Μετάβαση στο περιεχόμενο

manosck

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

manosck's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ένα φιλαρακι θέλει να τοποθετήσει ένα τεραστιο ενυδρειο στο σπιτι του. Ενυδρειο επιφανειας 2,5 μ *0,8 μ . Το ενυδρειο βάζει 1100 λίτρα νερό , μαζί με την αμμο , ξυλα, καπακια και φιλτρα το υπολογίσαμε γύρω στα 1800-2000 κιλά. Θα κατασκευαστεί βάση με κοιλοδοκό που θα πατάει σε ξύλινη πλάκα. 3μ *0,8 μ. Το σπίτι είναι κατασκευης 2006 και πρόκειται για ισογειο με υπόγειο από κατω. Θα μπει στην πάνω αριστερά γωνία (όπως κοιτας την κατοψη). Εγώ σαν νεος πολιτικός μηχανικός που δεν εχω όμως πρακτικη εμπειρία γιατί κάνω διδακτορικό σε άλλο αντικείμενο του είπα ότι θα χει πρόβλημα, δεδομένου ότι το κινητό φορτίου που λογικά υπολόγισε ο συναδελφος θα είναι 2 x 1.5 = 3kN/m2. Εσεις από εμπειρίας τι λέτε και τη λύση προτείνετε? Εννοειται δεν περιμενω να παρει κανεις ευθυνη. Κάποια άλλη λύση? Σημειώνω ότι υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αντίστοιχων ενυδρείων ακόμα και σε ορόφους πολυκατοικίας που "ακόμα" δεν έχουν γκρεμιστεί.
  2. Το να υποθεσεις ότι θα μειωθει η θερμανση και η ψυξη 50% είναι εντελώς λάθος. Με την θερμομόνωση μειώνεται η αναγκη για θερμανση (σε ποιο ποσοστό εξαρταται από πάρα πολλούς παραγοντες) , μειωνεται η αναγκη για ψύξη σε πολύ ζεστες ημέρες, αλλά τα αποτελέσματα στην ψύξη δεν είναι τόσο μεγαλα. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι μάλιστα μπορεί ακόμα και να αυξηθουν οι αναγκες για ψυξη. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι εμποδίζεται στο κτήριο να κρυώσει τη θερμική του μαζα κατά τις νυκτερινές ώρες , λόγω μόνωσης. Από την άλλη βέβαια είναι μικρότερα τα θερμικά κέρδη διαμέσου των δομικών στοιχείων όταν κάνει ζέστη. Είναι μία ισορροπία που διαφέρει από κτήριο σε κτήριο . Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται και από τις συνήθειες των χρηστών καθώς και τον πραγματικό τρόπο και χρόνο λειτουργίας των συστημάτων. Βέβαια το ποσοστό εξοικονόμησης στη θερμανση είναι πολύ μεγάλο και υπερκαλύπτει την όποια αύξηση της ανάγκης για ψύξη μπορεί να έχουμε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.