Μετάβαση στο περιεχόμενο

fok1965

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Κοιτάζοντας τα συμβόλαια, διαπίστωσα ότι ο τοπογράφος μηχανικός που υπέγραφε στις δηλώσεις του ν. 651/77 στα πρηγούμενα τοπογραφικά ότι το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, είναι το ίδιο άτομο που χρησιμοποίησε πριν από λίγες μέρες ο αδελφός μου για το καινούριο τοπογραφικό και είπε ότι δεν είναι! Άρα, κάτι κάπου είναι λάθος. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οικόπεδο δημιουργημένο από το 1932, χωρίς καμία μεταβολή στις διαστάσεις του (πέρα από ένα σφάλμα της τάξης του 0.5 τμ μεταξύ εμβαδομετρήσεων και κτηματολογίου) δεν γίνεται το 2003 να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και το 2011 να μην είναι.
  2. Mας είπε ότι το οικόπεδο για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο πρέπει να είναι 200 τμ. Το πρώτο μικρό κτίσμα έγινε το 1932-3 και το δεύτερο τη δεκαετία του 50 (προφανώς με άδεια). Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι μέχρι το 2003 (προτελευταία μεταβίβαση) το οικόπεδο αναφερόταν ως άρτιο και οικοδομήσιμο στα συμβόλαια, και τώρα που γίνεται η τελευταία (πριν από λίγες μέρες), ο τοπογράφος μας είπε ότι δεν είναι. Δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω υποθέσεις για το τι συμβαίνει. Υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα, όπως ότι είναι εντός σχεδίου σε δομημένη εδώ και δεκαετίες περιοχή με αρκετά καλό ΣΔ (2,4) και δεν προέκυψε από κατάτμηση μεγαλύτερου. Υπάρχει βόρεια στην εικόνα ένα πολύ μικρότερο οικόπεδο (70-80τμ) και αυτό με κτίσμα από το '50 και στα δεξιά ένα άλλο επίσης κάτω από 200 τμ με οικοδομή από το '70.
  3. Αγαπητά μέλη του forum, Είμαι ιδιώτης και όχι μηχανικός, αλλά χρειάζομαι τη βοήθεια και τη συμβουλή σας σε ένα θέμα. Περιήλθε στην ιδιοκτησία μου ένα οικόπεδο με δύο μικρές οικοδομές από διαδοχικές μεταβιβάσεις στενού συγγενή μου (δωρεά εν ζωή αρχικά και κληρονομιά στη συνέχεια). Σε κάθε μεταβίβαση και όταν αυτό μας το ζητούσε η συμβολαιογράφος, επισυναπτόταν τοπογραφικό στο οποίο με βάση τη δήλωση του ν. 651/77 αναγραφόταν ως άρτιο και οικοδομήσιμο. Στην τελευταία μεταβίβαση που έγινε πριν από λίγες μέρες, ο μηχανικός-τοπογράφος μας ενημέρωσε ότι δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη. Στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν: 1. Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 152 τμ 2. Βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως, ενταγμένο στο κτηματολόγιο (περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενότητα Αμπελοκήπων) 3. Η αρχική ιδιοκτησία περιήλθε στα χέρια του συγγενούς μου από το 1932, από τον οικοδομικό συνεταιρισμό αστών προσφύγων Καϋστρίου πεδίου (δημόσια έκταση, που παραχωρήθηκε στον συνεταιρισμό και μετά ατομικά στους πρόσφυγες) 4. Η δεύτερη μικρή οικοδομή κτίστηκε περίπου το 1950 5. Η πρόσοψή του οικοπέδου είναι 13,15 μ. 6. Σας επισυνάπτω σκαναρισμένη την εικόνα από το κτηματολόγιο (http://www.rhodes.aegean.gr/ptde/personel/fokides/1.htm) Πριν γράψω αυτό το μήνυμα έψαξα αρκετά στα διάφορα φόρα και δικτυακούς τόπους αλλά έχω μπερδευτεί πολύ με το τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Τελικά, Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο (έστω κατά παρέκκλιση); Αν δεν μπορεί κάποιος από σας να απαντήσει με σιγουριά, πού μπορώ να απευθυνθώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.