Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alex1010

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. καλησπέρα σας. Είναι αυθαίρετες κατασκευές και μεταλλικές πόρτες/μεταλλικές κατασκευές τύπου γκαράζ με ελλενίτ?
  2. Κατάρχήν να σας ευχαριστήσω πολύ για την απάντησή σας. Την αίτηση νομιμοποίησης που είχε υποβάλει αυτό το ατομο την είχα βρεί τυχαία και μου είχαν δώσει ένα νούμερο από την πολεοδομία, πχ. 1234/11 (ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΥΧΑΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ). Παρ'όλ'αυτά μου είπαν ότι δεν μπορούσα να πάρω αντίγραφο γιατί δεν ήταν ακόμα δημόσιο έγγραφο. Αυτό σημαίνει ότι είχε πρωτοκολληθεί ή όχι? Δηλώνω άγνοια για αυτά. Και πάλι ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Zητάω συγγνώμη. Δεν είχα πρόθεση να θίξω κανέναν. Το ΑΜ ΤΕΕ δεν πρέπει να μπαίνει στην σφραγίδα του μηχανικού?
  4. καθόλου αδέσποτο....Ε9, Ε1, ΕΤΑΚ, 2 άδειες οικοδομών, τοπογραφικα, συμβόλαια, μετεγγραφές υπθηκοφυλακείου, 3 δανειακές υποθήκες. ο άλλος όμως είναι παράνομος...3 αυθάιρετα κτίσματα και μια κατασκευή γκαράζ, 1 άδεια για άλλη χρήση με τα "επίδικα" εκτός... εν έτει 2011, υπάρχει κράτος και επίσημα έγγραφα. Αλλιώς δεν θα μας δικαίωνε το ΤΕΕ.
  5. έχει γίνει στην περίπτωσή μου. Είναι μεγάλη ιστορία, αλλά εν συντομία ένας μπάρμπας με αυθαίρετες κατασκευές μας έκανε αναγνωριστική αγωγή για έκτακτη χρησικτησία. Ενώ εκρεμμεί το δικαστήριο, έκανε αίτηση νομιμοποίησης μιας εκ των δύο αυθαίρετων οικιών του φτιάχνοντας καινούριο τοπογραφικό το οποίο συμπεριλάμβανε τα "επίδικα". Εμείς με καταγγελία στην πολεοδομία μπλοκάραμε την διαδικασία, η οποία δεν είχε μπει καν στην φάση ελέγχου (και άρα ούτε πρόστιμο είχε υπολογιστεί/πληρωθεί). Ετσι μου γεννάται το ερώτημα, με τον νόμο 4014 η αίτησή του είναι άκυρη και πρέπει να ξαναγίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΤΕΕ? πρεπει να αναφέρω ότι είχε μηχανικό ΤΕ χωρίς αριθμό μητρώου ΤΕΕ. Επίσης, φέραμε το ΤΕΕ για πραγματογνωμοσύνη και δικαιωθήκαμε πλήρως. Αν μπορείτε να μου λύσετε την απορία αυτή θα το εκτιμούσα. Δεν είναι δυνατόν το κράτος αυτο να προστατεύει τον παράνομο και να κυνηγά τον νόμιμο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. αν κάποιος έκανε αίτηση νομιμοπίησης πριν δημοσιευθεί ο 4014, αλλα δεν είχε ελεγχθεί η αίτησή του και ούτε πρόστιμο έιχε πληρώσει (προφανώς), τοτε η αίτηση είναι ακυρη? πρέπει να ξαναγίνει με τον καινούριο νόμο?
  7. Παρακαλώ, όποιος γνωρίζει, θα ήθελα μια διευκρίνηση επάνω στην παράγραφο 23 (Κεφ. Β) του νόμου 4014: δηλαδή όποιος είχε κάνει αίτηση νομιμοποίησης αυθαιρέτου σε αρμόδια πολεοδομία και όποιος έχει κάνει αναγνωριστική αγωγή λόγω χρησικτησίας (με την απόφαση να εκρεμμεί) είναι άκυρες και οι δύο πράξεις, εφόσον ο αιτών δεν είχε προλάβει να νομιμοποιήσει? και ποιός ο αναβαθμισμένος ρόλος του ΤΕΕ σε αυτή την διαδικασία της νομιμοποίησης? Ευχαριστώ θερμά για την βοήθειά σας ΥΓ. Μου έχουν κάνει αναγνωριστική αγωγή για χρησικτησία ενώ είναι αυθαίρετοι και προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν όταν έφερα το ΤΕΕ για πραγματογνωμοσύνη, το οποίο με δικαίωσε πλήρως.
  8. Παρακαλώ, όποιος γνωρίζει, θα ήθελα μια διευκρίνηση επάνω στην παράγραφο 23 (Κεφ. Β) του νόμου 4014: δηλαδή όποιος είχε κάνει αίτηση νομιμοποίησης αυθαιρέτου σε αρμόδια πολεοδομία και όποιος έχει κάνει αναγνωριστική αγωγή λόγω χρησικτησίας (με την απόφαση να εκρεμμεί) είναι άκυρες και οι δύο πράξεις, εφόσον ο αιτών δεν είχε προλάβει να νομιμοποιήσει? και ποιός ο αναβαθμισμένος ρόλος του ΤΕΕ σε αυτή την διαδικασία της νομιμοποίησης? Ευχαριστώ θερμά για την βοήθειά σας ΥΓ. Μου έχουν κάνει αναγνωριστική αγωγή για χρησικτησία ενώ είναι αυθαίρετοι και προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν όταν έφερα το ΤΕΕ για πραγματογνωμοσύνη, το οποίο με δικαίωσε πλήρως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.