Μετάβαση στο περιεχόμενο

allohm

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

allohm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό xrysa1973 είναι λίγο αμφιλεγόμενο το πελατολόγιο. Αρκετές μεγάλωσαν ή πήραν έργα λόγω γνωριμιών ή λόγω εντοπιότητας ή λόγω ανταγωνιστικότητας, δεν βγαίνει πολύ άκρη έτσι. Αν και ως κάποιο βαθμό θα συμφωνούσα ότι ο πλουραλισμός σε πελάτες έιναι μάλλον υγιές. Τώρα το να μην έχει μια τέτοια εταιρία σαν στελέχη μηχανικούς εμένα μου δείχνει ότι μάλλον πρόκειται περί πωλητών ή εμπόρων, που "ελιδαν φως και μπήκαν". Και αυτές δεν τις θέλω. Νομίζω εκεί πάιζει ρόλο η εγγύηση που δίνουν. Πιστοποίηση προιόντων σωστό. Ανέλιξη και χρηματοδότηση..σωστό και δύσκολο θέμα. Ιδίως με τις σημερινές συνθήκες. Πολύ δύσκολο να καταλάβεις αν η εταίρία με την οποία συνεργάζεσαι θα υπάρχει σε 1 ή 2 ή 5 χρόνια. Το θέμα είναι να καταλάβει κανείς την ποιότητα της εγκατάστασης, που έμεσσα αντανακλά και την ποιότητα της εταιρίας.
  2. Καλημέρα σε όλη την παρέα, μιας και ασχολούμαι και εγώ με τα φ/β θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα, που τον τελευταίο καιρό (λόγω επαφής με αρκετές εταιρίες του χώρου) με έχει βοηθήσει να εμπλουτίσω τις εμπειρίες μου (καλές και κακές) σχετικά με την ωριμότητα-σοβαρότητα των εταιρίων εγκατάστασης. Ο σκοπός είναι με κάποιο τρόπο να ορίσουμε κάποια κριτήρια ώστε να μπορούμε να αξιολογούμε την ποιότητα κάθε εταιρίας και να μπορούμε να αποφεύγουμε τις παγίδες, που μας στήνουν είτε οι πωλητές τους είτε η πληθώρα "πληροφοριών-ράδιο αρβύλα", που διακινείται. Το βρίσκω λογικό γιατί και εμείς αξιολογούμαστε κάθε μέρα; είτε λέγεται τράπεζα, είτε το "όνομα" του καθενός, είτε οι πελάτες κάθενός. Σίγουρα η γνώμη όλων είναι πολύτιμη και ιδίως των πιο εμβληματικών μπορφών του forum . Ποια κριτήρια (κατά τη γνώμη μου πάντα) είναι σημαντικά; 1. Προιστορία 2. Συμμετοχή μηχανικών στην στελεχιακή ομάδα 3. Εγκατεστημένα kW αλλά με στοιχεία απόδοσης και επιτόπου επίσκεψη 4. Καινοτομία στην μελέτη-κατασκευή 5. Έλεγχος όλων των επιμ,έρους δραστηριοτήτων (π.χ. μελέτη εκτός, εγκατάσταση σε υπεργολάβο) κτλ
  3. Χαιρετισμούς σε όλους τους συναδέλφους. Έψαχνα το θέμα αυτό νωρίτερα το απόγευμα και μάλιστα βρήκα το θέμα αυτό (http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=20397) αλλά παρόλα αυτά δεν έχω ακόμα ξεδιαλύνει πλήρως τα είδη και τα όρια μεταξύ των διαφόρων εγγυήσεων καθώς και το ποιος εμπλέκεται που. Οπότε μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτή μου την προσπάθεια. Έχουμε και λέμε λοιπόν: 1. Εγγυήσεις κατασκευαστή 1.1 Εγγύηση προϊόντος 1.2 Εγγύηση απόδοσης 2. Εγγυήσεις εγκαταστάτη 2.1 Εγγύηση καλής λειτουργίας 3. Εγγυήσεις integrator 3.1 Εγγύηση καλής λειτουργίας 3.2 Εγγύηση παραγωγής Ερωτήσεις προς αποσαφήνιση: α. Είναι μόνο αυτά τα είδη; β. Είναι κοινές για όλους τους τύπους εγκαταστάσεων; (π.χ. σε αγρούς, στέγες, δώματα, κτλ) γ. μέχρι που και σε ποιο είδος εγγύησης φτάνει η ευθύνη του μηχανικού; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Χαίρετε αγαπητοί συνάδελφοι, δύο ερωτήσεις τεχνικής φύσης προς όποιον μπορεί να βοηθήσει: 1. σε περιπτώσεις στέγης οι οποία δεν παρουσιάζει την βέλτιστη κλίση (30 ο) πως αντιμετωπίζεται η αδυναμία αυτή; αν δεν κάνω λάθος η νομοθεσία επιβάλει η εγκατάσταση να ακολουθεί την κλίση της στέγης. οπότε απλά την ακολουθούμε ή υπάρχει κάποιο άλλο τέχνασμα; 2. αν μια εγκατάσταση "σπάσει" σε δύο μικρότερα και διαφορετικά τμήματα (π.χ. λόγω ιδιομορφίας της στέγης) αναγράφονται στην αίτηση της ΔΕΗ και τα δύο υποσύνολα του εξοπλισμού, σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. καλημέρα παιδιά, μήπως μπορεί κανείς να με κατευθύνει ή να μου υποδείξει που υπάρχει η πληροφορία σχετικά με το πως μοιράζουμε σωστά τους inverter ανά φάση; αρκούμαστε μόνο στην ικανότητα εκάστου αντιστροφέα ή θα πρέπει να λάβουμε κάτι άλλο υπόψιν κατά τον σχεδιασμό; π.χ. ενα σύστημα 7kW με 2 αντιστροφείς των 3kW έκαστος (μονοφασικοί) πως είναι ο σωστός τρόπος να διαμοιραστεί στις φάσεις;
  6. Γιατί να το κάνεις: γιατί σου δίνει ένα σωρό νέες γνώσεις εκτός από του μηχανικού, σε κάνει αρκετά πιο ευέλικτο σαν καρριεριστα, υπερέχεις ενός "παραδοσιακού" μηχανικού σαν "πακέτο", μπορείς πιο άνετα να αλλάξεις θέσεις, ρόλους κτλ, γνωρίζεις έναν άλλο κύκλο ανθρώπων μη τεχνικών, η περίοδος είναι πολύ καλή για "επιστροφή στο σχολείο" Γιατί να μην το κάνεις: αν θες να δουλέψεις αποκελιστικά σαν μηχανικός εδώ μην το κάνεις προτίμησε κάτι εξειδικευμένο στον κλάδο σου, να γνωρίζεις όμως ότι εύκολα μπορείς να πέσεις στην παγίδα του μηχανικού-τα κάνω όλα-και έχω ένα ταβάνι στην εξέλιξή μου, σχετικά λίγες εταιρίες καταλαβαίνουν τι θα πει ένα mba και γιατί είναι χρήσιμο στον εργοδότη οπότε ανάλογα το πληρώνουν, ο κλάδος των μηχανικών και ιδίως το κομμάτι που συναλλάσεται με τις δημόσιες υπηρεσίες καταλαβαίνει ότι σε τέτοιο περιβάλλον είναι παντελώς άχρηστο το mba. Tips: Στην ουσία αυτό που πληρώνεις δεν είναι ένα ακόμα χαρτί αλλά γνωριμίες. Και μάλιστα σε όλα τα μέρη της γης. Αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις πλήρως τώρα. ¨ομως καλύτερα δούλεψε 2-4 χρόνια και μετά κάνε ένα mba. Και πιο πολλά θα καταλάβεις, και πιο πολύ τόπο θα πιάσουν τα χρήματά σου. Ιδανικά προσπάθησε να βρεις εταιρία να σε σπονσοράρει. ¨Εχε στο μυαλό σου ότι το συγκεκριμένο ξεφεύγει από την κλασσική έννοια του μεταπτυχιακού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.