Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΦΑΙΔΡΑ D.

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

ΦΑΙΔΡΑ D.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγοράκι κι εγώ! Σε ευχαριστώ να είσαι καλά κι εσύ και καλή ευκολία με την γραφειοκρατεία! Μακάρι αν χρειαστείς κάτι άλλο ( που ελπίζω όχι) να μπορώ να βοηθήσω! Αλλά μάλλον εγώ θα χρειαστεί να σε ρωτήσω αφού σε άδεια κυοφορίας θα βγεις πιο νωρίς από μένα! Καλή συνέχεια! Για την άδεια κυοφορίας- λοχείας που ρώτησα σήμερα έναν γυναικολόγο του ΙΚΑ μου είπε οτι θέλει να κλείσω ραντεβού μαζί του τηλεφωνικά (στο 184) και να έχω μαζί μου υπέρηχο από Νοσοκομείο όπου να φαίνεται η πιθανή ημερομηνία τοκετού. Αλλά μετά από λίγη πίεση (πού να τρέχουμε και στα Νοσοκομεία) μου είπε οτι μπορώ να πάω και με τον υπέρηχο Β επιπέδου που έκανα σε εξωτερικό γιατρό.
  2. esofiaki σου έχω απαντήσει στο θέμα "Αδεια εγκυμοσύνης"
  3. Απλά εμείς το βιβλιάριο του ΙΚΑ ΔΕΝ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να πηγαίνουμε σε γιατρούς και για φάρμακα (για αυτά έχουμε το ΤΣΜΕΔΕ) αλλά μόνο για τις άδειες ασθενείας.
  4. Κι όμως όσο παράδοξο κι αν ακούγεται πρέπει να έχουμε δύο βιβλιάρια. Απλά εμείς το βιβλιάριο του ΙΚΑ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να πηγαίνουμε σε γιατρούς και για φάρμακα (για αυτά έχουμε το ΤΣΜΕΔΕ) αλλά μόνο για τις άδειες ασθενείας.
  5. Λοιπόν πρώτα από όλα θα πρέπει να βγάλεις βιβλιάριο ΙΚΑ. ΝΑΙ όντως μπορούμε να έχουμε δύο βιβλιάρια. Το βιβλιάριο του ΙΚΑ είναι για τις άδειας ασθενείας (αυτό το μικρό ποσό που πληρώνει η εταιρεία σου κάθε μήνα στο ΙΚΑ που είναι ασθένεια σε χρήμα). Εγω για να καταλάβεις εχω εδω και 6 χρόνια δυο βιβλιάρια. Του ΙΚΑ που δεν χρησιμοποίησα ποτέ γιατι δεν πηρα ποτε αναρρωτικη και του ΤΣΜΕΔΕ. Λοιπόν θα πας στο γραφειο πορσωπικου της εταιρείας σου και θα τους ζητήσεις να σου δώσουν ότι βεβαιώσεις θα χρειαστεις για να βγάλεις βιβλιάριο ΙΚΑ το μονο που δεν ξερω να σου πω είναι σε ποιό ΙΚΑ να πας της περιοχής σου ή της περιοχής της δουλειας σου. Αλλα θα σου το πουν από την δουλειά σου. Το βιβλιάριο του ΤΣΜΕΔΕ δεν το χρειαζεσαι πουθενά στο ΙΚΑ. Θα βγάλεις βιβλιάριο πες τους και οτι είναι επείγον γιατί πρέπει να βγείς σε άδεια κυοφοριας-λοχειας άμεσα.
  6. Αν δεν έχεις πρέπει να βγάλεις βιβλιάριο ΙΚΑ με μια βεβαίωση από τον εργοδότη οτι έχεις συμπληεώσει 50 ένσημα.
  7. Επειδή αν και βλέπω οτι είσαι online μπορεί να αργήσεις να δεις την απαντηση μου συνεχίζω..... Κλείνεις ένα ραντεβου με γυναικολογο του ΙΚΑ για μια ημερομηνία λίγο πριν μπεις στο 7ο μήνα, ή αλλιώς αν δεν κατραφέρεις να κλείσεις ραντεβού με γυναικολόγο του ΙΚΑ και πλησιάζεις στον 7ο οποτε και πρέπει να σταματήσεις από την δουλειά τότε πας σε έναν συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ της περιοχής σου. (θα τους βρεις στο ιντερνετ βάλε γιατροι ικα-εοπυυ και θα σου τους βγάλει) ή αλλιώς θα σου τυος που στο ΙΚΑ της πειροχής σου. Πας λοιπόν σε αυτό τον γιατρό ΙΚΑ ή ΕΟΠΥΥ με την εξέταση Β επιπέδου σου όπου σου έχουν βγάλει την ΠΗΤ και του λες να σου βγάλει την άδεια κυοφορίας-λοχείας. Στον γιατρό του ΕΟΠΥΥ εγω για την αναρρωτική πλήρωσα και 30 ευρω μαύρα. Στου ΙΚΑ δεν πληρώνεις. Ο γιατρός λοιπόν σου γράφει μια γνωμάτευση (μπορεί και να σε εξετάσει για να βεβαιωθεί) που λέει οτι βγαίνεις σε άδεια κυοφορίας- λοχείας 56 μέρες πριν την πιθανη ημερομηνία τοκετου σου και για 63 μετά την ΠΗΤ. Με αυτή τη γνωμάτευση και με το βιβλιάριο του ΙΚΑ (που φαντάζομαι θα έχεις εχεις) πας αμέσως στους ελεγκτές του ΙΚΑ και αν δεν κάνω λάθος από εκεί και πέρα λειτουργεί όπως και οι αναρρωτικές. Δηλαδή σου γράφουν ένα μπλέ χαρτι το πάς στον εργοδότη σου, σου το σφραγίζει και μετά ξαναπας στο ΙΚΑ στις ΠΑΡΟΧΕΣ και δίνεις το μπλέ χαρτι για να πληρωθείς για αυτούς τους μήνες. (αν δεν έχεις βγει ποτέ ως τώρα σε αναρρωτική θα πρέπει να ανοιξεις και καρτέλα στο μητρώο του ΙΚΑ όπου θα δίνεις έναν λογαρισμό τραπέζης και άλλα στοιχεια ούτως ώστε να πληρωθείς μετά από τις παροχες) Αν εισαι σε αυτήν την κατάσταση πρώτα πας στο ΜΗΤΡΩΟ να ανοιξεις καρτέλα και μετά στις ΠΑΡΟΧΕΣ. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ανοιξεις καρτέλα που ζητάνε στο ΜΗΤΡΩΟ του ΙΚΑ ΞΑΝΘΗΣ είναι: 1) φωτοτυπία ταυτότητας, 2) φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαρισμού τραπέζης που θέλεις να μπουν τα χρήματα, 3) εναν λογαρισμό ΔΕΗ ΟΤΕ ή νερου όπου να φαίνεται το ονομά σου και η διεύθυνση κατοικιας σου (αν δεν έχεις κάνεις μια υπευθυνη δήλωση) Μετά από το ΜΗΤΡΩΟ πας στις ΠΑΡΟΧΕΣ με το μπλέ χαρτί (σφραγισμένο από το εργοδότη σου όπως είπαμε) και εκεί επιβεβαιώνπυν τα στοιχεία που έδωσες στο ΜΗΤΡΩΟ και βγάζουν το ποσό που θα πληρωθείς και σου δίνουν ένα χαρτί που το πας στον εργοδότη και λεει οτι πχ θα πληρωθείς τόσα χρήματα και τα υπόλοιπα πρέπει να τα βάλει ο εργοδότης μέχρι να καλύψει τον μισθό σου. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ
  8. Είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση και τώρα πριν πάρω την άδεια κυοφοριας - λοχειας εχω πάρει 15ημερη αναρρωτική αν και μου έβγαλαν την πίστη για να την πάρω. Λοιπόν έχουμε και λέμε : Σε ποιόν μήνα είσαι; πρωτον έχεις να κάνεις με ΙΚΑ και όχι με ΤΣΜΕΔΕ για αυτες τις άδειες. Β επιπέδου έχεις κάνει? σου έχουν βγάλει ΠΗΤ (πιθανή ημερομηνία τοκετού)?
  9. Ελα ντε! Δεν ξέρω, εψαξα κι εγω καθόλου, μόνο ότι μου είπαν προφορικά. Με την πρώτη ευκαιρία όμως θα τους ρωτήσω μόλις παω από το γραφειο του τσμεδε.
  10. Αν το παιδί γεννηθεί στο Νοσοκομείο δεν δικαιούσαι τα 2.500€. Αν γεννηθεί σε κλινική τα δικαιούσαι. Ετσι απλά. Και μου το τονίζουν συνέχεια. Παρολαυτά δεν μου φαινεται λογικό γιατί όταν δεν σου δικαιολογούν τα εξοδα της εγκυμοσύνης μέχρι να γεννηθεί το παιδί (γιατρους εξετασες κλπ) σου λένε οτι το κάνουν διοτι σου δίνουν στο τέλος το επίδομα των 2.500 € για την κάλυψη όλων των εξόδων της εγκυμοσύνης. Δηλαδή μια γυναίκα που θα γεννησει στο Νοσοκομείο (όπου σημειωτέον κι εκει θα πληρώσει απλά λιγότερα από οτι σε κλινική) θεωρούν οτι δεν έχει κάνει έξοδα μέχρι να γεννήσει; Τί να πει κανείς; Πάντως παλίοτερα το έπαιρνες το επίδομα όπου κι αν γεννούσες.
  11. Α και μου τόνισαν για ακόμα μια φορά οτι αν γεννηθεί στο στο νοσοκομείο δεν δικαιούσαι τα 2.500 €
  12. Ρώτησα σήμερα. Θέλουν : 1. ληξιαρχική πράξη γέννησης 2.Βεβαίωση οτι το παιδί γεννήθηκε στην κλινική και οτι ζει. 3.Το βιβλιάριο της μητέρας.
  13. Δεν ξέρω γιατί σταμάτησαν. Παρόλαυτα το ΤΣΜΕΔΕ σου δίνει βεβαίωση σε λευκό χαρτί υπογεγραμμένη από τον Προιστάμενο όπου λέει οτι κατέβαλλες πχ. το 2011 νοσήλια ύψους 2.000 € και σου επιστράφηκαν πχ. τα 1.000 € . Αυτό από οτι κατάλαβα το χρησιμοποιείς στη φορολογική σου δήλωση. Απλά δεν μαζεύεις ένα ένα τα μπλε χαρτια. Μάλλον το έκαναν για δική τους διευκόλυνση.
  14. Kapa, παλιά με τα νοσήλια αυτό γινόταν, μας δίναν από το ΤΣΜΕΔΕ ενα μπλε χαρτί και ότι δεν δικαιολογούσε το ΤΣΜΕΔΕ το συμπλήρωνε η ασφαλιστικη. Τα μπλε χαρτιά σταματησαν όμως φετος. Τέλος πάντων θα ρωτήσω τις υπαλλήλους του ΤΣΜΕΔΕ της περιοχής μου η οποίες ομολογουμένως είναι εξυπηρετικότατες και θα ενημερώσω για όποιον ενδιαφέρεται αν βρω κανένα κόλπο .
  15. Παρακαλώ, γιαυτό είναι τα forums! Νομίζω οτι θα τη γλιτώσουμε τελικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.