Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στρατος Σταμ

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Στρατος Σταμ

  1. Ικαρε, με τα ασφαλιστικα το ανελυσες πολυ σωστα, ακριβως αυτο ισχυει, γιαυτο κιολας στην περιπτωση που ανεφερα μιλαμε για μολις 80 ευρω στα 580 για υποχρεωσεις προς ΙΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ, τα υπολοιπα βαραινουν εργοδοτη το οποιο δεν ενδιαφερει την sophe γιαυτο και δεν το ανεφερα καν. Οι ΣΣΕ εχουν αλλαξει απο 14/5/2012. Το λινκ που εχεις ειναι για προηγουμενες χρονιες. Επαναλαμβανω ομως πως ο,τι αναφερω ειναι σχετικα με την δικη μου περιπτωση, και οτι δεν ισχυριζομαι οτι γνωριζω ακριβως την νομοθεσια η ολες τις παραμετρους.
  2. Χμμ, ως μισθωτος τοσα πληρωνομαι μετα απο αποφαση του επιθεωρητη εργασιας :/ Και γενικα οτι αλλο εγραψα ισχυει για μενα απο θεμα ασφαλιστικων. Αν οντως δεν ισχυουν, παρακαλω να με διορθωσετε γραφοντας τι οντως ισχυει.
  3. Καλησπερα Sophe, Ο βασικος μισθος ειναι περιπου 586 ευρω μικτα. Κανονικα μπλεκεσαι με ΙΚΑ απο την στιγμη που εισαι μισθωτος δηλαδη δεν θα εχεις ΑΠΥ. Οποτε θα πληρωνεις και τσεμδε και ΙΚΑ. Βεβαια τα περισσοτερα απο αυτα θα τα πληρωνει ο εργοδοτης με αποτελεσμα τα καθαρα σου να ειναι λίγο κατω απο 500 ευρω. Απο οσο ξερω 13ος και 14ος μισθος ακομα ισχυουν κανονικα. Αυτα τουλαχιστον γνωριζω να ισχυουν προς στιγμην. Αν γνωριζει καποιος τιποτε αλλο να με συμπληρωσει/διορθωσει. Να γνωριζεις ομως οτι αλλο ο μισθωτος μηχανικος, δλδ χωρις μπλοκακι, και αλλο με τιμολογιο.
  4. Ναι, πρακτικα εχεις εναν υπαλληλο με κοστος 100-150 Ευρω τον μηνα.
  5. Η επιδοτηση 25 ευρω την ημερα ειναι καθαρα για τον εργοδοτη. Τον μισθο του εργαζομενου τον βγαζει ο επιθεωρητης εργασιας, πχ μικτα 586 ευρω τον μηνα. Απο τα μικτα αυτα ενα μερος κραταται απο τον εργαζομενο και ενα μερος απο τον εργοδοτη για εισφορες ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ. Στο παραδειγμα των 586 ευρω μικτα το καθαρο ποσο που αμοιβεται ο εργαζομενος ειναι 500 ευρω, και ο εργοδοτης δεδομενου οτι λαμβανει τα 25 ευρω την ημερα επιδοτηση (625 ευρω τον μηνα), θα πρεπει να προσθεσει απο την τσεπη του αλλα 125~150 ευρω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.