ενός πολιτικού μηχανικού με έναν ο οποίος είναι απόφοιτος πληροφορικής; Ιδού η απορία...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.