Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stepenwolf

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Η εξ. μονάδα θα "πατάει" επάνω σε 8cm dow πολυστερίνη που θα μπεί επάνω στην πλάκα, οπότε θόρυβος δε νομίζω να περνάει κάτω στο διαμέρισμα. Συντήρηση άνετα, η σοφίτα είναι προσβάσιμη κανονικότατα με πόρτα.
  2. Στην πλάκα-πάτωμα της σοφίτας (η οποία σοφίτα ξαναγράφω: ΔΕΝ χρησιμοποιείται) μπαίνει αυτές τις μέρες θερμομόνωση με πολυστερίνη dow 8cm, συνεπώς πρόβλημα μεταφοράς κρύου ή ζέστης στο διαμέρισμα, δεν θα υπάρχει. Υπάρχει επίσης στην σοφίτα παράθυρο που μπορεί να μένει ανοικτό πολύ κοντά στο σημείο που σκέφτομαι την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, ώστε να υπάρχει αερισμός και εισροή νέου αέρα από έξω. Πολύ "εξειδικευμένο" βέβαια το ερώτημά μου, αλλά αν η σκέψη είναι σωστή θα βοηθήσει όχι μόνο εμένα αλλά και άλλους που θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο... Στην περιοχή μου (Καστοριά) οι κάτω του μηδενός θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ συχνές, έτσι όποιο "κόλπο" μπορεί να βοηθήσει το κλιματιστικό να λειτουργεί με πολλά μείον έξω, θα είναι πολύτιμο.
  3. Τποθετήσαμε στο πατρικό μου (για να μειώσουμε τις ώρες χρήσης του καλοριφέρ πετρελαίου) ξυλόσομπα στο χωλ, απ'οπου ζεσταίνεται το διαμέρισμα ανομοιόμορφα. Στην κουζίνα που είναι στην άλλη άκρη του διαμερίσματος και η θερμότητα από τη σόμπα είναι ανεπαρκής, σκέφτομαι να τοποθετήσω κλιματιστικό inverter για υποβοήθηση. Έχω σκεφτεί την εξής "πατέντα" κι ελπίζω σε συμβουλή σας, καθώς είμαι μάλλον άσχετος: Να τοποθετήσω την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού στον προστατευμένο χώρο της σοφίτας (90 τμ με κεραμοσκεπή, δεν χρησιμοποιείται παρά για αποθήκευση ελάχιστων αντικειμένων), δίπλα στο μπουρί της σόμπας που ανεβαίνει από το διαμέρισμα και πριν αυτό συνδεθεί στην καμινάδα. Η σκέψη μου είναι, πως η εξ. μονάδα θα αποροφά μέρος της θερμότητας που εκλύεται από το μπουρί, ώστε να αυξήσει την απόδοση του κλιματιστικού και να μειώσει την κατανάλωσή του σε ρεύμα. Έχει λογική αυτή η σκέψη μου, ή είναι εκτός πραγματικότητας???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.