Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vasilios Theodorou

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.charmeg.gr

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Vasilios Theodorou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Υπάρχει λύση. Αν θέλετε στείλτε μας PM και θα σας πληροφορήσω σχετικά.
  2. Παρντόν παρανόησις. Στην περίπτωση αυτή εννοώ ότι δεν τροφοδοτείται από το επίτοιχο. Έχεις δίκιο.
  3. Μίλτο δε μίλησα για επίτοιχο. Είπα για άλλη τάση λειτουργίας. Ο επίτοιχος δε μπορεί να τροφοδοτήσει τίποτα. Τουλάχιστον δεν είναι προορισμένος γι αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κατασκευαστές θερμοστατών δε μπορούν να βασιστούν στην ικανότητα του επίτοιχου να τροφοδοτήσουν το θερμοστάτη. Οι λύσεις ακούν στο όνομα θερμοστάτες τροφοδοτούμενοι απο μπαταρίες (ψηφιακοί ή ανολογικοί). Λύση επίσης αποτελεί και ο ηαλκτρομηχανικός θερμοστατης καλής ποιότητας για τον οποίο μίλησε ο AlexisPap.
  4. Σαφώς και υπάρχουν όπως και ηλεκτρονικοί με μεγάλο. Στους ηλεκτρομηχανικούς όμως υπάρχει και το πρόβλημα ότι το διαφορικό έχει την τάση να μεγαλώνει με τα χρόνια. Επίσης ένας ηλεκτρομηχανικός θερμοστάτης με χαμηλό διαφορικό συνήθως στηρίζεται στην αρχή της ενσωμάτωσης μιας αντίστασης ανάδρασης στο εσωτερικό του που καταναλώνει ένα μικρό ποσό ενέργειας και με έξυπνο τρόπο καταφέρνει να καλυτερέψει την κατάσταση. Όμως το διαφορικό σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σταθερό και ο θερμοστάτης δε λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί σε συστήματα με διαφορετική τάση λειτουργίας. Για παράδειγμα όταν ένας ηλεκτρομηχανικός διμεταλλικός θερμοστάτης προορίζεται για 230VAC σύστημα και επικαλείται διαφορικό 0.8C χρησιμοποιηθεί σε επίτοιχο λέβητα με έξοδο 24VDC το διαφορικό πάει στο 1.5C που είναι ανεπίτρεπτο. Αυτό είναι στοιχείο που διαφεύγει σε πολλούς, κυρίως εγκαταστάτες. Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία εξοικονόμησης για θερμοστάτες που στηρίζονται στην αρχή του ολιγόλεπτου κύκλου. Οι εισαγωγείς τους διατείνονται διάφορα ποσοστά και τις σχετικές πιστοποιήσεις. Σαν εταιρεία κινούμαστε σε άλλο δρόμο για την ανάπτυξη σχετικής τεχνικής αλλά ακόμα είναι σχετικά νωρίς.
  5. Χαρά μου να συμβάλλω με όσα γνωρίζω. Επιμένω στο "ανθρώπους" και διαφωνώ στο "βιομηχανίας". [quote=Αυτό που δεν έχει απαντηθεί είναι το πως επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση. Τι συμβαίνει με την εσωτερική θερμοκρασία ώστε να μειωθούν οι θερμικές απώλειες; Το μόνο που διαβάζουμε είναι προσωπικές "εκτιμήσεις" και "διαβεβαιώσεις". Το σίγουρο είναι ότι οι θερμική δαπάνη είναι ίση με τις θερμικές απώλειες. Αυτές με την σειρά τους εξαρτώνται από την εσωτερική θερμοκρασία. Εξοικονόμηση χωρίς μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας δεν γίνεται... Έγινε νομίζω παρανόηση. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η εξοικονόμηση προκύπτει εξαιτίας της μείωσης των απωλειών. Ισχύει και αυτό κατά την εξής έννοια. Η χρήση ηλεκτρομηχανικού θερμοστάτη με μεγάλο διαφορικό (ονομαστικό και λειτουργίας) σε μια επιθυμητή θερμοκρασία έστω 20C έχει ως συνέπεια τη μειωμένη θερμική άνεση. Αναγκάζεται λοιπόν ο χρήστης να αυξήσει κατά τι την επιθυμητή θερμοκρασία σε έστω 21C ώστε να αποφύγει το αίσθημα του "κρύου" που αισθάνεται. Ασφαλώς και η μέγιστη θερμοκρασία τώρα είναι υψηλότερη αλλά αυτή γίνεται καλύτερα ανεκτή (και αποδεκτή) από την χαμηλότερη. Μ' άλλα λόγια η λίγη παραπάνω ζέστη υποφέρεται ενώ το κρύο όχι.
  6. Θέλω να προσθέσω στις παραπάνω απαντήσεις τις δικές μου σκέψεις.
  7. Συμφωνώ εν μέρει με τις εκτιμήσεις. Όμως όπως προείπα: "Η ασύρματη διαβίβαση είναι καλύτερη από την άποψη των μερεμετιών και της ασφάλειας αφού το σύστημα δεν είναι δυνατόν να παραβιαστεί και αν αυτό γίνει τότε η παραβίαση είναι εμφανής και ανιχνεύσιμη." Αυτό είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα της ενσύρματης διαβίβασης εντολών. Αφαιρώντας τα ενσύρματα βανάκια ζεσταίνεσαι πάντα όταν κάποιος άλλος (δυστυχής) ζητάει θέρμανση. Ο ώρομετρητής σου γράφει όταν ζητάς εσύ- μια δυο φορές δηλαδή το μήνα- για ξεκάρφωμα.
  8. Χρόνια Πολλά σε όλους. Αγαπητέ φίλε το πρόβλημα των παλιών πολυκατοικιών με το δισωλήνιο επιμερίζεται σε δυο μικρότερα προβλήματα α.την αυτονόμηση β. τη (σωστή) μέτρηση της δαπάνης. Το πρόβλημα (α) λύνεται -είτε με το σύστημα της ασύρματης διαβίβασης των εντολών που προσφέρουν μερικές ετειρείες -είτε με 24V ηλεκτροθερμικά βανάνια σε κάθε σώμα και κλασσικούς 24V θερμοστάτες χώρου. Η ασύρματη διαβίβαση είναι καλύτερη από την άποψη των μερεμετιών και της ασφάλειας αφού το σύστημα δεν είναι δυνατόν να παραβιαστεί και αν αυτό γίνει τότε η παραβίαση είναι εμφανής και ανιχνεύσιμη. Το υψηλό της κόστος αντισταθμίζεται από τα μικρότερα εργατικά που στην ενσύρματη περίπτωση είναι σημαντικά περισσότερα. Το πρόβλημα (β) μπορεί να λυθεί με τη χρήση κλασσικού πίνακα αυτονομίας που έχει τα γνωστά προβλήματα της άδικης κατανομής. Το σωστότερο είναι να χρησιμοποιηθούν αντί για πίνακα κατανεμητές δαπανών για κάθε σώμα. Η λειτουργία τους γίνεται με μπαταρία, δε συνδέονται με τίποτα και η παραβίασή τους είναι αδύνατη. Η κατανομή της δαπάνης γίνεται δίκαια και υπάρχει λόγος κάποιος να κάνει οικονομία αφού θα χρεωθεί λιγότερο. Ο καλύτερος συνδιασμός κατά την άποψή μου αν δε θέλεις να σπαταλήσεις χρήμα σε ημίμετρα και να χρησιμοποιήσεις ασύρματη διαβίβαση εντολών και κατανεμητές δαπανών.
  9. Οι κατανεμητές δαπανών έχουν διαφορετική αρχή λειτουργίας από τους κλασικούς θερμιδομετρητές. Δε διαθέτουν παροχόμετρο. Έχουν ένα ή δυο στοιχεία μέτρησης της θερμοκρασίας και με βάση αυτά υπολογίζουν την ενέργεια που έχει αποδοθεί από το σώμα στο περιβάλλον.
  10. Αγαπητέ Centervak, Το θέμα με την ορθή κατανομή είναι πονεμένη ιστορία και θέλει μεγάλη προσοχή. Κανονικά η χώρα μας θα έπρεπε ήδη να είχε θεσπίσει νομοθεσία η οποία να περιλαμβάνει τους κανονικούς θερμιδομετρητές και τους "θερμιδομετρητές των σωμάτων" που καλύτερα είναι να τους λέμε κατανεμητές δαπανών. Σήμερα η πλέον προωθημένη άποψη για το θέμα (τολμώ να πω και η πλέον ορθολογική) βρίσκεται με τη μορφή πρότασης του ΤΕΕ. Σε αυτήν λοιπόν την πρόταση γίνεται λόγος για το πρώτο σου ερώτημα. Σε μια κατοικία με θερμιδομετρητές ή κατανεμητές δαπανών η κατανάλωση ορίζεται σαν η ένδειξη του θερμιδομετρητή ή του αθροίσματος των κατανεμητών των σωμάτων. Για τα ερωτήματα β και γ θα βρεις επίσης απάντηση στο ίδιο έγγραφο του ΤΕΕ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.