Μετάβαση στο περιεχόμενο

kallitekton

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Γαλάτσι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

490 profile views

kallitekton's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, αν κάποιος έχει "εικόνα" ... για μια άδεια του 1972 για ακίνητο στην περιοχή Άνοιξη, Αττικής, σε ποια πολεοδομία θα απευθυνθώ ; Καπανδριτίου ή κάποια άλλη ; Επίσης, για σχέδια-έντυπα του φακέλου θα χρειαστεί να περάσω από την "εκεί" πολεοδομία για αίτηση, ή γίνεται ηλεκτρονικά ;
  2. Το παραχωρητήριο της νομαρχίας είναι ξεκάθαρο σε ποιον επιδίδεται και ποιό τμήμα του κτηρίου (από το οποίο προκύπτουν 4 κατοικίες-ιδιοκτησίες). Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα δεν αναφέρονται (με εμβαδόν δηλαδή) οι πρόσθετοι χώροι που προέκυψαν από ιδιωτική πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη (αποδέκτη του παραχωρητηρίου), αλλά τα εμβαδά των αρχικών χώρων. Και μάλιστα τα συμβόλαια αναφέρονται σε κάτοψη και τοπογραφικό κάποιου μηχανικού αλλά η συμβολαιογράφος δεν έχει στο αρχείο της ούτε παρέλαβε τέτοια (όπως λέει). Θα μου πείτε πώς τότε έκανε τα νέα συμβόλαια - έλα ντε ? Το θέμα είναι εγώ πού βασίζομαι ?
  3. Καλησπέρα, νέο "θέμα" : Ιδιώτης με ιδιοκτησία "οικόπεδο με κτίσμα" από δωρεά του πατρός του. Στοιχεία : Α) Έχουμε ένα αρχικό διώροφο κτίσμα κατασκευής στο Κερατσίνι, πριν το 1955 από την νομαρχία Πειραιώς Β) Το 1970 το κτίσμα αυτό μαζί με άλλα αντίστοιχα κτίσματα του ίδιου Ο.Τ παραχωρούνται από την Νομαρχία Πειραιώς προς πρόσφυγες. Γ) Ο ιδιοκτήτης που γνωρίζω κατέχει από τότε το μισό ισόγειο του κτίσματος. Εκτός του χώρου του ισογείου που παρελήφθη έγιναν (αυθαίρετα) προσθήκες ισογείου περιμετρικά του έως το τέλος 1970. Δ) Εκτός ενός τοπογραφικού διαγράμματος δεν υπάρχει άλλο σχέδιο πολεοδομίας ούτε αριθμός οικοδομικής άδειας. Μόνο συμβόλαια δωρεάς και κληρονομιάς. Για πώληση αυτής της ιδιοκτησίας προχωράμε αρχικά σε ρύθμιση αυθαιρέτου των προσθηκών που έχουν εκτελεσθεί Τα ερωτήματα είναι τα κάτωθι : - πώς θα βεβαιώσουμε την παλαιότητα των κατασκευών από τη στιγμή που δεν υπάρχει αεροφωτογραφία στο κτηματολόγιο παλαιότερη του 2007-2009? (Στην συγκεκριμένη αεροφωτογραφία πάντως είναι εμφανείς οι προσθήκες) - για την δημιουργία Ηλεκτρονικής Ταυτότητας χρειάζεται ανασύσταση φακέλου ή αρκούν νέο τοπογραφικό, οι κατόψεις και οι τομές αποτύπωσης ? Υπάρχει κάποια γνώμη από προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία ? Όπως και να' χει ευχαριστώ και καλές γιορτές σε όλους !
  4. Καταλαβαίνω το σκεπτικό, απλώς η διαφορά που προκύπτει αυτή τη στιγμή των τετραγωνικών του συμβολαίου (71,72 τ.μ.) με τα τετραγωνικά που υπάρχουν σαν χώρος αποθήκης υπογείου αυτή την στιγμή (66,10τ.μ.) με την προσάρτηση του μισού κλιμακοστασίου, που θα εμφανιστούν ? Προφανώς εγώ θα εμφανίσω στη δήλωση συνολικό εμβαδόν Ο.Ι. τα νέα τετραγωνικά (66,10τ.μ.), με την αντίστοιχη προσθήκη μέρους του κλιμακοστασίου, και από εκεί και πέρα με αυτά δεν θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα (Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου) για αγορά-πώληση ? Σωστά ? Και η άλλη ερώτηση ήταν αν "πρέπει να επιλεγεί και η διαμερισμάτωση σε άλλο Φ.Κ. (λόγω του κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιήθηκε)
  5. Καλημέρα, λέγομαι Γιώργος Χρειάζομαι μια γνώμη για τακτοποίηση υπογείου που έχει κατασκευαστεί το 1975 με έκδοση οικοδομικής άδειας προσθήκης υπογείου. Σας επισυνάπτω την κάτοψη του υπογείου. Στο συμβόλαιο ιδιοκτησίας του υπογείου αναφέρεται το εμβαδόν του χώρου 71,72τ.μ. συμπεριλαμβάνοντας (προφανώς - αλλά λανθασμένα) τον χώρο του κλιμακοστασίου. Στο έντυπο της οικοδομικής άδειας αναφέρεται "Προσθήκη Υπογείου" και υπάρχει αναφορά μόνο στα τετραγωνικά υπογείου (71,72τ.μ.). Ο αποθηκευτικός χώρος του υπογείου (χωρίς το κλιμακοστάσιο) είναι 61,25τ.μ. Κατά τις εργασίες (τοιχοποιίες) ο ένας βραχίονας της κλίμακας μαζί με το μισό πλατύσκαλο (4,84τ.μ.) ενσωματώθηκε στον χώρο του υπογείου με τοιχοποιία. - Στην δήλωση αυθαιρέτου θα αναφέρω αρχικό χώρο υπογείου τα 61,25τ.μ. (χωρίς το κλιμακοστάσιο) και σαν παράβαση την προσθήκη των 4,84τ.μ. που ενσωματώθηκαν στον χώρο του υπογείου ? - Πρέπει να επιλεγεί και η διαμερισμάτωση σε άλλο Φ.Κ ? (λόγω του κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιήθηκε) - Ο συμβολαιογράφος θα διορθώσει με συμβολαιογραφική πράξη το εμβαδόν του υπογείου σύμφωνα με την Δήλωση?
  6. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις - διευκρινίσεις στα ερωτήματά μου, καλή συνέχεια !
  7. Καλημέρα, εκθέτω εδώ κάποιες ερωτήσεις, ελπίζω να επέλεξα το σωστό νήμα. Πελάτης μου προτίθεται να αγοράσει διαμέρισμα Β' ορόφου, ημιτελές (στη φάση ολοκλήρωσης σοβάδων). Η οικοδομική άδεια είναι του 2008 και μετά από ερώτηση στην πολεοδομία είναι σε ισχύ έως 31/12/2022. Υπάρχει εκκρεμότητα στο ΙΚΑ (υπόλοιπο ενσήμων) και στα τιμολόγια (χρειάζονται μερικά ακόμα). Κατόπιν αυτοψίας διαπιστώθηκαν οι κάτωθι αυθαιρεσίες : 1. αλλαγή χρήσης ημιυπαίθριου σε κύρια χρήση, 2. αλλαγή θέσεων και μεγεθών κάποιων κουφωμάτων, 3. μη δημιουργία κουφωμάτων που έχουν προβλεφθεί στην οικοδομική άδεια. Οι οικοδομικές εργασίες έχουν εκτελεστεί πριν το 2011, το διαμέρισμα όμως παραμένει ημιτελές. Ερωτήματα : α) Η εκτίμησή μου είναι ότι οι αυθαιρεσίες του το κατατάσσουν στην κατηγορία 4. (σωστά β) Μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης αυθαιρέτου ακολουθεί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου (σωστά γ) Ποιά θεωρείτε ως ενδεδειγμένη σειρά για την συνέχεια - ολοκλήρωση εργασιών και "κλείσιμο" στην πολεοδομία και στο ΙΚΑ ; δ) Επειδή χρονικά δεν θα έχουν τελειώσει οι εργασίες πριν τη λήξη της ισχύος της οικοδομικής άδειας, μετά τις 31/12/2022 κάνουμε αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας ; Ή βγάζουμε Άδεια μικρής κλίμακας ; ε) Λόγω εκλιπόντος του προηγουμένου μηχανικού γίνεται "εκχώρηση" της οικοδομικής άδειας σε άλλον μηχανικό ; Αν ναι με ποιόν τρόπο, από ποιόν ιδιοκτήτη και πότε (χρονικά) ενδείκνυται να γίνει ; Αντιλαμβάνομαι ότι έγινα κουραστικός με το μέγεθος του ερωτήματος (ερωτημάτων καλύτερα) και ζητώ συγνώμμη και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων (βρούμε δεν βρούμε λύση). Γιώργος
  8. Καλησπέρα, αρχικά να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες. Το θέμα μου είναι ότι έχω μια συγκεχυμένη εικόνα για τον προσδιορισμό της τιμής ζώνης για τακτοποίηση αυθαιρεσίας σε διαμέρισμα στην Γλυφάδα Αττικής. Αυτό βρίσκεται στην οδό Κριμαίας 40, Γλυφάδα. Ο χώρος έχει κατασκευαστεί το 2010 με άδεια του 2009. Η τωρινή τιμή ζώνης που βρίσκω απο το https://maps.gsis.gr/valuemaps/ είναι 2.150,00. Η πληροφορία από τον ιδιοκτήτη για την τιμή ζώνης που του υπέδειξε η συμβολαιογράφος (πριν φτάσει σε μένα) είναι 1.450,00. 1. Είναι σωστή η τιμή ζώνης που υποδεικνύει η συμβολαιογράφος ? 2. Αν είναι σωστή, πού την βρίσκουμε ? 3. Σωστή επιλογή είναι της συμβολαιογράφου ή η νέα που λέει ο χάρτης ? 4. Σε ποιό άρθρο του 4495 βασιζόμαστε για να επιλέξουμε την τιμή ζώνης ? 5. Αυτή η τιμή ζώνης αντιστοιχεί στον χρόνο κατασκευής - αυθαιρεσίας, στη χρονική στιγμή που δημιουργείται η δήλωση, ή στην τελευταία απόφαση της νομοθεσίας ? Αν ισχύει η τελευταία απόφαση της νομοθεσίας ποια είναι αυτή ? Συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος, αλλά αν και ψάχνω για πολλή ώρα σε αυτό το post προσπαθώ να βάλω σε σειρά τον τρόπο εύρεσης της τιμής ζώνης που χρειάζομαι ... και μάλλον μπερδεύτηκα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.