Μετάβαση στο περιεχόμενο

smak5

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από smak5

  1. Συνάδελφοι κάποιες ερωτήσεις. 

    Έχουμε επέκταση υπογείου εκτός κάλυψης, ενώ δεν έχουμε εξαντλήσει την κάλυψη, υπάρχει κάποιο υπόλοιπο. 

    Πώς θα καταχωρήσω την αυθαιρεσία; Οι χρήσεις της επέκτασης είναι Βοηθητικοί χώροι. Δεν έχουμε αλλαγή χρήσης. 

    Επίσης έχουμε μια άλλη περίπτωση που η θέση στάθμευσης του υπογείου έκλεισε και έγινε αποθηκευτικός χώρος. Δεν έκλεισε μόνο η αυτή καθαυτή θέση αλλά και τμήμα μπροστά από τη θέση που ήταν αποκλειστικής χρήσης. Αυτό πως το δηλώνω;  

     

     

  2. @banskoboy και δεν ήρθαν να σε "ντουφεκίσουν" που κρεμόσουν στο οικόπεδό τους; Μπορούμε; Επιτρέπεται; Ή και πάλι χρειαζόμαστε Δικαστική απόφαση βάσει ΑΚ, διότι μπαίνουμε τρόπο τινά στην "εναέρια στήλη του γείτονα";

    Ρωτάω για να το εξαντλήσω.  

  3. Από τη στιγμή που τα οικόπεδα είναι κολλητά και επιτρέπεται η ανοικοδόμηση στο όριό τους δε θα έπρεπε να υπάρχει σαφής νομοθεσία που να επιβάλλει στον όμορο την προσωρινή παραχώρηση για τοποθέτηση σκαλωσιάς; Εκτός αν εννοούν να το χτίσουμε με ταχυδακτυλουργικά...

    Εμείς προτιθέμεθα να κρεμάσουμε τη σκαλωσιά αλλά και πάλι θα είμαστε στην εναέρια στήλη του. 

    Ζούμε σκηνικά απείρου κάλλους, αντίστοιχα με αυτά που περιγράφει ο κ. @ΚΑΝΑ Μηνήσεις, δικαστήρια, ασφαλιστικά μέτρα κλπ.  

     

  4. 21 ώρες πριν, dimitris GM said:

    υπαρχει το σχετικο αρθρο 1018 του ΑΚ.

    Μιλας με τον δικηγορο του πελατη σου

    Ευχαριστώ για την απάντηση. 

    Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα ωστόσο.

    Να μην υπάρχει δηλαδή καμία διάθεση συνεργασίας παρά μόνο διάθεση παρακώλυσης με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. (έχουμε υποστεί πολλά)

    Τί κάνουμε τότε; Σταματάμε την οικοδομή; Διότι ο ΑΚ στο 1018 έχει μέσα αυτό: "εφόσον δεν παρακωλύεται σοβαρά η χρήση του, να ανεχθεί τις ενέργειες έναντι αποζημίωσης ή παροχής ασφάλειας για τυχόν ζημία" "εφόσον δεν παρακωλύεται σοβαρά η χρήση του, να ανεχθεί αυτές τις ενέργειες έναντι αποζημίωσης ή παροχής ασφάλειας για την τυχόν ζημία." Στην προκυμμένη περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει καμία αποζημίωση τον γείτονα, παροχή ασφάλειας ή οτιδήποτε άλλο λογικό. Τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει πρόβλημα. Μιλάμε για ακραίες παράλογες καταστάσεις.

  5. Συνάδελφοι έχω ένα θέμα και δεν ξέρω τη λύση του. 

    Σε υπό κατασκευή οικοδομή έχει έρθει η ώρα της εφαρμογής της θερμοπρόσοψης. Για τη μία από τις τέσσερις όψεις πρέπει η σκαλωσιά να τοποθετηθεί εντός γειτονικού οικοπέδου. Όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί οι συγκεκριμένοι γείτονες έχουν ανοίξει πόλεμο με την οικοδομή με καταγγελίες άνευ υπόστασης και άλλες καταστάσεις εκτός λογικής. Γενικώς οι κινήσεις μας στο πρόβλημα αυτό γίνονται με νομική υποστήριξη (ασφαλιστικά μέτρα κ.α)

    Γνωρίζετε κάποιο νομοθεσία που να περιγράφει τι δικαίωμα έχουμε ή δεν έχουμε, όταν προκύπτει τέτοια ανάγκη για σκαλωσιά σε όμορο; Έχουν δικαίωμα να μην το επιτρέψουν; Να διευκρινίσω πως η θερμοπρόσοψη δε μπαίνει φυσικά εις βάρος της ιδιοκτησίας τους. Η οικοδομή είναι νέα.    

  6. Αν έχω ισόγειο, 1ο, 2ο και 3ο όροφο -δηλαδή σύνολο 4ς ορόφους - αλλά το κλιμακοστάσιο που πάει στον 3ο είναι ιδιωτικό και όχι κοινόχρηστο,  

    δικαιούμαι να έχω κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο 0,90εκ. και όχι 1.20εκ. ;

  7. Καλημέρα συνάδελφοι.

    Έχω την περίπτωση ενός καταστήματος που έχει ρυθμιστεί με τον 4495 -κατηγορία 5 (η κατηγορία έχει προκύψει από το γεγονός ότι κατασκεύασε πατάρι και το λειτουργεί ως κύρια χρήση)

    Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει τώρα αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία.

    Μπορεί σε κατηγορία 5 να κάνει αυτή την αλλαγή Με ΕΕΔΜΚ ή ΕΕΔ;

     

     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.