Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimitra Mitsiou

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Πάτρα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Dimitra Mitsiou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι υπάρχει νομίμως συσταθείσα κάθετη. Τα τετραγωνικά μέτρα του αυθαιρέτου που εντάσσω στον Ν.4178 είναι μέσα στα επιτρεπόμενα για το "τμήμα" μου, αλλά δεν μπορώ να προβώ σε έκδοση αδείας λόγω παράβασης του ορίου ασφαλείας σε δευτερεύουσα επαρχιακή οδό. Οπότε προχωράω σε τακτοποίηση. Επιλέγοντας τον συντελεστή "υπάρχει οικοδομική άδεια" το πρόστιμο είναι μικρότερο και εφόσον υπάρχει κτίσμα νομίμως υφιστάμενο προ του 1955 εντός του οικοπέδου θεωρώ ότι είναι σωστό να επιλέξω "υπάρχει άδεια". Εντωμεταξύ ο ιδιοκτήτης είναι 2,5 χρόνια άνεργος, ψάχνω να βρω αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στους ανέργους, πριν χρησιμοποιήσω και αυτόν τον συντελεστή. Αν ξέρετε κάτι θα εκτιμούσα την βοήθειά σας.
  2. Έχω ένα οικόπεδο εντός οικισμού, στο οποίο συστάθηκαν τέσσερις κάθετες ιδιοκτησίες. Σε μία από αυτές υπάρχει ένα αυθαίρετο οίκημα επιφάνειας 62 τ.μ το οποίο θέλω να εντάξω στον 4178. Σε άλλη κάθετη υπάρχει μία κατοικία προ του 1955. Εντάσσοντας το αυθαίρετο του δικού μου ιδιοκτήτη, μπορώ να θεωρήσω ότι εντός του οικοπέδου υπάρχει οικοδομική άδεια? (εφόσον προυπάρχει κτίσμα νομίμως υφιστάμενο προ του 55) Βάση του ν. 4178 θεωρώ ότι υπάρχει άδεια εντός του οικοπέδου εφόσον προυπάρχει κτίσμα προ του 1955. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω στην περίπτωση την δική μου? Επισημαίνω ότι το προ του 55 κτίσμα είναι σε διαφορετικό τμήμα της κάθετης από το αυθαίρετο που θέλω να εντάξω, ωστόσο όμως θεωρώ ότι δεν παύει να είναι ένα ενιαίο οικόπεδο. Θα ήθελα την άποψή σας. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. yian
  3. Καλημέρα σας, Διαβάζοντας το ΦΕΚ για τα αυθαίρετα διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλές ασάφειες όσον αφορά τον υπολογισμό του προστίμου. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1. Σε περίπτωση ολοκληρωτικής αυθαιρεσίας σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο σε εκτός σχεδίου περιοχή πως μπορούμε να εντάξουμε την υπέρβαση δόμησης σε ποσοστό <50% ή από 50 έως 100% κλπ της επιτρεπόμενης? Στην ουσία σε μη άρτιο-οικοδομήσιμο οικόπεδο δεν υπάρχει επιτρεπόμενη δόμηση! Επομένως πως θα γίνει η σύγκριση αυτή προκειμένου να επιλέξουμε τον ανάλογο συντελεστή? 2. Σε ένα μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο (εκτός σχεδίου) το οποίο ανήκει εξ αδιαιρέτου σε δύο ιδιοκτήτες υπάρχουν δύο ανεξάρτητες κατοικίες. Ο ένας θέλει να εντάχθεί στην ρύθμιση και ο άλλος όχι. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντησή σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.