Μετάβαση στο περιεχόμενο

parta.x

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

parta.x's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καταλαβαίνω απολυτά τον συλλογισμό σας. Απλά μπορεί για εμάς να είναι διαφορά ενός νούμερου αλλά για τον πελάτη έχει ουσιαστική σημασία. Επίσης αν λάβεις υπόψιν αυτο που επισημαίνεις μαζί με τον Άρθρο 2ο του ν. 3463/2006 4. Στους Δήμους και στις Κοινότητες που συστήθηκαν με το άρθρο 1 του ν. 2539/1997 (ΦΕΚ 244 Α΄), η εδαφική περιφέρεια κάθε Ο.Τ.Α. που καταργήθηκε και κάθε οικισμού που προσαρτήθηκε αποτελεί υποδιαίρεση της ενιαίας εδαφικής περιφέρειας του νέου Δήμου ή της Κοινότητας και ονομάζεται «Τοπικό Διαμέρισμα». Τοπικά διαμερίσματα αποτελούν, επίσης, οι Δήμοι και οι Κοινότητες που καταργήθηκαν κατόπιν συνένωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 1416/1984 (ΦΕΚ 18 Α΄) και 1622/1986 (ΦΕΚ 92 Α΄). «Το ίδιο ισχύει και για τους Δήμους ή τις Κοινότητες που καταργήθηκαν, κατόπιν συνένωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του επόμενου άρθρου(3ο), εφόσον δεν είχαν τοπικά διαμερίσματα.» συμπεραίνω ότι αν δεν υπάρχει συνένωση δεν υπάρχει τοπική ή δημοτική ενότητα. Άσχετο με το παραπάνω μόλις έλαβα ένα έγγραφο απο τον Δήμο Κρωπίας το οποίο αναφέρει οτι τα εκτός σχεδίου έχουν τιμή ζώνης και την ορίζει.... Χάος.... https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=d2297fe15ef550b5&resid=D2297FE15EF550B5!362&parid=root
  2. Το συνημμένο που στέλνετε το έχω δει και νομίζω ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό. Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά, αν απαντήσουν από το ΥΠΕΣ ότι π.χ. ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν έχει τοπική και δημοτική κοινότητα τότε βάσει του Ν.4030 για τα ακίνητα χωρίς ορισμένη τιμή ζώνης του Δήμου πάμε με Ελαχ. Περιφ. 600Ε. Βέβαια καταλαβαίνω οτι λογικά αυτό δεν φαίνεται "δίκαιο" αλλά βάσει Νόμου νομίζω οτι εκεί καταλήγουμε.
  3. Τιμή ζώνης για εκτός σχεδίου στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Λοιπόν ύστερα από εκτενή έρευνα κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Άμα ο δήμος που υπάγεται το εκτός σχεδίου αυθαίρετο δεν έχει υποστεί καμία συνένωση από το 1985 τότε δεν έχει δημοτική ή τοπική κοινότητα.(Ρώτησα το υπ. Εσωτερικών και το υπεύθυνο τμήμα για τους ΟΤΑ και τον Δήμο Μαρκοπούλου) Άρα παρόλο που στους δήμους υπάρχει Τ.Ζ > 2.200 Ε λόγο του εδαφίου τις 7.Α δλδ : Για τα ακίνητα τα ευρισκόμενα στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά Κρήτη και Εύβοια, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης σύμφωνα με το σύ- στημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικο- νομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφε- ρειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο. ​Πέρνουμε τα 600Ε. Περιμένω και επίσημη απάντηση από το ΥΠΕΣ.
  4. Ευχαριστω για την απαντηση αλλα βαση του ορισμου τους δεν βλεπω αυτο που λες (Δημοτική Κοινότητα=Μαρκόπουλο Μεσογαίας) χωρις να ειμαι παντα σιγουρος Α) Δημοτικές Κοινότητες αποτελούν:  Τα σημερινά τοπικά διαμερίσματα, εφόσον έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 2000 κατοίκους. Συγκεκριμένα, τα τοπικά διαμερίσματα είναι: • οι ΟΤΑ που καταργήθηκαν και οι οικισμοί που προσαρτήθηκαν στους Δήμους και τις Κοινότητες, οι οποίοι συστήθηκαν με το άρθρο 1 του Ν. 2539/ 1997 («Πρόγραμμα Καποδίστριας») (Α’ 244) • οι Δήμοι και οι Κοινότητες που καταργήθηκαν κατόπιν συνένωσης σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 1416/ 1984 (Α’ 18) και 1622/ 1986 (Α’ 92)  οι Δήμοι ή οι Κοινότητες που καταργήθηκαν ύστερα από εθελούσια συνένωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 410/ 1995, εφόσον έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 2000 κατοίκους (π.χ. Δήμος Ωρωπού) 7 Άρθρο 9, παρ. 5 του Ν. 3852/ 2010. 8 Άρθρο 47 του ΚΔΚ. 9 Άρθρο 33, παρ. 1 Ν .3852/10 10 Άρθρο 48 ΚΔΚ. 10 οι Δήμοι ή οι Κοινότητες που συνενώνονται με το άρθρο 1 του Ν. 3852/ 2010 και δεν αποτελούνται από τοπικά διαμερίσματα, εφόσον έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 2000 κατοίκους (π.χ. Δήμος Δάφνης- Δήμος Υμηττού)  Τα τοπικά διαμερίσματα των νησιωτικών Δήμων, εφόσον έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 1000 κατοίκους (π.χ. Τοπικό Διαμέρισμα Καλλιμασιάς, πρώην Δήμου Ιωνίας, του νησιωτικού Δήμου Χίου)  Πρώην Κοινότητες ή τοπικά διαμερίσματα που εκτείνονται σε όλη τη περιφέρεια του νησιού και δεν αποτελούν Δήμο, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 3852/2010, ανεξαρτήτως του αριθμού των κατοίκων αυτών (π.χ. πρώην Κοινότητα Δονούσας)  Τα δημοτικά διαμερίσματα στα οποία διαιρούνται οι Δήμοι, με πληθυσμό άνω των 100.00 κατοίκων, σύμφωνα με το άρθρο 117 του ΚΔΚ 1
  5. Να κάνω μια ερώτηση που με ταλαιπωρεί με τον Ν 4030. Έστω ότι έχουμε έναν δήμο ο οποίος δεν υποδιαιρείται σε δημοτικές ή τοπικές κοινότητες (π.χ. Δήμος Μαρκοπούλου Μεσόγαιας). Τότε ορίζουμε την δημοτική κοινότητα = δήμο ; Και αν ναι που το στηρίζουμε; Εγώ ρώτησα στον δήμο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία δημοτική ή τοπική κοινότητα. Εάν ισχύει αυτό τότε οποιαδήποτε οικόπεδο χωρίς ορισμένη τιμή ζώνης στο δήμο πάει με την κατώτατη της περιφερειακής ενότητας ανεξάρτητα με το εάν έχει μεγίστη τιμή ζώνης<2200.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.