Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panos Blatsios

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Panos Blatsios

  1. Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα σκαναρισμένο άρθρο από το περιοδικό Photon International, τεύχος Ιανουαρίου 2011, σχετικό με την περιγραφή και ανάλυση του PID.
  2. Αγαπητέ btelis, δεν ισχύει, αν αναφέρεσαι στη SOLARWATT AG.
  3. Αγαπητέ θανο80, το εργοστάσιο SOLARWATT AG από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής παράγει Φ/Β πλαίσια με νέες κυψέλες, οι οποίες διακρίνονται για τους εξαιρετικούς θερμοκρασιακούς συντελεστές ισχύος Pn: -0,37%/K για το πολυκρυσταλλικό πυρίτιο και -0,35%/Κ για το μονοκρυσταλλικό πυρίτιο! Λίγη υπομονή και κατανόηση με την ταυτόχρονη κυκλοφορία παλαιών και νέων εκδόσεων των datasheets...! Οι διαστάσεις των Φ/Β πάνελ σχετίζονται σαφώς με τις αποστάσεις, οι οποίες πρέπει να τηρούνται αφενός μεταξύ των κυψελών αφετέρου μεταξύ κυψελών και πλαισίου αλουμινίου. Η σχεδίαση και κατασκευή των Φ/Β πλαισίων SOLARWATT είναι κατάλληλη για την πλήρη αποφυγή εμφάνισης του φαινομένου PID (Potential Induced Degradation). Ως εκ τούτου, οι διαστάσεις των πλαισίων SOLARWATT είναι (ανέκαθεν, εδώ και 19 χρόνια) ελαφρώς μεγαλύτερες από πλαίσια πολλών άλλων κατασκευαστών, ώστε να διασφαλίζεται η αξιόπιστη λειτουργία τους στο χρόνο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. ----Συγχώνεψη---- Γενικά το μαύρο χρώμα είναι παράγοντας συγκέντρωσης και διατήρησης θερμικού φορτίου. Αλλά, όπως σωστά αναφέρετε, τα χαρακτηριστικά Pn και NOCT, για τα οποία δεσμεύεται ο κατασκευαστής, καθορίζουν τη θερμική συμπεριφορά ενός πάνελ. Ο συντελεστής Pn έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά της κυψέλης, ενώ η θερμοκρασία NOCT καθορίζεται τόσο από την επιλογή, πιστοποίηση και κατεργασία των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί ένα εργοστάσιο, όσο και από τη σχεδίαση του πάνελ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.