Μετάβαση στο περιεχόμενο

DIMR

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by DIMR

  1. Επειδή οι περισσότεροι διακόπτες μονοσωληνίου είναι διπλής ροής (εισαγωγή νερού από την εσωτερική ή εξωτερική πλευρά του σώματος) θεωρώ πως έχει συνδεθεί λάθος ο διακόπτης.
  2. Κωνσταντίνε καλησπέρα, ο inverter όταν η τάση dc είναι στα 880V εμφανίζει κάποιο error code; Ο SE έχει τάση λειτουργίας dc στα 750Vdc. Κανονικά θα έπρεπε όταν η τάση είναι στα 880Vdc ο inverter να μην παράγει, η ισχύς να είναι 0 καθώς επίσης και το ρεύμα 0. Τώρα αυτό πως γίνεται δεν μπορώ να το καταλάβω. Έχεις πάει επιτόπου στο έργο να δεις την συμπεριφορά του inverter; Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί ο inverter όταν έχει συννεφιά δεν ξεκουμπώνει και όταν έχει λιακάδα αρχίζει να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εξήγηση. Πάντως απ΄ ότι βλέπω και δεν θέλω να σε απογοητεύσω μάλλον δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. Το διάγραμμα το δικό μου όταν εμφανίζεται το πρόβλημα.
  3. Τα διαγράμματα τα δικά είναι τα παρακάτω
  4. Καλησπέρα Ότι ακριβώς έχετε πει και οι δύο μου έχουν συμβεί και σε εμένα. Η SE επιμένει για τον ουδέτερο και δεν δίνει κάποια άλλη λύση. Αν δεν ήταν η εγκατάσταση σε στέγη θα το είχα αντικαταστήσει εδώ και πολύ καιρό. Στο έργο το δικό μου υπάρχει μία αντλία μεγάλη 50 ΗΡ που είναι για πότισμα γιατί είναι κοντά σε αγροτική περιοχή και πιθανόν κατά την λειτουργία της ο μετασχηματιστής να μην την σηκώνει διότι είναι 75KVA και πολύ παλιός 1970. Η ΔΕΗ θα προβεί σε αντικατάσταση με νέο μετασχηματιστή 160KVA και ελπίζω να λύσω το πρόβλημα γιατί αλλιώς δεν βλέπω κάποια άλλη λύση. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι το εξής: Βάζοντας έναν φορτιστή τηλεφώνου στην πρίζα η τάση DC του Inverter πάει στα 950Vdc και μετά από λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζει error code 85 ή 86. Αντίθετα όταν κάνω το παραπάνω με μία λάμπα δεν ξεκουμπώνει o Inverter. Υπάρχει περίπτωση να έχει αρμονικές το δίκτυο από την λειτουργία της αντλίας;
  5. Καλησπέρα, έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με τον SE10k όπου η ένδειξη είναι error 85 ή 86 και το σύστημα βγαίνει εκτός για αρκετή ώρα. Σε πρώτη φάση ύστερα από τον έλεγχο της Solaredge έγινε αντικατάσταση του Inverter. Και ο δεύτερος Inverter παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα και η απάντηση ήταν ότι φταίει ο ουδέτερος του δικτύου. Έγινε έλεγχος του ουδετέρου τόσο από το συνεργείο μας όσο και από την ΔΕΗ αλλά δεν διαπιστώνεται ότι φταίει ο ουδέτερος. Τοποθέτησα δοκιμαστικά και τρίτο Inverter που ήταν για άλλο έργο και εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα ενώ τώρα δουλεύει κανονικά στο νέο έργο. Το τελευταίο που απομένει είναι να γίνει αντικατάσταση του μετασχηματιστή του δικτύου μήπως και λυθεί το πρόβλημα. Εάν έχεις κάποιο νεό από την Solaredge παρακαλώ να με ενημερώσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.