Μετάβαση στο περιεχόμενο

geoath

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

geoath's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Manolis, πραγματικά σ'ευχαριστώ για την βοηθειά σου! Ακολουθώντας το σκεπτικό σου, 1 ερώτηση σχετικά με τον τρόπο υποβολής στο σύστημα της συγκεκριμένης παράβασης : Μπορώ να το δηλώσω ως παράβαση κατηγορίας 13 με αναλυτικό προϋπολογισμό των εργασιών που έπρεπε να παραγματοποιηθούν (ή που δεν πραγματοποιήθηκαν) για την πρόσβαση στους χώρους στάθμευσης (πχ εκσκαφή για τη δημιουργία ράμπας, κατασκευή ράμπας, γκαραζόπορτας κλπ)? Άλλωστε φαντάζομαι ότι και στην τεχνική περιγραφή κάπως έτσι θα πρέπει να το περιγράψω "εργασίες που δεν πραγματοποιήθηκαν για την πρόσβαση στους χώρους στάθμευσης".
  2. Όχι δεν έπρεπε να χτίσει κάτι, εννοώ ότι στο διάγραμμα κάλυψης γράφει για 4 θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο και 1 σε τμήμα του αδιαμόρφωτου ισογείου. Συγκεκριμένα στην κάτοψη του υπογείου δείχνει κάποιες αποθήκες και στον υπόλοιπο ελεύθερο χώρο του υπογείου γράφει 109μ2= 4 θέσεις στάθμευσης. Το ίδιο και στην κάτοψη του ισογείου. Σε ένα τμήμα του αδιαμόρφωτου ισογείου γράφει 15μ2=1 θέση στάθμευσης. Το υπόγειο όμως δεν έχει πια πρόσβαση για να μπούν αυτοκίνητα (δεν έχει φτιάξει την ράμπα και την είσοδο για τα αυτοκίνητα ), στο δε τμήμα του αδιαμόρφωτου ισογείου πάλι δεν μπορεί να μπεί αυτοκίνητο (δεν έχει αφήσει είσοδο στην περίφραξη του οικοπέδου). Δεν θεωρείται παράβαση το γεγονός ότι δεν διαθέτει τις προβλεπόμενες από την οικοδομική άδεια θέσεις στάθμευσης? Τι γίνεται με όλο αυτό τον ελεύθερο χώρο στο υπόγειο που προβλεπόταν σύμφωνα με την άδεια να είναι θέσεις στάθμευσης?Μπορεί να θεωρηθεί αδιαμόρφωτος βοηθητικός(αποθηκευτικός) χώρος? Δεν ξέρω αν πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό, αλλά πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια. Αν είναι παράβαση δεν ξέρω πως να τη δηλώσω στο φύλλο καταγραφής, αν πάλι δεν είναι θα ήθελα κάποια γνώμη (για να μην έχει πρόβλημα στην μεταβίβαση). Οσο για τη λέξη "υλοποίηση", ζητώ συγγνώμη, κακή χρήση της λέξης. ευχαριστώ.
  3. Καλημέρα, διάβασα τις σελίδες αυτού του τόπικ, αλλά κάπου μπερδεύτηκα αντί να ξεκαθαρίσω αυτό που ήθελα (κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της) οπότε θα παρακαλούσα πολύ, όποιος μπορεί να με βοηθήσει. Εχω τις εξής 2 περιπτώσεις: 1) Σε υπόγειο χώρο κτιρίου κατοικίας με άδεια, προβλέπονταν θέσεις στάθμευσης (109μ2 μαζί με χώρο ελιγμών) οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν (δεν έφτιαξε ούτε είσοδο ούτε ράμπα), και έμειναν ως αδιαμόρφωτος αποθηκευτικός (βοηθητικός) χώρος (εντός νομίμου περιγράμματος). α) θεωρείται αλλαγή χρήσης (από θέσεις στάθμευσης σε αδιαμόρφωτο αποθηκευτικο χώρο)? β) βάζω υπέρβαση συντελεστή δόμησης, ή επιλέγω "χωρίς υπέρβαση" από τη στιγμή που παραμένει βοηθητικός χώρος? 2) στο ίδιο κτίριο, σε αδιαμόρφωτο ισόγειο χώρο πάλι δεν υλοποιήθηκε 1 θέση στάθμευσης. Εντωμεταξύ στο ΔΚ ο συγκεκριμένος χώρος έχει υπολογιστεί ως Η.Χ. α) θεωρείται αλλαγή χρήσης? από θέση στάθμευσης σε αδιαμόρφωτο ισόγειο χώρο? β) Μπαίνει σαν κύρια χρήση? γ) βάζω υπέρβαση συντελεστή δόμησης, ή επιλέγω "χωρίς υπέρβαση" από τη στιγμή που δεν είναι κλειστός χώρος και με την υπάρχουσα κατάσταση παραμένει Η.Χ στο αδιαμόρφωτο ισόγειο? ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σε σχέση με την υπέρβαση ύψους. Τμήμα ορόφου βρίσκεται εκτός νομίμου περιγράμματος κατά 30 εκ, με υπέβαση δόμησης και κάλυψης Ε=0,66μ2 ο όροφος έχει υπέρβαση ύψους 10εκ. Μπορώ να υπολογίσω το πρόστιμο για το ύψος με συντελεστή 0,20 (4030 άρθρο 51-παρ.3) για την επιφάνεια εντός περιγράμματος, και για το τμήμα εκτός περιγράματος με τον συντελεστή 1,2 ή πρέπει να υπολογίσω όλη την επιφάνεια με τον 1,2? μιλάμε, αν πάρω ολη την επιφάνεια με συντ. 1,2 μου βγάζει 9.000 (!!!) πρόστιμο (στην αντίθετη περίπτωση αν το "σπάσω" 1600) μου φαίνεται υπερβολικό για λιγότερο από 1μ2 υπέρβασης σε δόμηση+κάλυψη του οροόφου, να χρειαστεί να υπολογίσω και τα υπόλοιπα 190μ2 με συντελεστή 1,2! αν δεν μπορεί να "σπάσει" ο υπολογισμός έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο? (στα πλαίσια της τακτοποιησης και όχι οικοδομικής άδειας). ευχαριστώ
  5. Υian σ'ευχαριστώ, για να καταλάβω λίγο καλύτερα γιατί κάπου μπερδεύτηκα: Σε ένα άλλο τοπικ που ειδα, ειπώθηκε ότι οι αλλαγές όψεων δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν με τον νόμο 4014/11(εκτος αν έχει περάσει ΕΠΑΕ) αφού δεν είναι παράβαση που επηρεάζει επιφάνεια, κάλυψη, δόμηση και ύψος(δηλώνονται μόνο αν το θέλει ο ιδιοκτήτης). Τελικά οφείλω ή δεν οφείλω να το δηλώσω (παράθυρα που ενω υπάρχουν στην όψη δεν έγιναν στην κατασκευή)? παραθέτω και το λινκ από το τοπικ που το διαβασα: http://www.michanikos.gr/topic/24958-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%8C%CF%88%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD40142011/page__p__364766?do=findComment&comment=364766
  6. Yian, σ'ευχαριστώ για την απάντηση, θα ήθελα να διευκρινήσω όμως κάτι: Εδώ ζητώ συγνώμη γιατί ήταν κακοδιατυπωμένο το ερωτημά μου, οπότε το θέτω πάλι πιο σωστά: σε μια όψη είχε παράθυρο και φεγγίτη και στην κατασκευή έφτιαξε μόνο τον φεγγίτη. Επίσης σε άλλη όψη, 2 τζαμαρίες αντί για πλάτος 4,70 τις έκανε 4,20. Δεν θεωρούνται παραβάσεις (αλλαγή όψης) της κατηγορίας 13? Αυτό μου ακούγεται πολύ λογικό, σ'ευχαριστώ!
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα! Θα ήθελα πολύ την βοήθειά σας στο εξής θέμα. α)Ο ιδιοκτήτης έχει κλείσει ανοίγματα στο ισόγειο. β)ΔΕΝ έχει φτιάξει το στηθαίο στο δώμα (βατό δώμα) σύμφωνα με τις εγκεκριμένες όψεις. Για τα ανοίγματα έχουμε αλλαγή όψεων, κατηγορία 13 με αναλυτικό, σωστά? Το θέμα όμως είναι τι κάνω με τα στηθαία που δεν έχει φτιάξει? Τα βάζω ως 1 παράβαση μαζί με το κλείσιμο ανοιγμάτων ως αλλαγή όψεων (με τι αναλυτικό όμως για κάτι που..δεν υπάρχει?), ή μπαίνει από μόνο του σαν ξεχωριστή παράβαση στην κατηγορία 13? ευχαριστώ
  8. Καλημέρα! θα ήθελα τη βοηθεια σας στο εξης θεμα: τμήματα του περιγράμματος του κτιρίου (Ο.Α '93) έχουν απόκλιση διαστάσεων ( ενα τμήμα έχει μεγαλύτερη διάσταση και ένα άλλο μικρότερη) ΧΩΡΙΣ αυτό να δημιουργεί υπέρβαση Σ.Δ, κάλυψης και Δ, αλλά η απόκλιση των διαστάσεων ξεπερνάει τα 10εκ. που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο, συγκεκριμένα είναι 30εκ. τι πρέπει/μπορεί να γίνει σε αυτή τη περίπτωση? μπορεί να υπαχθεί στην παρ.2 του άρθρου 26 του 4014 για έκδοση Ο.Α σε 3 χρόνια? κοινώς είναι "νομιμοποιήσιμο" σύμφωνα με την παρ.3 αρθρο 23 του 1577/85? αν μπει στην κατηγορία 13, χρειάζεται αναλυτικό? ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.