Μετάβαση στο περιεχόμενο

vago

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vago

  1. "Αν για παράδειγμα είχες οικόπεδο εξολοκλήρου εντός ενός και μόνο τομέα (π.χ στο συνεκτικό) θα "έκοβες" αρκετά οικόπεδα των 500 τμ και όχι μόνο τρία," Αυτό λέω και εγώ.... Για παράδειγμα ένα οικόπεδο 3000μ2 εντός οικισμού, αν βρίσκεται στο διάσπαρτο κατατμήται στα 3, αν βρίσκεται στο συνεκτικό κατατμήται στα 6 ενώ αν βρίσκεται ανάμεσα κατατμήται στα 2...
  2. Οπότε με αυτήν την λογική τα οικόπεδα εντός οικισμού 1001 μ2 στο διάσπαρτο τμήμα είναι άρτια και οικοδομήσιμα κατά κανόνα, ενώ ένα οικόπεδο 1400μ2 που βρίσκεται πλησιέστερα στο πυρήνα του οικισμού ενδεχομένος και να μην είναι κατά κανόνα αλλά κατά παρέκλιση...
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, Αντιμετωπίζω το εξής θέμα με την τοπική πολεοδομία το οποίο θα ήθελα να έχω την άποψη σας ή τη γνώση αυτών που το έχουν αντιμετωπίσει. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 3.150μ2 εξ’ ολοκλήρου εντός οικισμού, όπου ένα τμήμα του 250μ2 βρίσκεται στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού και το υπόλοιπο στο διάσπαρτο. Η αρτιότητα στον οικισμό είναι 1000μ2 για το διάσπαρτο και 500μ2 στο συνεκτικό. Το οικόπεδο έχει πρόσωπο 70μ περίπου σε δρόμο του οικισμού και θα ήθελα να το κατατμήσω σε 3 οικόπεδα των 1050μ2 περίπου το καθένα. Κατά την πολεοδομία για να κάνω κατάτμηση, θα πρέπει το κάθε οικόπεδο που θα προκύψει να έχει εντός του συνεκτικού τμήματος του οικισμού τουλάχιστον 1000μ2 ή εντός του διάσπαρτου τουλάχιστον 500μ2. Δηλαδή για παράδειγμα αν ένα επί μέρους οικόπεδο είναι 1400μ2 και έχει 950μ2 στο διάσπαρτο και 450μ2 στο συνεκτικό δεν θα είναι οικοδομήσιμο!!! Αν το αρχικό οικόπεδο ήταν όλο στο διάσπαρτο, θα μπορούσε κανονικά να κατατμηθεί σε επιμέρους οικόπεδα >= 1000μ2. Τι λέτε?
  4. Καλησπέρα σε όλους. Πρόκειτε να ασχοληθώ με την μελέτη, κατασκευή και έκδοση Ο.Α. για προσθήκη σε υπάρχουσα πέτρινη κατοικία. Ο φέρων οργανισμός θα είναι μεταλλικός και έχω προβληματιστεί με την επιλογή της τοιχοποιίας πλήρωσης. Διαβάζοντας τα σχετικά παλαιότερα θάματα του forum είδα ότι γενικά έναντι των διαφόρων λύσεων προκρίνεται η λύση με τσιμεντοσανίδα-θερμοπρόσοψη εξωτερικά και γυψοσανίδα εσωτερικά. Θα ήθελα τις γνώμες σας για την εναλλακτική λύση της Millenium steel www.milleniumsteel.gr www.zarpa.gr/millenium-steel Στα πλεονεκτήματα της παραπάνω λύσης νομίζω ότι είναι: Απουσία δευτερεύοντος σκελετού για την στήριξη των πανελ μέσα-έξω Καλές προδιαγραφές Απλούστερη-ελαφρύτερη κατασκευή Οικονομικότερη (?)
  5. Καλησπέρα Σήμερα άκουγα στο αυτοκίνητο νετ fm και μεταξύ 12.00 με 12.30 η παραγωγός της νετ έβγαλε στον αέρα ένα Κύριο που δυστηχώς δεν άκουσα ούτε το όνομά του ούτε την ιδιότητά του, και ο οποίος αφού τα έβαλε με τους φαρμακοποιούς κατόπιν δήλωνε μεταξύ άλλων ότι "και το επάγγελμα των μηχανικών παραμένει κλειστό, καθότι ενώ καταργήθηκαν οι ελάχιστες αμοιβές, το ΤΕΕ απειλεί με διαγραφή και αφαίρεση άδειας επαγγέλματος τους μηχανικούς που ζητάνε μικρές αμοιβές". Αυτή την δήλωση που γίνεται στο επίκαιρο πλαίσιο του "άντε τώρα να φάμε ο ένας τον άλλο" την θεωρώ απαράδεκτη και προκλητική. Για πρώτη φορά στην ζωή μου έστειλα μύνημα διαμαρτυρίας στον σταθμό.
  6. Έχω την εξης περίπτωση: Κτίριο με οικοδομική άδεια του 1958, σε ζώνη Β, και πριν την κύρηξη της ζώνης Β ήταν σε ρυμοτομούμενο τμήμα με κύρηξη του 1965. Τώρα αναμένεται νέο ρυμοτομικό που θα αντικαταστήσει το παλαιό. Γίνεται ρύθμιση με 4014 για τα αυθαίρετα τμήματά του κτιρίου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.