Μετάβαση στο περιεχόμενο

popkart

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Ατομικός λέβητας φυσικού αερίου στην ταράτσα τριώροφης οικοδομής (εξυπηρετεί το ισόγειο) παρουσιάζει συχνά προβλήματα (εγκατάσταση τέλος 2013, σε υφιστάμενη παλαιότερη εγκατάσταση θέρμανσης με πετρέλαιο, η οποία ελέγχθηκε πριν γίνει η νέα. Έχει αλλαχθεί μια φορά η πλακέτα, δύο φορές η βαλβίδα που ρυθμίζει το αν το Ζ.Ν.Χ. είναι από τον ηλιακό ή από το φ.α., και ίσως μου διαφεύγουν και άλλες βλάβες... Το χειρότερο είναι ότι πολύ συχνά κάποιος πρέπει να ανεβαίνει στην ταράτσα για να κάνει reset. Στο ισόγειο κατοικούν ηλικιωμένοι. Όταν παραπονεθήκαμε στον εγκαταστάτη, είπε: -το φυσικό αέριο δεν είναι «το έβαλα και το ξέχασα»! Δικαιολογώντας το συχνό «κόλλημα» του λέβητα. Ευχαριστώ
  2. Ευχαριστώ και σένα miltos για την απάντηση, και συμφωνώ, αν και δεν έχω τις γνώσεις και εμπειρία μηχανολόγου. Μιλάμε για ωρομέτρηση, και εννοείται πως το ζητούμενο είναι η δίκαιη κατανομή. Ο πρώτος μηχανολόγος που το ανέλαβε, με απογοήτευσε διότι διαπίστωσα ότι είχε πάρει λάθος παραδοχές (π.χ. ότι στο -περί ού ο λόγος- τριόροφο κτίριο υπήρχε θερμομόνωση, ενώ δεν υπάρχει). Χρησιμοποίησε τις αποδόσεις τών χωρίς μελέτη εγκατεστημένων σωμάτων σαν ολικές απώλειες (Qολ), βρήκε τις θερμ. απώλειες από ανοίγματα (Qf) και χαραμάδες (Qa), και στη συνέχεια, με την ανακατανομή των απωλειών (Qi), βγάζει άλλα αντί άλλων συμπεράσματα : π.χ. ο β'(και τελευταίος) όροφος εμφανίστηκε με μικρότερες απώλειες από τον α’ ορ. (α’ και β΄όροφοι είναι σχεδόν πανομοιότυποι). (Σε μένα παρέδωσε τον τελικό πίνακα αποτελεσμάτων χωρίς τους ενδιάμεσους υπολογισμούς). Απευθύνομαι σε έναν ακόμη μηχανολόγο για να έχω και σύγκριση, ο οποίος σε πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μού ζητά τις κατόψεις με τα εγκατεστημένα σώματα, και λέει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ανοίγματα. (!)
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Εντούτοις μηχανολόγος στον οποίο απευθύνθηκα για να κάνει την μελέτη, μού είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ανοίγματα τού κτιρίου, αλλά τα εγκατεστημένα σώματα. ....
  4. Καλησπέρα, είμαι νεο-εγγεγραμμένο μέλος, και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν παρεισφρέω με λάθος τρόπο στη συζήτηση. Προσπαθώ να καταλάβω -και αν μπορείτε βοηθήστε με σας παρακαλώ- αν, για να εφαρμόσεις τον τύπο για τις κατανομές δαπανών θέρμανσης με ωρομέτρηση (πi=[fi*ei+.... ), τα Q ( θερμικές απώλειες) που πρέπει πρώτα να έχεις βρεί, αφορούν σε θερμικές απώλειες τού κτιρίου(ανοίγματα κλπ κλπ), ή στην απόδοση των εγκατεστημένων σωμάτων (εγκατάσταση τής οποίας δεν είχε προηγηθεί μελέτη από μηχανικό).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.