Μετάβαση στο περιεχόμενο

paronomastis

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

paronomastis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολύ αξιόλογες πληροφορίες από όλους τους συναδέλφους. Εξεπλάγην που το topic δεν έχει μεγαλύτερη "ζήτηση"/συμμετοχή. Αυτό το διάστημα ασχολούμαι με τα φορολογικά - όχι τα Γερμανικά, αυτά είναι σχετικά straightforward για όλους όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία Arbeitnehmer, αλλά με ό,τι έχει να κάνει περιουσιακά στοιχεία κλπ. σε κάθε μια από τις δύο χώρες. Θα ενημερώσω σχετικά μόλις έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Αν έχει κάποιος άλλος εμπειρία, ας τη μοιραστεί, ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους.
  2. Καλησπέρα thkous και butanw, Μπορώ να παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία, ίσως βοηθήσει κάποιους. Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου πέρυσι το Μάρτη, Ιούλιο γράφηκα στο Τ.Ε.Ε. και Αύγουστο ξεκίνησα να δουλεύω στη Γερμανία. Τον Ιούλιο πέρασα συνέντευξη, στην οποία είχα προσκομίσει όλα τα καλούδια, πλην όμως οι επίδοξοι Γερμανοί εργοδότες αδιαφόρησαν για τις "τυποκότητες". Σκοπός τους ήταν πολύ περισσότερο να διαπιστώσουν το ακαδημαϊκό μου επίπεδο παρά να ελέγξουν τα χαρτιά που κουβάλησα από Ελλάδα. Η πρόσληψη τελικά έγινε χωρίς κάποια ιδιαίτερη διαδικασία, πέραν της προφανούς (λογαριασμός Γερμανικής τράπεζας για μισθοδοσία, τοπικές διευθύνσεις και τηλέφωνα, έκδοση Γερμανικού Α.Φ.Μ και εγγραφή σε ασφαλιστικό φορέα). Φυσικά, πρόκειται για ιδιωτικό τομέα, όπου η εργοδοσία μπορεί κατά βούληση να είναι όσο αυστηρή ή χαλαρή πιστεύει με τα γραφειοκρατικά. Σε τελική ανάλυση δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχεί κανείς πριν την πρόσληψη. Ειδικά εάν πρόκειται για μεγάλη εταιρία, πιστεύω πως ό,τι χρειαστεί και εφόσον περάσει κάποιος επιτυχώς τις δοκιμασίες, θα τακτοποιηθεί άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, το αντίστοιχο Τ.Ε.Ε. τους είναι το VDI (Verein Deutscher Ingenieure). Θα ήταν χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά εκεί για πάσης φύσεως πληροφορίες. Δεν είμαι (σκοπεύω να γίνω) μέλος, αλλά γνωρίζω (επεξηγείται και στο site) ότι για να γίνει η αίτησή σου αποδεκτή πρέπει να προσκομίσεις ισότιμο των Γερμανικών πτυχίων. Κατόπιν, μπορείς να χρησιμοποιείς τον τίτλο VDI στις επιστολές σου, κάτι που ίσως διευκολύνει την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Συνδρομή 60€ ετησιώς για τους κάτων των 30 ετών. Butanw, ας δούμε αν υπάρχει ανταπόκριση και ενδιαφέρον και στη συνέχεια μπορούμε να επεκταθούμε και σε ασφαλιστικά-εργατικά κτλ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.