Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimos40

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dimos40

  1. Αγαπητέ Dimitris80 καλησπέρα. Όπως αναφέρετε στους κανόνες του φόρουμ οι ιδιώτες πρέπει να αναφέρονται στα "στα θέματα ιδιωτών" και πιστεύω υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι γι αυτή την απόφαση. Δικαιολογημένα θα έλεγα με μια πρώτη σκέψη. Όμως διαβάζοντας με προσοχή διάφορα ποστ από μηχανικούς ένιωσα την ανάγκη να δώσω απαντήσεις, ίσως κάποια έπρεπε να μεταφερθούν στα "θέματα ιδιωτών" αλλά κάποια όχι. Σε τι διαφέρει η ερώτηση-απάντηση ενός μηχανικού στο θέμα :Χαρακτηρισμός δημοτικών - κοινοτικών οδών" από την δική μου ,που δεν αναφερόταν σε τεχνικά θέματα αλλά διαδικαστικά τα οποία έχω αντιμετωπίσει .Είναι καλύτερη η λύση που του προτείνει μηχανικός ,του συνήγορου του πολίτη (την αντιμετώπισα) ή "κουβέντα να έχουμε".Να μην του απαντήσω και να κοινοποιηθεί η απάντηση για κάθε ενδιαφερόμενο; Ημουν μέσα στο θέμα. Γιατί να πάει στον Κεάδα η απάντηση μαζί με την επισκευή τηλεοράσεων.Εκτός εάν σας πείραξε η διαπίστωσή μου για τις υπηρεσίες του συνήγορου του πολίτη. Η εναλλακτική πρόταση μου είναι να κατηγοριοποιηθούν οι απαντήσεις στα θέματα ιδιωτών.
  2. Σε τοπογραφικό διάγραμμα τυφλού αγροτεμαχίου με σκοπό να δείξουμε δουλεία διάβασης μέσα από γειτονικό αγροτεμάχιο ,πρέπει να αποτυπωθούν τα ακριβή όρια από όλες τις πλευρές του γειτονικού αγροτεμάχιoυ ή μόνο τα κοινά σύνορα . Το παρόν θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία, "Θέματα ιδιωτών". Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής, DIMITRIS80
  3. Εχω πληρώσει 6 τοπογραφικά για 3 κλήρους.Στον 1 κλήρο έχω κάνει 3 τοπογραφικά , στραβά αλλά για την δουλειά που τα θέλω (το πρώτο το κατέθεσα πριν χρόνια στο κτηματολόγιο, δεν με επηρεάζει προς το παρόν) ίσως κάνουν.Στον δεύτερο και τρίτο κλήρο είναι σωστό ,εκεί θέλω τα ηλεκτρονικά αρχεία.
  4. Νομίζω υπάρχει και ο συνδυασμός ενδοδαπέδιας με αντλία θερμότητας και ηλιακά. Νομίζω κορυφαία πρόταση με διαφορά στην ποιότητα της θέρμανσης και της οικονομίας χρήσης.
  5. Μα είναι θέμα 2-3 ημερών το τοπογραφικό.Με την τωρινή οικονομική κατάσταση ίσως είναι έτοιμο σε 2 ημέρες. Εάν περιγράψω την ιστορία ενός κτήματος 1 στρέμμα που αποτυπώθηκε από τρεις διαφορετικούς έμπειρους τοπογράφους (πληρώθηκαν όλοι όσο ζήτησαν) θα γελάσετε πολύ.Εγινε τρείς φορές γιατί ο ένας μου έλεγε τα λάθη του προηγούμενου. Είναι να μην τσακώνεσε οταν προσπαθούν να σε εντυπωσιάσουν για να σου αποσπάσουν χρήματα;Εκαναν δουλειά αλλά δεν είναι σωστή. Αυτό υποστηρίζω κι εγώ.
  6. Ναί είναι θέμα εμπιστοσύνης.Είναι σε γενικές γραμμές καλός τοπογράφος αλλά κακός επαγγελματίας.. Δεν "γουστάρει" να ασχοληθεί άλλο ίσως γιατί έχει πληρωθεί καλά και δεν θέλει να ξαναπάει στο κτήμα γιατί ξέρει οτι δεν θα μπορεί να ξαναζητήση τα ίδια. Εκανα το λάθος να ξοδέψω 3000€ νομίζοντας (όπως με διαβεβαίωναν οι τοπογράφοι) οτι δεν θα χρειαστεί να ξανακάνω τοπογραφικά Συμπερασματικά ,έγραψα παραπάνω ότι είναι λάθος να κάνεις τοπογραφικά ,χωρίς να υπάρχει άμεση ανάγκη γι αυτά.
  7. Καλησπέρα Η περίπτωση μου νομίζω δεν είναι ιδιαίτερη.Ας σβήσει ότι θέλει αλλά σε ρωτώ ,πλήρωσα μόνο για ένα μέτρο χαρτί ή και την εργασία; Ήμαστε στην εποχή των 45nm (μικρό-αρχιτεκτονική υπολογιστών) του google earth και των DVD αντί βιβλίων στα σχολεία και συζητάμε ακόμα για....έντυπα. Πρέπει να έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ την εργασία σου για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όχι να την αλλοιώσω.Δεν διεκδικώ το ποιος έκανε την εργασία (τοπογραφικό),αλλά την εργασία (που πλήρωσα). Έχω φάει χονδρό δούλεμα από όλους τους τοπογράφους που συνεργάστηκα. π.χ κάνω τοπογραφικό , ζητώ από τον ίδιο τοπογράφο μετά από 6 μήνες,στο αποτυπωμένο να μου δείξει ένα ιδιωτικό δρόμο (δουλεία) και μου λέει ότι δεν ασχολείται με δουλείες ??? Ολοι μου δήλωναν οι πλέον ειδικοί για την περίπτωσή μου.Αναγκαστικά πήγα σε άλλον και άντε τοπογραφικά από την αρχή. Πιστεύω στο άμεσο μέλλον θα δίνεις κάτι στο google earth και θα σου στέλνει το τοπογραφικό σπίτι. Kane , τι μπορεί να θέλει ένας τρίτος το δικό μου τοπογραφικό,είναι νόμιμο η χορήγηση του σε τρίτους;Δεν είναι δημόσιο έγγραφο παρά μόνο εάν κατατεθεί για οποιοδήποτε λόγο σε δημόσια υπηρεσία. Και για τις δύο παραπάνω παραγράφους ,θα αναφέρω ένα κάπως σχετικό παράδειγμα πνευματικών δικαιωμάτων .Σε φωτογράφηση, ο φωτογράφος μου με ρώτησε εάν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες μου για διαφημιστικούς λόγους και στην συμφωνία ήταν να μου παραδώσει DVD με τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση.Κι αυτός έχει πνευματικά δικαιώματα ,αλλά τα αγόρασα απο την στιγμή της πληρωμής,για κάθε χρήση.
  8. Εχεις δίκιο Σήμερα ήρθε ο καινούργιος λογαριασμός.Το πιλίκο (1) χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος , (2) χρεώσεις εθνικού ηλεκτρικού συστήματος με την Kw ώρες είναι 0,186€/kwh X 1,6Kw/h =0,297€ για 16500btu/h .Με 88% απόδοση του πετρελαίου έχουμε 35200Btu/h το λίτρο.Τι τιμή έχει τώρα το πετρέλαιο;
  9. Αυτό είναι μονόδρομος; Σε αυτή την περίπτωση αναφερόμουν στην αρχή , ότι πρέπει να του δίνω έμμεσα αναφορά.Δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι θα θέλει ο μηχανικός να συνεργαστεί ή να χρησιμοποποιήση το αρχείο του προηγούμενου.Μπορώ να πάρω το ηλεκτρονικό αρχείο; Κατάλαβα ότι ήταν λάθος μου η αποτύπωση της περιουσίας μου χωρίς να θέλω άμεσα να την αξιοποιήσω .
  10. Καλημέρα Εδώ γράφουμε για απόδοση του κλιματιστικού 414% αντλία θερμότητας κι οχι αντιστάσεις. Εγώ την σύγκριση την έκανα με την παραδοχή του 100% απόδοση του πετρελαίου κι όχι 88% οπως γράφεις Η τιμή 0.083 είναι η τιμή που πλήρωσα στον προηγούμενο λογαριασμό και περιλαμβάνει φ.π.α. αλλά οχι πάγια τα οποία ξεκινούν από 3€ (για 800kwh, ίσως έχει αλλάξει). Νομίζω είναι άδικο να χρεώσουμε στα κλιματιστικά υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΕΡΤ 60€ ,δημοτικός φωτισμός 60€)κ.λ.π. τα οποία πληρώνουμε και χωρίς αυτά.
  11. 2 LG S09AW (ASUW096E1G0) ( COP:4,14 EER :4,05) και ένα S12AW Η απόδοση των κλιματιστικών για την λειτουργία θέρμανσης μετράτε εργαστηριακά με εξωτερική θερμοκρασία 7οC .Δηλαδή όταν γράφουμε ότι ένα κλιματιστικό παράγει 9000btu/h ευνοούμε στους 7οC σαν θερμοκρασία αναφοράς.Κατοικώ στο ...Ηράκλειο όπου η θερμοκρασία 1-2 φορές τον χρόνο πέφτει κάτω από 5οC.και σχεδόν ποτέ κάτω από 0. Κάτω από τους 7οC ζεστάνει αλλά πέφτει η θερμότητα που παράγουν και θέλουν συχνά απόψυξη ,αλλά και πάλι είναι οικονομικότερα στην λειτουργία από το πετρέλαιο. 1kwh κοστίζει 0,083€ με 1,6 Kwh (0,132€) αποδίδει 15600btu . Το πετρέλαιο έχει θεωρητικά 40.000btu/lit .Δηλαδή με το κλιματιστικό θέλω 0,34€ για την παραγωγή θερμότητας ίσης με ένα λίτρο πετρελαίου.
  12. καλησπέρα.Τοποθέτησα μονοσωλήνιο στο σπίτι μου και 3 inverter κλιματιστικά τοίχου.Τώρα είμαι στη φάση να κόψω ακόμα και τις απολήξεις των σωλήνων δηλαδή να αχρηστεύσω το μονοσωλήνιο .Ο λόγος; Τα κλιματιστικά έχουν στην χειρότερη περίπτωση μισό κόστος λειτουργίας από το κάθε λογής συστημα θέρμανσης πετρελαίου,αλλά μεχρι τους 7 C βαθμούς.Επίσης νομίζω ότι κάθε παρέμβαση που σκοπό έχει την οικονομία πρέπει να είναι πολύπλευρη. π.χ.όχι μόνο κουφώματα με θερμοδιακοπή αλλά και τζάμια με χαμηλή εκπεμψιμότητα (low E)
  13. Τα τοπογραφικά είναι ενός χρόνου περίπου.Φωτοτυπίες-αντίγραφα με σφραγίδα (γνήσια) του τοπογράφου έχω.Αναφέρομε σε ηλεκτρονικό αντίγραφο ώστε να μπορεί ο μηχανικός να το επεξεργαστεί.Ο τοπογράφος λέει π.χ. πες του μηχανικού να μου τηλεφωνήσει για να του στείλω το σε ηλεκτρονικό αρχείο.Γι αυτό γράφω ότι έμμεσα αναφέρω για τον μηχανικό. Δεν κατάλαβα αυτό με την αμοιβή.Αυτή προβλέπετε για οποιοδήποτε αντίγραφο μου δώσει , ή μόνο εάν επικαιροποιηθεί αυτό.Η τιμή είναι για το κάθε αντίγραφο συγκεκριμένη η π.χ επι της εκατό της αμοιβής του τοπογραφικού.
  14. Καλησπέρα. Μια και γράφετε για πνευματικά δικαιώματα,θα ήθελα να σας ρωτήσω. Τοπογράφος μου έχει φτιάξει 3 τοπογραφικά πρόσφατα,λόγο κληρονομιάς. Στο τελευταίο τα ''χαλάσαμε'' γιατί κατ εμένα έκανε ένα σοβαρό λάθος και ενώ έμμεσα το αναγνωρίζει δεν θέλει να το διορθώσει προβάλλοντας άσχετους λόγους.Πλέον δεν θέλω να συνεργαστώ μαζί του.Στο παρελθόν μου είχε πεί οτι κάθε τροποποίηση είναι δωρεάν και εάν θέλω να μου βγάλει άδεια μηχανικός θα του παραχωρούσε ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο. Το ερώτημα μου είναι ,πρέπει κάθε φορά να τον παρακαλώ για ένα αντίγραφο και να του δίνω (έμμεσα) αναφορά σε ποιόν μηχανικό θα αναφερθώ ,υπάρχει λύση σε αυτό. Υ.γ. εχω ακριβοπληρώσει και τα 3 τοπογραφικά
  15. Καλησπέρα.Καλώς σας βρήκα. Γράφω εδώ για πρώτη φορά. Για το θέμα παραπάνω.Δίπλα από τυφλό εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο από τον προπάππου μου , ανοίχτηκε χωματόδρομος 4 μ πλάτος και έφτασε μέχρι το μπροστινό από το δικό μου αγροτεμάχιο. Ο κάθε ιδιοκτήτης άφησε 2 μέτρα δεξιά η αριστερά. Επειδή ο μπροστινός ($*@) μου δεν μου αφήνει περασά όπως του άφησαν αυτού οι μπροστινοί του, και του τσιμεντόστρωσαν τον δρόμο απο τον δήμο, εκανα αίτηση στον δήμο το 2006 για το εάν α) εάν ο δρόμος είναι ιδιωτικός η δημοτικός (δημόσιος) β) ο δήμος τσιμεντοστρώνει ιδιωτικούς δρόμους. Επειδή δεν μου απαντούσαν αποτάθηκα στον συνήγορο του πολίτη και με τα πολλά ,μου απάντησαν οτι "σας γνωρίζουμε οτι ο αναφερόμενος δρόμος δεν έχει χαρακτηριστεί δημοτικός,όπως φαίνετε απο τα τηρούμενα αρχεία μας . Επίσης ο δρόμος αυτός διαστρώθηκε με μπετόν αρμέ μερικώς, σε δύσβατο σημείο του, μετά απο αίτηση παρόδιων ιδιοκτητών".
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.