Μετάβαση στο περιεχόμενο

tweety

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

tweety's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Τελικά βρε παιδιά πόσες δόσεις θα πληρώσει κάποιος που εντάσσσεται τώρα στο Ν.4014/11? Έχουμε χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια!
  2. Συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς αν τροχοβίλα που δεν έχει πακτωθεί στο έδαφος θεωρείται αυθαίρετη κατασκευή? Γνωρίζω ότι το λυόμενο ή προκάτ σπίτι θέλει άδεια, αλλά η τροχοβίλα που δεν είναι πακτωμένη αλλά απέχει κάποια εκατοστά από το έδαφος (στηρίζεται σε τσιμεντόλιθους απ'οτι είδα) χρειάζεται ή όχι τακτοποίηση? Μπορώ να τη θεωρήσω ίδια περίπτωση με το τροχόσπιτο, το οποίο δεν χρειάζεται τακτοποίηση? Ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει εφάπαξ για άλλες αυθαιρεσίες στο ίδιο αγροτεμάχιο και ξεκλείδωσα τη δήλωση για να κάνω μια μικρή διόρθωση στα δηλωθέντα εμβαδά αλλά τώρα μου μπήκαν ψύλλοι στ'αυτιά με την τροχοβίλα, μήπως πρέπει να δηλωθεί κι αυτή. Μπορώ να θεωρήσω την τροχοβίλα σαν τροχόσπιτο και να τελειώνουμε?
  3. Καλή εβδομάδα σε όλους Η περίπτωσή μου είναι η εξής: σε αγρό που τον έχουν 3 συνιοδιοκτήτες εξ'αδιαιρέτου, έχει κτίσει ο ένας από αυτούς με οικ. άδεια το 1/3 των τ.μ. που δικαιούται βάσει αδείας, για να μπορούν στο μέλλον να κτίσουν και οι υπόλοιποι τα δικά τους τ.μ. Τώρα ο ιδιοκτήτης αυτός θέλει να τακτοποιήσει με το Ν.4014/11 τις υπερβάσεις της αδείας. Σημειώνω εδώ ότι κάποιες από τις αυθαιρεσίες δεν μπορούν να γίνουν νόμιμες με την έκδοση αδείας και γι'αυτό το προχωράμε με το ν.4014. Διάβασα στην εγκύκλιο 1/7-2-12, παρ. 7, μέρος β, ότι όταν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία μεχρι τη δημοσίευση του ν.4030/11, τότε αυτά που έχει τακτοποιήσει ο ένας με το ν.4014/11 δεν μετρούν ως κάλυψη, δόμηση κτλ σε μελλοντική οικ. άδεια που θα βγάλουν οι συνιδιοκτήτες. Αν δεν έχει γίνει οριζόντια ή κάθετη σύσταση και υπάρχουν αυθαιρεσίες που δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν με έκδοση οικ. άδειας, τότε τι γίνεται? Οι υπόλοιποι χάνουν τα τ.μ. που τους αντιστοιχούν ή μπορούν να βγάλουν άδεια για αυτά τα τ.μ., χωρίς να μετρήσουν τα τακτοποιημένα μέτρα του ενός ιδιοκτήτη?
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, Γνωρίζει κανείς αν έχει βγει κάποια εγκύκλιος/διάταξη που λέει ότι δεν χρειάζεται να προσκομιστούν αποδεικτικά για την ημερομηνία κατασκευής του αυθαιρέτου? Περιμένω τα φώτα σας !
  5. Καλημέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να θέσω τις εξής ερωτήσεις: 1) Για περίπτωση μονοκατοικίας εκτός σχεδίου με άδεια, που έχει κάποιες παραβάσεις, ο πελάτης έχει ποσοστό το 1/3 του αγρού με την επ'αυτού οικία, με δικαίωμα ψιλής κυριότητας. Μπορεί να γίνει στο όνομά του η αίτηση ή πρέπει ο αιτών να έχει την επικαρπία? Στο ποσοστό κυριότητας που ζητάει το ΤΕΕ, μπορούμε να γράψουμε το 33% ή θα μας ζητήσει και τα ποσοστά & τα στοιχεία των υπόλοιπων ιδιοκτητών? 2) Η περίφραξη του γηπέδου στη μια πλευρά έχει κτιστεί πιο έξω από το όριο του αγρού. Αυτό αποτελεί εμπόδιο για την υπαγωγή του κτίσματος στο Ν.4014 ή όχι? Μπορεί η υπαγωγή της κατοικίας να γίνει κανονικά χωρίς να χρειάζεται πουθενά να αναφερθεί το θέμα της περίφραξης που είναι πιο έξω? 3) Στο υπόγειο έγινε αυθαίρετη επέκταση εκτός του περιγράμματος της κάλυψης της αδείας. Ο νέος χώρος έχει βοηθητική χρήση. Αυτός θα υπολογιστεί κανονικά με βάση τα τετραγωνικά του με υπέρβαση κάλυψης? 4) Τέλος, μπαζωμένη βεράντα που ξεμπαζώθηκε και ενσωματώθηκε στα τ.μ. του υπογείου υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό? Σας ευχαριστώ και περιμένω να με διαφωτίσει όποιος γνωρίζει.
  6. Καλημέρα! Έχω το εξής θέμα: μικρή κατασκευή αμιαντολαμαρίνας, με σκελετό από μεταλλικούς διάτρητους στύλους dexion και επικάλυψη μεταλλικών πάνελ, θεωρείται οπωσδήποτε πρόχειρη κατασκευή? Τα υλικά είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και η κατάσταση του βοηθητικού αυτού χώρου είναι Ο.Κ. Αν τελικά χαρακτηρίζεται ως πρόχειρη κατασκευή, τότε με την υπαγωγή στη ρύθμιση περί αυθαιρέτων θα μπορεί να πάρει ρεύμα? Ρώτησα στην προιστάμενη της ΔΕΗ και είπε ότι δεν έχουν πάρει στα χέρια τους καμία εγκύκλιο. Ρώτησα την πολεοδομία και δεν έχουν και αυτοί απάντηση, περιμένουν μήπως βγει καμιά διευκρινιστική εγκύκλιος από το ΤΕΕ. Σημειώνω επίσης ότι στο αγροτεμάχιο υπάρχει και ένα container (πρώην ψυγείο φορτηγού) που έχει πακτωθεί στο έδαφος και έχει χρήση αποθήκης. Αυτό μπορεί να πάρει ρεύμα? Ο νόμος λέει ότι με την υπαγωγή και την 1η πληρωμή οι αυθαίρετες κατασκευές μπορούν να συνδεθούν με τα δίκτυα αλλά τα αυτά που ανέφερα δεν είναι κτίσματα. Πολλά κενά έχει ο νόμος!
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είναι η 1η φορά που γράφω στο forum. Ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση που το αυθαίρετο κτίσμα είναι <20τ.μ. (σε αγροτ. μη άρτιο & μη οικοδομήσιμο), ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει εφάπαξ ή υπάρχει η δυνατότητα και για πληρωμή σε δόσεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.