Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φώτιος

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Φώτιος

  1. κύριοι συνάδελφοι, σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας. Νομίζω ότι βγάζω άκρη. Νά είστε καλά.
  2. κύριοι συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος σχετικά με τις προδιαγραφές κατασκευής των ποδηλατόδρομων (κατάστρωμα) άν υπάρχει τίποτα σχετικό? Βρίσκω μόνο προδιαγραφές για πλάτος αυτού (Καθ. Βλαστός)
  3. Συνάδελφοι, θέλω να κατασκευάσω κουπαστή σε υφιστάμενη μπετονένια κλίμακα (η οποία έχει επιστρωθεί με μάρμαρο) και φώναξα περί τους 10 τζαμάδες (όχι συνοικιακοί ή μάλλον οι 3 ήταν συνοικιακοί), τους έδειξα το σχέδιο που θέλω και μετά αρχίσαν τα μπερδέματα. Κατ΄αρχάς με ρωτήσανε την ποιότητα. Τους απάντησα securit και αποφανθήκαν μόνοι τους για το πάχος. Η έκπληξη ήταν οτι και οι 10 είχαν διαφορετικές απόψεις. Έψαξα εν συνεχεία στο net για να βγάλω άκρη και ακόμα κολυμπάω. Ξέρει κάποιος από εσας κάποιους πίνακες & τύπους για να καταλήξω. Δεν θέλω αφενός να διαλέξω στην τύχη γιατί αφενός το κρύσταλλο κοστίζει ένα κάρο λεφτά και αφετέρου, δεν γίνεται, κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να κάνουμε διαστασιολόγηση στα κρύσταλλα.
  4. Εγώ σήμερα πήγα και πλήρωσα την περαίωση. Στην οικογένειά μας έχουμε εμπειρία από φορολογικό έλεγχο. Ο αδερφός μου το έπαιξε μάγκας (δεν είναι μηχανικός, έμπορας είναι αλλά τυπικός) και ήρθε ο εφοριακός. Αφού μας ανέφερε την ταρίφα του (για να μην τα ελέγξει) άρχισε μετά να παρατηρεί κάτι μ@λ@κ... (γιατί δεν γράφει εξοφλήθη, αντιπαραβολή δελτία αποστολής σε επιστροφές κλπ). Μας έτσουξε και εν τέλει συμμορφωθήκαμε, πληρώσαμε (τον ίδιον) και διαιωνίσαμε την κατάσταση και εμείς. Νοιώσαμε την περηφάνια στο πετσί μας. Οπότε όπως προείπα, πήγα πλήρωσα ξένοιασα. Με άλλα λόγια έχουν την πίτα και το μαχαίρι.
  5. επιπροσθέτως, η στρεβλή αυτή κατάσταση, του να κτίζει ο πολίτης περισσότερα τετραγωνικά των προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια, αυθαιρετώντας κυριολεκτικά και θρασύτατα, βολεύει (από την κυνική άποψη των εσόδων) το κράτος. Δηλαδή, εαν από την έναρξη του ΓΟΚ 85 δεν κλείναν τους Ημ.Χώρους και γενικά δεν κάνανε λάστιχα τα κτίρια (τα 100μ2 να τα κάνουν από 120μ2 (διαμερίσματα) έως και 300μ2 (μεζονέτες)) πως θα έβρισκε το κράτος λεφτά σε αυτή την δύσκολη ώρα. Με άλλα λόγια, ίσως οι ιθύνοντες να σκέφτονται το δίλημα: τους αφήνω τους πολίτες και αυθαιρετούν ενάντια στο περιβάλλον και τους πατάω στον λαιμό όταν χρειάζομαι τα λεφτά τουςή είμαι σαν κράτος Κράτος με Κ κεφαλαίο (με αυτοσεβασμό, ισονομία κλπ. που οφείλουν να χαρακτηρίζουν ένα Κράτος στο οποίο χαίρεσε να ζεις?). Κυνική άποψη αλλά δεν καταλαβαίνω, ότι ενώ όλοι (Πολεοδομίες, Πολιτικοί, Δικαστικοί, κλπ.) ξέρουν ότι αυθαιρετούν (δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν το ξέρουν, γιατί όταν θελήσουν να αγοράσουν σπίτι δεν μπορούν να βρούν νόμιμο σπίτι) παρόλα αυτά μέχρι τώρα (που χρειάζεται λεφτά το κράτος) δεν έχει ακουστεί τίποτα που να σταματά την κατάσταση? Κατά τα άλλα, όσο και αν το μέτρο ελέγχου Πολεοδομικών παραβάσεων από ιδιώτες ελεγκτές φαίνεται (και είναι αντισυνταγματικό) εγώ προσωπικά συμφωνώ. Δεν μπορώ άλλο να αγνοώ τις αυθαιρεσίες των πελατών μου, μόνο καο μόνο για να μην πεινάσει το παιδί μου και προσευχόμενος να μην ανακαλύψουν την αυθαιρεσία των πελατών μου.
  6. Ότι και να κάνουν, κάποια στιγμή θα ατονήσει, θα χαλαρώσει και όταν αρχίσουν οι εκατέρωθεν πιέσεις (τηλέφωνα κλπ) εν τέλει θα διαφθαρεί. Ίσως να μην έχω καλή γνώμη για το όλο σινάφι μας. Ίσως τα νέα αυτά μέτρα να περάσουν ευκαιρίας δοθείσης (δεν υπάρχει ανοικοδόμηση, δεν κτίζουν πολλοί). Αν και πιστεύω λόγω του ότι το να είμαστε σύννομοι πάει κόντρα στο DNA μας, τελικά θα γίνει μια από τα ίδια.
  7. Μάλλον δεν μιλάς για την Αθήνα, γιατί στην Eurobank παλία παλιά ήταν μια που μετά έγιναν δύο και μετά τέσσερις και μετά γίναμε επτά και μετά 4 χρόνια από αυτό εγώ έφυγα λόγω του από ότι κατάλαβα δεν αμείβονταν όλοι οι εκτιμητές μηχανικοί με την ίδια αμοιβή για το ίδιο έργο κατόπιν προφορικής συμφωνίας με τον κ. Ρεντ. ο οποίος από ότι άκουσα τώρα δεν υπάρχει εκεί. Σχετικά με την πρόοδο χρηματοδότησης, όσον αφορά την Εθνική (και την Eurobank), υπάρχει standard πίνακας βάσει του οποίου κινείται ο μηχανικός και που μπορεί να παρεκτραπεί λίγο μόνο, ρισκάροντας ο ίδιος, την αξιοπιστία του απέναντι στην τράπεζα που – μην το ξεχνάμε – είναι ο πελάτης του – Εργοδότης του.
  8. Παιδιά, αναθάρρησα με το θέμα αυτό. Πίστευα ότι έχει έλλειμμα διεκδικητικότητας λόγω του ότι στο παρελθόν (πρό 5 ετών) είχα χάσει έναν πελάτη ο οποίος με φέσωσε 5.000€ και πέρα αυτού όταν έκτισε με άλλον μηχανικό εφάρμοσε την μελέτη μου. Σχετικά με το εάν έχω φεσώσει, προ 2 ετίας άθελά μου προς έναν συνάδελφο το ποσό των 500 € (το μισό προκαταβολής που είχα λάβει από μια δουλειά που τσάκισε και που την δουλεύαμε παρέα) τα οποία τώρα κοντά θα του τα δώσω (τύψεις συνείδησης). Έκτοτε, πάντα προκαταβολή και όταν μου λένε γενικά και όχι μόνο οι πελάτες «θα τα βρούμε» τους απαντώ (με χαμόγελο) «δεν έχουμε χάσει κάτι για να το βρούμε»
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.