Μετάβαση στο περιεχόμενο

ETE

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ETE's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γιώργο b. σου έφτιαξα ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο ενός γενικού πίνακα χαμηλής τάσης, για να μπορέσεις να βάλεις τα πράγματα σε μια τάξη. Η αυτόματη μεταγωγή από ΔΕΗ σε Η/Ζ γίνεται ή με ηλεκτρονική μονάδα πάνω στον πίνακα χαμηλής ή με αυτοματισμό πάνω στη γεννήτρια. Σε κάθε περίπτωση οι διακόπτες που κάνουν την αυτόματη μεταγωγή πρέπει να είναι με μοτέρ και να είναι μηχανικά και ηλεκτρικά μανταλωμένοι μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε για το ζήτημα αλλά δε ξέρω σε τι λεπτομέρεια θες να μάθεις για το ζήτημα.
  2. Κάπως έτσι. Υπάρχουν δύο συνήθως λόγοι για την παράβλεψη αυτή, πρώτων ότι δεν έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν υπόψη τους της απώλειες του Μ/Σ και δεύτερων ότι η ενσωμάτωση της αντιστάθμισης του Μ/Σ στην αυτόματη αντιστάθμιση σημαίνει ότι θα πρέπει να θέτουμε target number του cosφ, στο ηλεκτρονικό της αυτόματης αντιστάθμισης, λίγο μεγαλύτερο του 1 (για να μπορούμε να συμπεριλαμβάνουμε της απώλειες που το όργανο δεν δίνατε να μετρήσει). Αν όμως η τιμή τεθεί πολύ πάνω του 1 ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην εγκατάσταση μας. Για την αποφυγή όλων αυτών προτιμούν να τοποθετούν ένα ξεχωριστό πινακάκι με τη σταθερή αντιστάθμιση (το οποίο είναι αρκετά φτηνό) και να ξεμπερδεύουν.
  3. Καλά τα λες GeorgeS.Αν ο μελετητής της αυτόματης αντιστάθμισης λάβει υπόψη του τις απώλειες του Μ/Σ μπορεί να ενσωματώσει εύκολα τη μονάδα μόνιμης αντιστάθμισης στην αυτόματη (όχι ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφεις αλλά περίπου έτσι)
  4. GeorgeS καλημέρα Ούτε η μόνιμη αντιστάθμιση «βλέπει» της απώλειες στο Μ/Σ. Την ονομάζουμε μόνιμη γιατί δεν διαθέτει ηλεκτρονική μονάδα για να μετράει cosφ και ανάλογα να βάζει ή να βγάζει μονάδες πυκνωτών. Η μόνιμη αντιστάθμιση είναι συνεχώς στο σύστημα και αυτός είναι ο λόγος που τα απαιτούμενα kvar πρέπει να έχουν προαποφασιστεί και μας τα δίνουν οι κατασκευαστές των Μ/Σ.
  5. Φίλε GeorgeS, Η μόνιμη αντιστάθμιση των Μ/Σ μέσης θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική και όντως αφορά τη μαγνήτιση του Μ/Σ και τις απόλυες που έχουμε στα τυλίγματα αυτού. Ο λόγος που δεν επαρκεί το σύστημα αυτόματης αντιστάθμισης είναι ότι οι μετρήσεις του συστήματος αυτού λαμβάνονται μετά το γενικό διακόπτη χαμηλής (μέσω Μ/Σ έντασης). Μετρώντας όμως στην χαμηλή δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις απώλειες που έχουμε στον Μ/Σ. Για να το επιτυγχάναμε αυτό θα έπρεπε το ηλεκτρονικό του συστήματος αυτόματης αντιστάθμισης να μέτρα στη μέση τάση (πριν από το Μ/Σ) κάτι που θα κόστιζε αρκετά. Η επιλογή των kvar της μόνιμης αντιστάθμισης έχει να κάνει με τον Μ/Σ και μπορείς εύκολα να ρωτήσεις στην προμηθεύτρια εταιρία για λεπτομέρειες. Εμπειρικά μιλώντας, ένα 4% των kVA του Μ/Σ είναι αρκετά (αν και η ABB προτείνει το 8%). Πληροφορίες θα μπορούσες επίσης να βρεις στο βιβλίο «Electrical Installation Guide» της Schneider, page 6.2-K16 ή στα βιβλία της Comas και της ABB.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.