Μετάβαση στο περιεχόμενο

myrtoZ

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

870 profile views
  • petal

myrtoZ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν γνωρίζω καλά και έχω πληροφορηθεί σωστά είχαν παρουσιαστεί κάποιες ρωγμές στο εν λόγω κτίριο και παλιότερα. Καλέσατε μηχανικό, ο οποίος συνέταξε έκθεση για τις ρωγμές αυτές αλλά ουδέποτε δεχτήκατε να τον πληρώσετε αλλά ούτε και να συζητήσετε ξανά μαζί του μετά την επίσκεψη στο εν λόγω κτίριο και παρ'όλες τις προσπάθειες του για επικοινωνία, μείνατε μόνο στα λόγια του "εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται κάτι σοβαρό, αλλά χρήζει παρακολούθησης και φυσικά προσοχή με τα φορτία". Η αναλυτική έκθεση των 8 σελίδων για 3 ρωγμές που εμφανίστηκαν στο κτίριο σας, η οποία συντάχθηκε αλλά δεν σας παραδόθηκε ποτέ καθώς αποφεύγατε την συνάντηση για να γλυτώσετε προφανώς την αμοιβή του μηχανικού (100,00 ευρώ) ανέφερε μέσα τα αίτια καθώς και κάποια στοιχεία-ενέργειες κόστους 50,00 ευρώ με τα οποία θα μπορούσατε να παρακολουθείτε τις ρωγμές αυτές και ενδεχομένως και άλλα φαινόμενα λόγω του σαθρού υπεδάφους. Επίσης υπήρχαν προτάσεις για υλικά και μεθοδολογία μονώσεων και εκ των υστέρων καθώς και για προστασία του δομικού χάλυβα επίσης εκ των υστέρων. Επομένως μας λέτε 2 φορές ψέματα. Η πρώτη ότι δεν έχετε ξαναγράψει εδώ και η δεύτερη ότι δήθεν φίλος σας στατικός σας πρότεινε πασσάλους (στατικός δεν θα προτεινε αυτο αν όπως λένε και οι συνάδελφοι παραπάνω δεν έβλεπε τα ανοίγματα να μην κλεινουν) και αν το έκανε δεν θα είχατε λόγω να ψάχνετε εδώ άλλα κορόιδα. Αν δεν σεβαστήκατε την εργασία και το χρόνο του πρώτου μηχανικού που είναι και συνάδελφος σας τι σας κάνει να νομίζετε ότι θα σας βοηθήσει κάποιος εδώ πλέον και μάλιστα δωρεάν ειδικά για κάτι τόσο σημαντικό. Οπότε προσοχή κύριοι συνάδελφοι στον συνάδελφο. Καλές Γιορτές. Εύχομαι ολόψυχα το σπίτι σας να μην έχει υποστεί το παραμικρό και όλα να είναι από σφάλμα κατά τη μέτρηση.
  2. Tη σωστή διαδικασία για ποιο πράγμα; Από ότι καταλαβαίνω διάβρωση οπλισμού. Σου αναρτώ εικόνα επισκευής που έγινε το 2006 με τη μέθοδο τυφλοσούρτη-χωρίς κανένα έλεγχο- και ο οπλισμός από Φ20 έγινε Φ14. Η επισκευή έδωσε περισσότερη τροφή στην διάβρωση και κυριολεκτικά τα τσέρκια έλιωσαν. από Φ6 σε Φ0. Δες τις φωτογραφίες με τις περιοχές που έχω σημειώσει. Το κακό είναι ότι δεν διαβρώθηκε το μήκος της αναμονής αλλά η ράβδος του κύριου οπλισμού της εν λόγω στάθμης. Σε γενικές γραμμές δεν είσαι λάθος, αλλά θα πρεπει να βρεθεί η αιτία του προβλήματος.
  3. Η αξιοσέβαστη συνάδελφος έκανε μία πολύ ωραία μελέτη και τη δημοσίευσε, δεν αποτελεί κανονισμό και δεν είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της, ίσως και ούτε δεκτή. Σε αντιστοιχία υπάρχουν χιλιάδες papers από τα οποία απορρέει ότι τα ινοπλισμένα προφυλάσσουν από τη διάβρωση ή ρίχνουν το ρυθμό της, είναι σωστά; εν μέρη ναι αλλά και όχι. Ετσι λοιπόν και η εργασία της κ.Πανταζοπούλου δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ορθή από τη στιγμή που στο παράδειγμα στο τέλος ζητά 5 στρώσεις ινοπλισμένου! για την αποκατάσταση της συνάφειας αλλά δεν μας λεει να σταματήσουμε τη διάβρωση. Επίσης θα ήθελα να μάθω πως με ενδεικη pH και με δυναμικό οπλισμού (ένδειξη διάβρωσης) μπορούμε να υπολογίσουμε την απώλεια συνάφειας.
  4. Δες από το παρακάτω link το κεφάλαιο 5.5 και μετά εδώ . Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τι είναι το στρεπτών που αναφέρει συνέχεια ο συνάδελφος. dismenies.pdf
  5. Έχετε χαμηλή εκτίμηση για τους Ελληνες μηχανικούς κ.Ροδόπουλε. Σίγουρα δεν είναι γερμανοί που λύνουν β' τάξεως μεταλλικά στο χέρι (σε επίπεδο structural) αλλά πιστέψτε με ότι ο καθημερινός Ελληνας μηχανικός είναι πολύ ανώτερος από πολλούς συναδέλφους σε άλλες χώρες. Η καθημερινή αντιμετώπιση του εναντίων αριθμού δυσκολιών το αποδεικνύει, απλά δεν πληρώνεται.
  6. Αυτά είναι τα ανόδια; Μελέτη για ανόδια ποιος μπορεί να κάνει στην Ελλάδα;
  7. Σας ευχαριστω, θα συνεχισω την πληροφοριση
  8. Από τις φωτογραφιες Alexispap kai οι υπολοιποι δηλαδη τι εικονα εχετε και γνωμη, θα ζητησω να ψαξουμε κιαλλο τοτε.
  9. ποσο κοστιζει μια τετοια μελετη και ποιος τη κανει, γιατι ο προηγουμενος μηχανικος τελικα εχει κανει μονο εκθεση που λεει οτι πρεπει να μπουν αλλα σιδερα. Ο λογος που εγιναν οι καινουριες ρωγμες ποιος ειναι αφου δεν εγινε σειςσμος; Καλημερα σας
  10. Δεν ειχε γινει μελετη , ηρθε συνεργειο και την εφτιαξε. Η διαβρωση τι σχεση εχει αφου ειναι ρωγμη στο τσιμεντο, το σιδερο σκουριαζει ετσι δεν ειναι; Την εκθεση θα την εχω μαλλον αυριο γιατι την εχει ο διαχειρηστης και λειπει. Παρακαλω οποια βοηθεια στο τι να κανουμε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.