Μετάβαση στο περιεχόμενο

anastasiosk

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

anastasiosk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελευταία νέα: Επισκέφτηκα το γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ για ερωτήσεις σε ότι αφορά την διαγραφη από την ειδική προσαύξηση. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα μου ήταν 1.Μπορείς να διαγραφείς όποτε θέλεις εφόσον είσαι προαιρετικά ενταγμένος. 2.Η διαγραφή σου πρέπει να γίνει αφού στείλεις εσύ ο ίδιος ταχυδρομικά την αίτηση διαγραφής στα κεντρικά στην Αθήνα στο τμήμα ειδικής προσαύξησης. (Αυτό δεν το κατάλαβα και ξαναρώτησα αλλά οι υπάλληλοι εδώ ήταν κάθετοι.) Το αναφέρω διότι σε αντίστοιχη περίπτωση συναδέλφου στο γραφείο άλλης επαρχιακής πόλης δέχτηκαν κανονικά την αίτηση διαγραφής του ...τι να πω. 3.Τα χρόνια που έχω πληρώσει ήδη θα υπολογιστούν ως επιπλέον καταβληθέντα και συσντάξιμα σε ότι αφορά την ειδική προσαύξηση στο τέλος, δηλαδή όταν θα μπω στη 10ετία στον κλαδο και στα 35 ηλικιακά θα ενταχθώ και πάλι υποχρεωτικά. Αυτά προς το παρόν. Τώρα που στέλνω την αίτηση διαγραφής και υπόψιν ποιου στην Αθήνα ένας θεός ξέρει...
  2. Νομίζω ότι εκπίπτει από το φόρο αλλά πρέπει να το δω για να είμαι 100% σίγουρος. (Μη σου λέω ότι να ναι) Ακόμα το σκέφτομαι για την διαγραφή ,τα έχω διευκρινήσει όλα ,ένα μόνο δεν ξέρει κανείς , στην περίπτωση που διαγραφώ τώρα έχωντας πληρώσει πλέον 5 χρόνια της προαιρετικής υπαγωγής ,αυτά τα 5 χρόνια που έχω πληρώσει θα υπολογιστούν +5 στο τέλος(συντάξιμα στην ειδική προσαύξηση) ή θα αργήσει να ξεκινήσει κατά 5 χρόνια η υποχρεωτική υπαγωγή η οποία ξεκινάει στην δεκαετία στον κλάδο και στα 35 ηλικίας. Επίσης μία ερώτηση στους παλιότερους για να καταλάβω λίγο παραπάνω το ΤΣΜΕΔΕ . Για να δω τα ποσά που υπολογίζεται ότι θα παίρνει κανείς με τα σημερινά δεδομένα , είδα στη σελίδα του τσμεδε τρεις καταλόγους. 1.Βασική σύνταξη 2.Ειδική προσαύξηση 3.Εφάπαξ Και αναλύει για κάθε χρόνο τη θα πρέπει να πάρεις στον κάθε κλάδο , η επικουρική σύνταξη που αναφέρεται; Εννοείται μάζι σαν βασική σύνταξη κύρια+επικουρική;
  3. Για την διαγραφή είμαι σίγουρος ότι γίνεται ,διότι έχω ρωτήσει στο ΤΣΜΕΔΕ και υπάρχει και στην ιστιοσελίδα τους πρότυπη αίτηση διαγραφής. Αυτό που δεν ξέρω ,μάλλον δεν είμαι 100% σίγουρος, είναι ότι δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις πίσω τα ποσά που έχεις δώσει κατά την διάρκεια της προαιρετικής εγγραφής σου. Δεν ξέρω , καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει με το ΤΣΜΕΔΕ σε 30 χρόνια, εγώ ρωτάω για την ειδική προσαύξηση με γνώμονα τις σημερινές καταστάσεις. Οποιος είναι γνώστης και ξέρει κάτι παραπάνω ας με βοηθήσει σε αυτό το θέμα.Είμαι σίγουρος ότι πολλοί νέοι μηχανικοί είναι στην δική μου θέση,(ξέρω τουλάχιστο ακόμη δύο συνάφελφους). Όταν λάβαμε την επιστολή από το ΤΣΜΕΔΕ για την προαιρετική ένταξη μας στην ειδική προσάυξηση ,δεν γνωρίζαμε ως νέοι καλά καλά τι είναι αυτό. Μας προέτρεψαν παλαιότεροι συνάδελφοι να εγγραφούμε προαιρετικά και κάποιος που γνωρίζω ακόμη και αναδρομικά από την αρχή της εγγραφής του για κάποιους μήνες από την στιγμή που έλαβε την επιστολή λέγοντας μας ότι είναι σίγουρα για καλό και ότι δεν θα το μετανιώσουμε μετά από χρόνια. Έχω ακούσει κατά καιρούς και διαβάσει και εδώ στο φόρουμ για άτομα τα οποία έχουν προχωρήσει ήδη σε διαγραφή.Δεν ξέρω βέβαια αν αυτές έγιναν δεκτές αλλά δεν νομίζω ότι δεν έγιναν μιας και δεν είναι τόσο σοβαρό όσο το θέμα της διαγραφής από το ΤΣΜΕΔΕ.
  4. Καλημέρα , Συνάδελφοι την βοήθεια σας για να είμαι σίγουρος. Στην ιστιοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ υπάρχει πλεόν ο νέος πίνακας εισφορών για το 2012 ,ο οποίος περιλαμβάνει και το καθεστώς της αύξησης της ειδικής προσαύξησης Εδώ: http://www.tsmede.eu/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/%CE%95%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/%CE%A0%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%822%CE%95%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82%CE%9C%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD/tabid/204/language/el-GR/Default.aspx Είχα ταυτόχρονα από την εταιρεία στην οποία εργάζομαι ως μισθωτός, ειδοποίηση ότι αυξάνεται η εισφορά μου για την ειδική προσαύξηση από 58,24 € σε 83,20 €.Είμαι μισθωτός 5,5 χρόνια κάτω των 35 χρονών και είμαι στην ειδική προσαύξηση προαιρετικά από την αρχή της ασφάλισης μου. Η ερώτησεις μου είναι : 1.Πότε αυξάνεται το ποσό της ειδικής προσαύξησης ,όταν κλείσεις πενταετία μόνο ή πρέπει ταυτόχρονα να είσαι και πάνω από 35 ετών; Δηλαδή να ισχύουν και οι 2 προυποθέσεις ταυτόχρονα :Και πάνω από 35 ετών και πάνω από πενταετία, ή μόνο η μία προυπόθεση αρκεί; 2.Θεωρείτε ότι έκανα λάθος να εγγραφώ στην ειδική προσαύξηση από την αρχή , υπάρχουν θετικά στοιχεία εκτός από το μειονέκτημα ότι μέχρι τώρα πλήρωνα κάθε μήνα 58,24€. και μάλλον από εδώ και στο εξής 83,20€. το μήνα. 3.Προτείνετε την διαγραφή μου πλέον μέχρι να κλείσω τα 35 και δεκαετία;(από αυτά που γνωρίζω τότε γίνεται υποχρεωτική ). Σε περίπτωση αίτησης διαγραφής τι έχω κερδίσει με τα 5 χρόνια που έχω πληρώσει εώς τώρα και τι θα χάσω για τα ύπόλοιπα 5 στα οποία θα γίνει διαγραφή εώς να ξαναγίνει εγγραφή υποχρωτικά στην δεκαετία; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και ελπίζω να μην σας κούρασα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.