Μετάβαση στο περιεχόμενο

buggi

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by buggi

  1. Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω κάποιον να μου λύσει ένα άλλο "καυτό θέμα" πάνω στις επιστροφές εισφορών. Έστω ότι δικαιούται κάποιος επιστροφή 3.000,00€, την καταβολή αυτών των 3.000,00€ την πέρασε στα βιβλία του για το έτος 2017. Ο εν λόγω συνάνθρωπος δεν επιθυμεί συμψηφισμό, ούτε να του κρατήσουν στον "κουμπαρά", ως πιστωτικό υπόλοιπο, και θέλει το ποσό στο χέρι. Τώρα πλέον ο υπερφορέας θα του επιστρέψει με τραπεζική καταβολή στον IBAN το επιπλέον αυτό ποσό,μέχρι τον Ιούλιο 2018! (Πρώτα ο Θεός!!!) Το ποσό αυτό λοιπόν θα το φορολογηθεί ως έσοδο του 2018???
  2. Σε ευχαριστώ και πάλι! Ακούω συνέχεια ότι οι πολεοδομίες για τους παλιούς μηχανικούς ήταν "σχολείο"...στις μέρες μας μόνο που δεν σε πετάνε έξω. Σήμερα στην πολεοδομία στον Περισσό με εμένα μόνο μέσα κ 2 υπαλλήλους απλώς να έβλεπες πως με κοιτούσαν όταν ζήτησα αντίγραφα αδείας στο αρχείο...ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το επιμορφωτικό forum για εμάς τους νέους. Και όντως μόνο με συνεργασία ιδιωτών (και έμπειρων) μηχανικών κάνεις δουλειά πλέον.
  3. Σε ευχαριστώ SIGIO . Όντως είναι οικισμός<2000, θα προσπαθήσω να ψάξω κάτι σχετικό. Διάβασα πολλά περί δουλείας στο forum, ακόμη όμως έχω ερωτήματα. Δεν ανέφερα ότι το οικόπεδο είναι γωνιακό και το ένα πρόσωπο βλέπει σε επαρχιακό δρόμο. Κανένα όμορο δεν χρίζει ανάγκης για δίοδο. Απλώς το καλντερίμι ενώνει έναν κοινοτικό με τον επαρχιακό. Προσπάθησα να επισυνάψω μια εικόνα της αποτύπωσης στο forum για ευκολία αλλά δεν την εμφανίζει.
  4. Προσπαθώ να βγάλω μία άδεια σε ένα ορεινό χωριό. Στο ένα όριο του οικοπέδου υπάρχει ένας χωματόδρομος (καλντερίμι θα το έλεγα) που χαρακτηρίστηκε ως κοινοτικός. Μου είπανε πως πρέπει να αφήσω Δουλεία Διόδου 2 μέτρα από τον άξονα της (ο θεός να την πει) κοινοτικής οδού. Δεν εξυπηρετεί την δίοδο κάποιου ακινήτου, απλώς την μελλοντική διάνοιξη της οδού.Ως τί χαρακτηρίζεται αυτή η δουλεία? Που τεκμηριώνεται? Τί πρέπει να κάνω εγώ ως μελετητής,να το εμφανίσω απλά στο τοπογραφικό της αδείας και να βάλω την τελική περίφραξη στα 2 μέτρα τουλάχιστων απο τον άξονα? Υπάρχει κάποια σχετική νομοθεσία να το μελετήσω μόνος μου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.