Μετάβαση στο περιεχόμενο

eirrini.ba

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by eirrini.ba

  1. Καλησπέρα, ιδιοκτήτης δύο ισόγειων καταστημάτων προχώρησε σε συνένωση τους μετά το 2011 χωρίς έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Σύμφωνα με το ν. 4495/2017, η πολεοδομική αυτή παράβαση ανήκει στην περίπτωση ε) της παραγράφου 3 του Άρθρου 81. Η παρ. 4 περίπτωση δ) του άρθρου 94 αναφέρει: δ) το πρόστιμο ανέγερσης για τις πολεοδομικές παραβάσεις των περιπτώσεων ε΄, στ΄ και ζ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 81, ανέρχεται σε χίλια (1000) ευρώ ανά περίπτωση πολεοδομικής παράβασης. Το πρόστιμο διατήρησης των ανωτέρω περιπτώσεων ανέρχεται στο είκοσι τοις εκατό (20%) του προστίμου ανέγερσης ετησίως, με δυνατότητα εφ’ άπαξ καταβολής ποσού διπλάσιου του προστίμου ανέγερσης για την οριστική διατήρησή τους. Αν ο υπόχρεος συμμορφωθεί με τις πολεοδομικές διατάξεις και αποκαταστήσει την πολεοδομική παράβαση με την απομάκρυνση της χρήσης ή την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής ή εκδώσει την προβλεπόμενη οικοδομική άδεια όπου επιτρέπεται, μέσα σε προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών από τη διαπίστωσή της δεν επιβάλλεται πρόστιμο διατήρησης και το πρόστιμο ανέγερσης περιορίζεται στο ελάχιστο ποσό των διακοσίων (200) ευρώ. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να τακτοποιηθεί νόμιμα η παράβαση αυτή; Ισχύουν όσα αναφέρω παραπάνω ή υπάρχουν και άλλες οικονομικές ή διοικητικές επιπτώσεις για τον ιδιοκτήτη; Ο ιδιοκτήτης πρέπει να πάει να κάνει αυτοκαταγγελία στην ΥΔΟΜ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια @laxanos. Φαίνεται και από το google maps ότι η αποθήκη δεν υπήρχε πριν τον Ιούλιο του 2011, ενώ από το Νοέμβριο του 2011 εμφανίζεται κανονικά.
  3. Καλησπέρα, ανέλαβα την τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε μία διώροφη μονοκατοικία σε εντός σχεδίου περιοχή. Στην αυλή υπάρχει αποθήκη, η οποία κατασκευάστηκε τον Οκτώβριο του 2011. Στο ν.4495 βρήκα το παρακάτω άρθρο το οποίο νομίζω ότι με καλύπτει: Άρθρο 94 Κυρώσεις αυθαίρετων κατασκευών μετά την 28η.7.2011 1. Οι αυθαίρετες κατασκευές που πραγματοποιούνται μετά την 28η.7.2011 κατεδαφίζονται υποχρεωτικά και επιβάλλονται πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων, καθώς και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, υπό την επιφύλαξη της διάκρισης του άρθρου 81 (πολεοδομικές παραβάσεις). Κατεδαφίζονται, επίσης, και επιβάλλονται κατά τις διατάξεις του παρόντος πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων, καθώς και ποινικές κυρώσεις οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν πραγματοποιηθεί πριν από την ανωτέρω ημερομηνία, αλλά δεν έχουν υπαχθεί, για οποιονδήποτε λόγο, σε διατάξεις νόμων περί αναστολής επιβολής κυρώσεων. 3. Κατ’ εξαίρεση των ανωτέρω: β) Αν ο ιδιοκτήτης προβεί σε νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το είκοσι τοις εκατό (20%) του προστίμου ανέγερσης της έκθεσης αυτοψίας και πρόστιμο διατήρησης από τη διαπίστωση του αυθαιρέτου έως την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας. Σε κτίρια που διαθέτουν οικοδομική άδεια και λειτουργούν βιομηχανικές και βιοτεχνικές χρήσεις και έχει συντελεστεί υπέρβαση καθ’ ύψους μέχρι δύο (2) μέτρα και επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το δέκα τοις εκατό (10%) του προστίμου ανέγερσης και διατήρησης. 4. Για τις πολεοδομικές παραβάσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 81 οι κυρώσεις είναι μόνο διοικητικές και ειδικότερα: α) το πρόστιμο ανέγερσης των περιπτώσεων α΄, β΄ και δ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 81 ανέρχεται σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) της αξίας τους, Επειδή όμως δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση, γνωρίζει κάποιος πως δηλώνεται η παρανομία αυτή στο φύλλο καταγραφής; δε βλέπω επιλογή για χρονικό διάστημα μετά το 2011. επίσης, ποια είναι τα επόμενα βήματα για έκδοση άδειας νομιμοποίησης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. Καλημέρα, θέλω να τακτοποιήσω το αυθαίρετο του πατέρα μου, όμως δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το Νόμο 4014 επειδή εργάζομαι σε επιχείρηση άλλου κλάδου. Κατ'αρχήν, το αυθαίρετο βρίσκεται σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο εκτός σχεδίου, το οποίο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Το οικόπεδο είναι κεκκλιμένο με αποτέλεσμα στο πίσω μέρος η οικία να είναι ισόγεια, ενώ στο μπροστά μέρος είναι υπερυψωμένη περίπου 1μ. Έτσι η μπροστινή αυλή είναι και αυτή υπερυψωμένη 1μ, ενώ από κάτω από την αυλή έχει δημιουργηθεί αποθήκη περίπου 20τ.μ. Στην περίπτωση αυτή, το πρόστιμο υπολογίζεται για τα 20τ.μ. αποθήκης ως βοηθητικοί χώροι ή με αναλυτικό προϋπολογισμό για τη βεράντα; Ακόμη, το σπίτι γύρω γύρω έχει πέργκολα με κεραμίδια, ενώ και η εσωτερική μάντρα είναι παράνομη αφού το οικόπεδο είναι εξ αδιαιρέτου. Αυτές οι παραβάσεις υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό όλες μαζί ή η κάθε μία ξεχωριστά ανά κατηγορία; Επιπλέον, οι δύο σκάλες που υπάρχουν (η μία οδηγεί στην ταράτσα και η άλλη στη βεράντα για να μπεις στο σπίτι) υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό ή υπολογίζονται στα τετραγωνικά του σπιτιού; Τέλος, η ψησταριά και ο ηλιακός θερμοσίφωνας θέλουν κι αυτά νομιμοποίηση; Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.