Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgos_ad

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giorgos_ad's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο εγχειρίδιο χρήσης αναφέρεται ότι μαζί με το διανυσματικό αρχείο dxf ανεβάζουμε το pdf αρχιο που περιέχει το hash key του dxf διαγράμματος το είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο. Το hash key του dxf είναι το txt αρχείο που δημιουργείται αν ανοίξουμε το dxf με notepad?
  2. giorgos_ad

    Ν.4495-17.exe

    Πολυ καλή δουλειά. Συγχαρητήρια. Παρατήρησα όμως ότι όταν δηλώνεις τετραγωνικά μόνο με υπέρβαση ύψους στα υπολογίζει και στο έλεγχο της υπέρβασης δόμησης καθώς επίσης και το πρόστιμο που υπολογίζει είναι λάθος. Επίσης κατεβάζω το αρχείο ξανά αλλά δεν κατεβαίνει η έκδοση 1.02 αλλά η 1.00.
  3. Μήπως έχεις κανένα δείγμα κώδικα lisp για κάτι παρόμοιο?
  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τη βοήθεια σας, αλλά και τα δυο τα εχω λαβει υπόψη μου και τα έχω εφαρμόσει κατά γράμμα. Αναζητώ μια βιβλιοθήκη (πρότυπη) αν υπάρχει για σημείακα σύμβολα, όπως δέντρα, δίκτυα, στύλοι, κ.α. Γνωρίζω πως συμβολίζεται (π.χ. ο στύλος ΔΕΗ), αυτό που αναζητώ είναι αν υπάρχει κάποιο πρότυπο, στο οποίο να ορίζονται για παράδειγμα οι διαστάσεις του. Ψάχνω κάτι τέτοιο γιατί αν υπάρχει θέλω κυρίως αυτό που θα φτιάξω να είναι όσο πιο σωστό γίνεται αλλά και επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω ο κάθενας να χρησιμοποιεί τα δικά του σύμβολα και εκτός από τα πολύ κοινά που συναντάμε καθημερινά στα τοπογραφικά διαγράμματα κάποια άλλα να χρειάζεται να τα μαντέψουμε, ειδικά όταν δεν χρησιμοποιείται υπόμνημα συμβόλων. Πιστεύω ότι όπως η Κτηματολόγιο Α.Ε. έχει ορίσει προδιαγραφές για κάποια σύμβολα που χρησιμοποιούνται στις μελέτες της το ίδιο θα έχει συμβεί και για κάποια άλλα σύμβολα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά και μάλιστα σε απλά τοπογραφικά διαγράμματα.
  5. Δημιουργώ μία τοπογραφική εφαρμογή και θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει αν υπάρχουν κάποια πρότυπα τοπογραφικά σύμβολα, δηλαδή κωδικοποίηση των τοπογραφικών συμβόλων.
  6. Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τις GIS δυνατότητες του προγράμματος άλλα έχω ένα πρόβλημα που δεν ξέρω μάλιστα αν έχει και λύση. Έχω κάποια γεωτεμάχια (ας πούμε) στα οποία έχω αντιστοιχίσει με κείμενο ένα κωδικό αριθμό και στα οποία έχω δημιουργήσει πολυγωνική τοπολογία. Από την τοπολογία έχει δημιουργηθεί πίνακας object data με κλειδί "ID" (το κλειδί αυτό είναι άσχετο από τον κωδικό αριθμό που έχω δώσει εγώ και αλλάζει κάθε φορά που κάνω επαναδημιουργία της τοπολογίας), το εμβαδόν, την περίμετρο και τις πλευρές του κάθε γεωτεμαχίου. Έχω κάνει attach μία εξωτερική βάση στην οποία ένας πίνακας έχει κλειδί αυτό τον κωδικό αριθμό και έχω κάνει αυτόματη δημιουργία σύνδεσης βάση του κωδικού αριθμού που υπάρχει στο κείμενο. Είναι δυνατόν να εξάγω το εμβαδόν και την περίμετρο κάθε γεωτεμαχίου στην αντίστοιχη εγγραφή στην εξωτερική βάση δεδομένων με κάποιον τρόπο??? Κάθε βοήθεια ή πρόταση είναι πολύ πολύτιμη για μένα και ευχαριστώ πολύ όποιον κάνει κάποια προσπάθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.