Μετάβαση στο περιεχόμενο

arch81

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by arch81

  1. Καλημέρα. Σαν κάλυψη έχω όλο το χώρο του ισογείου (όπως φαίνονται οι κολώνες δηλαδή) και σαν δόμηση μετράει μόνο το διαμέρισμα. Το κλιμακοστάσιο είναι 12.13 τ.μ. βάσει αδείας οπότε <25 τ.μ. και δεν μετράει.
  2. Το θέμα είναι ότι στην κατηγορία 3 δε δηλώνεις τ.μ. και είναι σε εξέλιξη το εξοικονομώ για πολυκατοικίες. Ο μηχανικός που το έχει αναλάβει θέλει για την φάση κατασκευής της οικοδομής να φαίνονται όλα τα τετραγωνικά στην τακτοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο δε θα μπορώ να τα δείξω. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.
  3. Εγώ έλαβα την υπόψιν τελευταία άδεια του 2004. Εκεί δε φαίνεται να το υπολογίζει σαν ημιυπαίθριο χώρο. Και αν δεν έχω ούτε υπέρβαση δόμησης ούτε υπέρβαση δόμησης πως το δηλώνω στο σύστημα?
  4. Η οικοδομή είναι σε έναν ιδιοκτήτη και δε νομίζω να έχει γίνει σύσταση. Θα το ελέγξω πάντως. Ευχαριστώ. Υπέρβαση κάλυψης δεν έχω γιατί είχε πολύ περιθώριο το οικόπεδο.
  5. Καλημέρα, Υπήρχαν 2 άδεις . Μια αρχική του '83 και μία μετέπειτα προσθήκης το 2004.Ο χώρος δεν έχει μπει στο συντελεστή δόμησης και δεν χαρακτηρίζεται σε καμία από τις 2 άδειες. Ο διάδρομος πίσω έβγαινε στον ακάλυπτο. Στα τμήματα που επεκτείνονται εκτός κτηρίου (κύρια είσοδο και πίσω χώρος) δεν έχω παραβίαση ακάλυπτου και αποστάσεων. Ο ιδιοκτήτης της οικοδομής είναι ένας και δεν προτίθεται να γκρεμίσει τον πίσω χώρο. Τον δημιούργησε γιατί τώρα που θα κατασκευάσει τον ανελκυστήρα θέλει να είναι σε επικοινωνία με την κύρια είσοδο και να βρίσκεται εσωτερικά και άρα στεγασμένος.
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς έχω μια περίπτωση που δεν έχω ξανασυναντήσει και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Σε τριώροφη οικοδομή έχει γίνει επέκταση του κοινόχρηστου χώρου του ισογείου και η νέα του χρήση εξακολουθεί να είναι κοινόχρηστος χώρος. Οι ιδιοκτήτες μετέφεραν την κεντρική πόρτα της οικοδομής και κατά συνέπεια το αρχικό κέλυφος στην μπροστινή όψη και επίσης δημιούργησαν κλειστό διάδρομο που οδηγεί στον ανελκυστήρα στη πίσω όψη ,ενώ αρχικά στην άδεια ήταν εξωτερικός. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να το περάσω με πρόστιμα κυρίων χώρων εφόσον εξακολουθεί να είναι κοινόχρηστος. Υπάρχει περίπτωση να περνάει με μειωτ. συντελεστή??? Και αν ναι θα το πάω με 0.5???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.