Μετάβαση στο περιεχόμενο

wasd

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

990 profile views

wasd's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγω παλι νομιζω οτι εξαρταται απο το αν ξεκινας στη Γερμανια ως άπειρος ή οχι, σε τι θεση, με τι προσόντα, σε τι εταιρια κ σε ποια περιοχη. Αν μιλαμε για καθαρά, ε τοτε οχι, ειναι λιγο απιθανο να ξεκινησεις με τοσα, οντας κ άπειρος. Για μεικτα κ για φρεσκο μηχανικο ειναι εφικτότατο.
  2. Προς το παρον, η απαντηση που πηρα ηταν "με καθε προγραμμα μπορεις να κανεις τετοιες μελετες, με την αντιστοιχη προεκταση.Με το solidworks πχ μπορεις να τα κανεις.Με το Catia δε συμφερει τόσο επειδη ειναι πιο ακριβο." Επειδη, χωρις αν γνωριζω, δε με καλυπτει αυτο ως απαντηση, θα ρωτησω κ αλλου κ θα κανω εντιτ οταν μαθω κατι νεο!
  3. @ΑΝΕΜΟΝΑ : Αν μου πεις τι ακριβως ειναι το building services, θα σου εχω απαντηση εντος ωρας!
  4. Η εταιρία S Team 92 Süd, με έδρα τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, αναζητεί για την ενδυνάμωση της ομάδας της, 2 νέους απόφοιτους ηλεκτρολόγους μηχανικούς ΑΕΙ/ΤΕΙ ώστε να εκπαιδευτούν καταλλήλως με σκοπό να εργαστούν ως Προγραμματιστές Βιομηχανικών Ρομπότ. Καθήκοντα: Μετά το πέρας της εκπαίδευσής σας, θα προγραμματίζετε online και offline ρομποτικά συστήματα (ΑΒΒ,KUKA,FANUC) βάσει προδιαγραφών που ορίζει ο εκάστοτε πελάτης. Τα έμπειρα στελέχη της ομάδας, θα σας εκπαιδεύσουν στις διάφορες τεχνικές προγραμματισμού και στα χαρακτηριστικά των μηχανών παραγωγής. Στα καθήκοντά σας ανήκει ο έλεγχος και η παραμετροποίηση των συστημάτων στο χώρο του πελάτη, εντός και εκτός γερμανικών συνόρων. Το προφίλ σας: •Ειστε νέος απόφοιτος/η Ηλεκτρολόγος μηχανικός ΑΕΙ/ΤΕΙ με προγραμματιστικό,ηλεκτρολογικό και μαθηματικό υπόβαθρο.Η εργασιακή εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. •Το περιβάλλον εργασίας είναι γερμανόφωνο οπότε απαιτούνται γνώσεις της γερμανικήςγλώσσας τουλάχιστον επιπέδου Β1. •Διαθεσιμότητα για ταξίδια εντός και εκτός γερμανικών συνόρων(50% εκτός γραφείου) Η εταιρια προσφέρει: •Άψογες δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης σε μία αναπτυσσόμενη εταιρία •ενα πολύ ευχάριστο κλίμα εργασίας σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον •δυνατότητες μετεκπαίδευσης με σεμινάρια • εξοπλισμός(υπολογιστής,κινητο,ρουχισμός) • εταιρικό αυτοκίνητο,μετά το πέρας της εξάμηνης περιόδου δοκιμής Παρακαλούμε να αποστείλετε με e-mail την αίτησή σας που θα περιλαμβάνει: •Βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική ή γερμανική γλώσσα •Συνοδευτική επιστολή στην ελληνική ή γερμανική γλώσσα •Αντίγραφο του διπλώματος/πτυχίου σπουδών(δεν απαιτείται μετάφραση) •Αντίγραφο του πτυχίου γερμανικής γλώσσας εφόσον υπάρχει. Αποστολή βιογραφικών : [email protected]
  5. Καλησπέρα! Υπαρχει αλλα δεν ειναι υποχρεωτικη η εγγραφη σε αυτο(VDI λεγεται, Verein Deutscher Ingenieure), τουλαχιστον για τον κλαδο μου.Μεσω αυτου, αποσο γνωριζω, χορηγειται βεβαια ο τιτλος Dipl.Ing. αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση απαραιτητο για μια σχετικη θεση εργασιας. Η ασφαλιση σου, εφοσον προσληφθεις καπου, γινεται για τον κλαδο υγειας σε εναν ιδιωτικο φορεα και ο κλαδος συνταξης/προνειας/ανεργειας γινονται -ετσι το εχω ζησει- απο το αφεντικο σου, στο γερμανικο δημοσιο. Απο τον δημοσιο-νομιζω- φορεα DVKA μετα, θα κανεις αιτηση για να παρεις το χαρτι Α1/Ε101 το οποιο το στελνεις στο τσμεδε κ παιρνεις απαλλαγη απο τις εισφορες για τα επομενα 5 χρονια.
  6. Αρχικα ευχαριστω πολυ για το παραπανω ποστ! Εργάζομαι κ εγω απο το Μαρτιο του 2012 στη Γερμανια. Γραφτηκα(με εγραψαν απο την εταιρια) σε ιδιωτικη ασφαλιση, η οποια ομως καλυπτει μονο τον κλαδο υγειας. Οι υπολοιποι κλαδοι(συνταξη,προνοια,ανεργιας) οργανωνονται απο γερμανικους δημοσιους φορεις. Για να παρεις απαλλαγη ή καλυτερα, εξαιρεση απο τις εισφορες του ΤΣΜΕΔΕ, πρεπει να προσκωμησεις στο κεντρικα τους, στο τμημα ευρωπαικων υποθεσεων-ή καπως ετσι- το κοινοτικο εντυπο Α1(πλεον ή παλαιοτερα λεγοταν Ε101). Για να το τσιμπησω αυτο, μου βγηκε λιγο η παναγια, μιας κ στην αρχη εκανα το λαθος κ το ζητουσα απο τον φορεα του κλαδου υγειας. Αργοτερα ανακαλυψα οτι υπαρχει αλλος φορεας που ειναι υπευθυνος για την εκδοση τετοιων εγγραφων. Για να παρεις το Α1, που αφορα εμας, δηλαδη ελευθερος επαγγ. στην Ελλαδα κ μισθωτος/ελ.επαγγ. στη Γερμανια, πας στο παρακατω σιτε http://www.dvka.de/oeffentlicheSeiten/ArbeitenAusland/AntragA1.htm μετα πας στο Ι3 και καταληγεις σε αυτο http://www.dvka.de/oeffentlicheSeiten/ArbeitenAusland/FrageboegenGME.htm οπου για ελ επαγγ. στην Ελλαδα και μισθωτος στη Γερμανια συμπληρωνεις αυτο http://www.dvka.de/oeffentlicheSeiten/pdf-Dateien/Antraege883/GME_13_3/GME_13_3.pdf το στελνεις στη διευθυνση που ειναι ηδη τυπωμενη, και μετα απο μερες/εβδομαδες παιρνει το αφεντικο σου το πρωτοτυπο και εσυ μια κοπια.Η κοπια γινεται δεκτη στο ΤΣΜΕΔΕ παντως.
  7. + 1) Ζω κ εργαζομαι ως ηλ μηχανικος στη Νυρεμβεργη απο το Μαρτιο. Ουτε στο 1ο ουτε στο 2ο διαμερισμα αντιμετωπισα δυσχερεια/εμποδια ή οτιδηποτε. Small talk οσον αφορα την οικονομικη κ πολιτικη κατασταση της χωρας, ναι. Τιποτε παραπανω και σε καμια περιπτωση δεν εξελαβα καποιου ειδους προβληματισμο του ιδιοκτητη για την ενοικιαση. Δεν εχει φτασει στα αυτια μου σκηνικο που να μην νοικιαζουν σε Ελληνα και δεν μου ειχε πει κανενας υποψηφιος ιδιοκτητης να πληρωσω αρκετα νοικια μπροστα μονο κ μονο επειδη ειμαι ξενος ή συγκεκριμενα Ελληνας(οσα ζητουσε ο καθενας, τα εγραφε εξ αρχης σε site ακινητων). 2) Για το θεμα του μισθου, δεν μπορω να πω πολλα, μιας κ ειναι η πρωτη μου θεση.Το οτι το αρθρο εγραφε οτι οι νοτιοευρωπαιοι αμοιβονται λιγοτερα δεν ξερω πώς να το δω. Αν το "λιγοτερα" ειναι μισθος_Γερμανου=4000 και μισθος_Νοτιου=3000-3500, τοτε προσωπικα χεστηκα. Μου ειναι το ιδιο με το οτι ενας αποφοιτος του ΕΜΠ μπορει να αμοιβεται 400Ε παραπανω απο εναν αποφοιτο του ΤΕΙ ή τουμπαλιν.Ο μισθος ειναι διαπραγματευσιμος-τουλαχιστον στην εκκινηση της εργασιας. 3) Εξαντλητικα ωραρια..χμμ. Δεν εχω χρονια προυπηρεσιας πουθενα για να μπορεσω να συγκρινω, οπότε ισως μπορει καποιος γηραιοτερος να δωσει μερικα νουμερα. Στη δουλεια κανω 40 την εβδομαδα, αντε καμια φορα 42.Οι υπερωριες ειτε πληρωνονται ειτε εξισωνονται με επιπλεον μερες διακοπων.Για την ιστορια του γιατρου ομως, εχω το παραδειγμα της αδερφης μου που ειναι κανει ειδικοτητα ηδη 4 χρονια σε μια μικρη πολη της Γερμανιας. Ναι, λιωνει στη δουλεια. Μια κανονικη μερα εργασιας ειναι γυρω στις 10 ωρες κ οι εφημεριες ειναι κλασσικα 24ωρες.Αλλα δεν εχουν βαλει μονο την Ελληνιδα του νοσοκομειου να λιωνει στη δουλεια! Ολο το νοσοκομειο τρεχει ολη την ωρα! Και φυσικα, με ολη αυτη την ιστορια, πληρωνεται-για ελληνικα δεδομενα- πολυ καλα. Το οτι ο γιατρος του αρθρου εχει εξαντλητικα ωραρια και αλλεπαλληλες εφημεριες , δεν οφειλεται στο οτι ειναι Ελληνας αλλα στο οτι ειναι γιατρος και στο οτι το νοσοκομειο που εργαζεται δεν μπορει να οργανωσει τις εφημεριες(επειδη λογικα δεν εχει αρκετους γιατρους και δισταζει να παρει νεους επειδη κοστιζουν, οπότε ριχνει το βαρος στους υπαρχοντες). 4) Για την τελειοποιηση των γερμανικων, δεν μπορω αν πω πολλα. Πας για εργασια σε ξενη χωρα. Αν γνωριζεις εξ αρχης οτι η γλωσσα της εργασιας δεν ειναι καποια ηδη γνωστη, ε τοτε πρεπει να κατσεις να τη μαθεις! 5) Ναι , η ανατολικη ειναι υποβαθμισμενη ακομα, με χαμηλοτερους μισθους και επιπεδο. Στην ανατολικη Γερμανια ομως δεν υπαρχει σχεδον καθολου ακμαζουσα βιομηχανια, αρα ηδη δεν υπαρχουν πολλες θεσεις για μηχανικους, οπότε δεν "μας" ανησυχει ιδιαιτερα αυτο..! 6) Προφανως ολο αυτο δεν το εγραψα για να την "πω" στον thodoris1982 αλλα στο αρθρο που πετυχε. Κ επειδη κ εγω οταν ψαχνομουν για δουλεια, ειχα πεσει σε τετοια μ@λ@κισμενα αρθρα, πλεον μπορω να δωσω μια δοση πραγματικοτητας σε ο,τι γραφεται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.