Μετάβαση στο περιεχόμενο

emin7b5

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

950 profile views

emin7b5's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Nαι,αλλα στην περιπτωση αλλαγης σε υγειονομικου ενδιαφεροντος απαιτουνται θεσεις parking. Το ερωτημα ειναι αν πρεπει να παω με 4014 και για την αλλαγη χρησης του νομιμου κομματιου (απο αδεια καταστηματος σε αδεια καταστηματος υγειονομικου ενδιαφεροντος) η να παω μεσω πολεοδομιας για εκδοση καινουριας αδειας αλλαγης χρησης.Ακομα δεν ειναι σαφες θεωρω το αν η αλλαγη χρησης του 4014 αναφερεται σε βοηθητικη-κυρια ή βιομηχανικη-υγειονομικου ενδιαφεροντος-ξενοδοχειου κτλ..
  2. Διοτι αφενος στο τμημα υπερβασης προκηπιου δεν μου δινεται αδεια αλλαγης χρησης απο την πολεοδομια και αφετερου εχω βρει ενοικιαστη ο οποιος ενδιαφερεται αμεσα για να το νοικιασει οποτε δεν μπορει να περιμενει.Οσον αφορα στο καταστημα δεν υπαρχουν πουθενα αποδεικτικα αφου ειχε δουλεψει μονο για ενα χρονο το 1973. Ρυθμιζονται οι παραβασεις και η χρηση με 4014 ?
  3. Αγαπητοι συμφορουμιτες χαιρετε. Θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα θεμα στο οποιο, παρα το γεγονος οτι εχω διαβασει ολα τα θεματα του φορουμ, απαντηση δεν εχω βρει. Ειμαι κατοχος ενος καταστηματος το οποιο εχει 2 παραβασεις. Η μια ειναι υπερβαση δομησης εντος νομιμου περιγραμματος και η αλλη ειναι υπερβαση προκηπιου. Η αδεια του κτιριου βγηκε το 1972 με περιγραφη (καταστημα) και τοτε ειχε λειτουργησει ως καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος διοτι ο τοτε ΓΟΚ δεν εκανε διαχωρισμο μεταξυ των δυο. Εχω αποδειχτικα του χρονου ολοκληρωσης της κατασκευης αλλα δεν εχω αποδεικτικα της τοτε χρησης ως υγειονομικου ενδιαφεροντος. Μπορω να υπαχθω στον 4014 και να αλλαξω και την χρηση στα κομματια που εχουν γινει υπερβασεις ? Υπαρχει τροπος ταυτοχρονα μεσω του 4014 να τακτοποιησω την χρηση και του νομιμου κομματιου σε υγειονομικου ενδιαφεροντος ? Δυστυχως 3 διαφορετικοι πολιτικοι μηχανικοι στους οποιους εχω απευθυνθει μου εχουν δωσει αντιδιαμετρικες απαντησεις..
  4. Αγαπητοι φιλοι χαιρετε και ενα μεγαλο ευχαριστω για την τεχνογνωσια που προσφερετε.Η περιπτωση που θα σας αναφερω ειναι, θεωρω, ιδιαζουσα αλλα θα κανω ο,τι μπορω να την περιγραψω κατανοητα. Το 1972 εκδιδεται αδεια για κτιριο (υπογειο και ισογειο) το οποιο βρισκεται εντος χωρου πρασινου.Συμφωνα με τις διαταξεις του νομου τοτε οφειλε ο ιδιοκτητης να κανει μια αιτηση στον δημο για αποζημιωση και με την παροδο 6 μηνων χωρις απαντηση μπορουσε να εκδοσει νομιμη αδεια παρα το γεγονος οτι ο χωρος ειχε χαρακτηριστει χωρος πρασινου, συμφωνα με τον νομο ν. 5269/31. Η αδεια εκδιδεται και στους ορους δομησης επιβαλεται πρασια 3 μετρων η οποια γινεται σεβαστη. Το 1998 το οικοπεδο γινεται και τυπικα οικοδομησιμο μεσω προεδρικου διαταγματος ωστοσο ταυτοχρονα επιβαλεται καινουρια πρασια 6 μετρων με αποτελεσμα, παρα το γεγονος οτι οι οροι δομησης ειχαν γινει σεβαστοι, να φαινεται οτι ολη η προσοψη του ακινητου με βαθος 3 μετρα βρισκεται εντος της πρασιας.(Το προεδρικο διαταγμα δεν κανει κανενα λογο για ηδη υφισταμενες κατασκευες η καποια εξαιρεση). Δυστηχως το ακινητο βαρυνεται με ακομα 2 ατοπηματα: Το πρωτο ειναι η μια υπερβαση στην πισω πλευρα η οποια ειναι υπερβαση εκτος περιγραμματος αδειας αλλα εντος νομιμου και το δευτερο ειναι οτι στην κατοψη αντι για ενα μαγαζι (οπως υλοποιηθηκε και νοικιαστηκε απο τοτε) φαινονται 6 διαφορετικα. Το συνολικο εμβαδον των 6 καταστηματων ειναι 300 μετρα. Ο ιδιοκτητης θελει να "κοψει¨ενα κομματι του μαγαζιου εμβαδου 100 μετρων και να του αλλαξει χρηση σε υγειονομικου ενδιαφεροντος. Η πολεοδομια αρνειται να δωσει αδεια για αλλαγη χρησης θεωροντας οτι α: η προσοψη του ακινητου για βαθος 3 μετρων ειναι ρυμοτομουμενη β: δεν μπορει να δωθει αδεια για συνενωση μαγαζιων (χρειαζεται θεωρητικα να ενωθουν δυο απο τα μαγαζια που φαινονται στην οικοδομικη αδεια ασχετως αν δεν υλοποιηθηκαν ποτε ορια μεταξυ τους).Τελος τους δινει την λυση να μπουν 3 μετρα μεσα και να επιτρεψει αλλαγη χρησης ωστοσο αυτο σημαινει μεγαλη απωλεια σε τετραγωνικα. Ερωτησεις: Αν γινει καινουρια οριζοντια ιδιοκτησια για τα 100 μετρα η συνενωση των μαγαζιων θα ειναι παλι αδυνατη ? Μπορω μεσω του νομου 4014 να κανω κατι ? Εχω ηδη αρχισει διαδικασια μεσω Δημου για αλλαγη πρασιας και εχει εγκριθει απο τον δημο,μηπως γνωριζετε ποσος χρονος χρειαζεται στο υπεκα για την ολοκληρωση ? Βρηκα αντιστοιχο ακινητο που μεσω γνωμοδοτησης νομικου συμβουλιου του κρατουςκαταφερε να αλλαξει χρηση σε ρυμοτομουμενο.Εχει κανει κανεις αντιστοιχη διαδικασια ? Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.