Μετάβαση στο περιεχόμενο

chris.g

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chris.g

  1. Φαντάζομαι πριν απορριφθεί κάτι θα πρέπει να υπάρξει και σχετική αντιεπιχειρηματολογία. Σε κάθε περίπτωση κοιτάμε να εξαντήσουμε την όποια ευελιξία διαθέτει ο καθένας μας προς όφελος του πελάτη, έναντι στην "τρέλα" που μας "πουλάνε" μέσα απο έναν νόμο που θα έπρεπε να έχει διατυπωθεί καλύτερα και να διαχωρίζει τις περιπτώσεις πιο διεξοδικά. Εκτός κι αν εσείς θεωρείτε λογικό κτισμα με χρήση κατοικία 100-200μ2 να νομιμοποιείται με μόλις 250e αρκεί να είναι προϋφιστάμενο του 75' , ενώ αποθήκη από τσιμεντόλιθους 60τ.μ. που χτίστηκε 20 χρόνια μετα΄να θέλει 3 χιλιαρικα... Τώρα για αρνητικές βαθμολογίες, ειρωνίες και τα συναφή ο καθένας πράττει αναλόγως με την "παιδεία" που τον διακατέχει... Όπως είπατε κι εσείς "μία αντίθετη ή έστω λάθος γνώμη πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο με ισχυρό αντίλογο...". Όπως και να έχει έσας σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και την συμβουλευτική σας ικανότητα που ανιδιοτελώς παρέχετε. Αυτό και μόνο σας τιμά τόσο σαν συνάδελφο αλλά ακόμα περισσότερο σαν άνθρωπο.
  2. Σχετικά με τις αυθαιρεσίες έχω αναφερθεί σε ποστ στην αντίστοιχη ενότητα. Δεν ξέρω γιατί θα ήταν σκόπιμο να ξανα αναφερθει κι εδω. Δεν ψάχνουμε αν δικαιολογείται ή όχι, βγαίνει αυτο που βγαίνει βάση του νόμου και κοιτάμε με κάποια δεδομένα που ισχύουν αν δικαιούνται μείωση (πάλι βαση του νόμου) και πως πρέπει να κινηθούν. Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας σε κάθε περίπτωση... Ήσασταν σέ ένα βαθμό κατατοπιστικός.
  3. Οπότε το κόλλημα έγκειται στο ότι πρέπει να έχουμε κάποια τετραγωνικά ως Κ.Χ. σωστα ;;; Εάν μπούνε 2 χωρισματα αντί για 1 ουτως ώστε να έχω: 5τ.μ. ως Κ.Χ. 42τ.μ. Β.Χ. των Κ.Χ. με μεωτικο 0,50 15τ.μ. ΚΑΤ3 Δεν στέκει ;;; Υπαρχει κάποιος περιορισμός ως τα τετραγωνικα των Κ.Χ. ;;
  4. Καλησπέρα θα ήθελα την βοηθεια σας σχετικα με λεπτη περιπτωση. Πελατης και συγγενης καλείται να πληρωσει βάση του παραλογισμου του νεου νόμου για μια αποθηκη + καποιες λοιπες παραβασεις πρόστιμο αρκετά τσουχτερό... Ο παππούς αυτος έχει μία κόρη που διεγνώστει με καρκινο η οποία έκτοτε έχει συνταξιοδοτηθει με αναπηρικη και ταλαιπωρειται ακόμα με μεταστασεις, χειρουργεία κλπ. Δικαιουται να εφαρμοστεί κάποιο ποσοστο αναπηριας στην περίπτωση του ;;; Υπάρχει κάποιος που να έχει διευθετήσει παρόμοια περίπτωση να με κατευθύνει κάπως ;; Ευχαριστώ.
  5. Οπότε τα 47μ2 πάνε με μειωτικό 0,50 σύμφωνα με το αρ. 100 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το αρ. 51 του 4546 για ισογειες αποθήκες εως 50μ2 σωστά ;; Απο τα λοιπά τι θεωρήται παράβαση όμως ;;; Η βαση 60cm ;; Τα τοιχακια αντιστήριξης απο τσιμεντολιθους ;; Η περίφραξη ;;
  6. Οπότε με χώρισμα στα 15μ2 έχουμε: 1 Αποθήκη ΚΑΤ 3 ήτοι μια παράβαση 250€ . Κι άλλη μια 47μ2 η οποία τι κατηγορια πάει ;; Τι εννοείς Υ.Δ ;; Όσον αφορά τη βάση, εργασίες που δεν προβλέπονται απο άδεια λογίζονται ως οικοδομική παράβαση ;; Τα υπόλοιπα στοιχεία περιμετρικά του κτίσματος καθώς και η κλασική περίφραξη με κοτετσοσυρμα στο όριο του δρόμου εντάσσονται κι αυτά στο συνολο του προϋπολογισμού;; Θεωρούνται παραβάσεις;;
  7. Καλησπέρα, σε γήπεδο εκτός σχεδίου άρτιο και οικοδομήσιμο παίζουν τα εξης δεδομενα: i. Κτίσμα χαμηλού ύψους (<2,50μ) απο τσιμεντόλιθους και λαμαρίνες και τα σχετικά ανοίγματα (πορτοπαράθυρα) συνολικού Ε=62 τ.μ. με χρήση αποθήκη. ii. Αυτό εδράζεται σε βάση απο απλό μπετό ύψους 0,60cm απο το φυσικό έδαφος. iii. Στην ανατολική και νότια πλευρά της βάσης περιμετρικά τρέχει τσιμεντένιο καναλάκι απορροής ομβρίων υδάτων πλάτους 0.10cm iv. καθώς και τοιχίο αντιστήριξης ύψους 1μ. επίσης απο τσιμεντόλιθους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το ποια από τα παραπάνω θα δηλώνατε ως παράβαση καθώς και τί κατηγορία... υγ.1 Όσον αφορά το κτίσμα μπορεί να θεωρηθεί ως πρόχειρη κατασκευή κατά το αρ.2 παρ. 75 του 4067 ;;; υγ.2 H τελευταία παράγραφος της ΚΑΤ.3 πότε παίρνει εφαρμογή ;;;
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, καλό καλοκαίρι να έχουμε. Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικα με περίπτωση σταυλικής εγκατάστασης μεταγενέστερης του 2011 για την οποία έχω στα χέρια μου ολα τα απαραίτητα δικαιολογιτικά που ορίζει το αρθρο (Αιτηση, Ε.Α.Ε. του 2017) και είμαι στην διαδικασία σύνταξης της Τ.Ε. Μπορεί να τακτοποιηθει με το εν λόγω άρθρο ; Αν όχι πως θα το αντιμετωπίζατε ; Ευχαριστώ.
  9. Καλησπέρα ενδιαφέρομαι άμεσα για ιδιαίτερα Δομικής Μηχανικής ΙΙ στην Πάτρα. Όποιος ενδιαφέρεται ή αν έχει κάποιον γνωστό ας επικοινωνήσει με PM.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.