Μετάβαση στο περιεχόμενο

gedi

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gedi

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Υποθέτω ότι αυτό το γεγονός (δηλαδή να πρέπει να είσαι και στον ΟΑΕΕ) ξεκίνησε με τον νόμο 3863/10? Ρωτάω γιατί φίλος μηχανικός σε ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα, που ίδρυσε την ΟΕ πριν 4 χρόνια, ακόμα θεωρεί βιβλία στην Εφορία με την ενημερότητα του ΤΣΜΕΔΕ και την ενημερότητα του ΟΑΕΕ για τον συνεταίρο του και κανείς από την Εφορία δεν του ζήτησε ενημερότητα ΟΑΕΕ. Ίσως ο υπάλληλος στην Εφορία είναι ανενημέρωτος και κάποια στιγμή θα του ζητήσουν και θα πρέπει να κάνει το ίδιο?
  2. Γειά σας. Είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ μετά το 1992 και μέχρι τώρα δεν είχα καμία σχέση με τον ΟΑΕΕ, ούτε απ'έξω δεν είχα περάσει. Πριν λίγες μέρες ίδρυσα μαζί με ένα φίλο (μη μηχανικό που είναι ήδη στον ΟΑΕΕ) μία Ομόρρυθμη εταιρεία στον τομέα της Πληροφορικής (εγώ είμαι Χημικός Μηχανικός). Την ιδρύσαμε μέσω της υπηρεσίας μίας στάσης του Επιμελητηρίου. Από εκεί έστειλαν τα χαρτιά της ίδρυσης στον ΟΑΕΕ και μου είπαν ότι πρέπει να πάω στον ΟΑΕΕ για να πάρω ενημερότητα. Εξήγησα ότι είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ κτλ και ότι δεν χρειάζεται. Τελικά επέμεναν και πήγα. Στον ΟΑΕΕ μου είπαν ότι έτσι κι αλλιώς πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να γραφτώ ΚΑΙ σε αυτούς, και κατόπιν με την ενημερότητα του ΤΣΜΕΔΕ να εξαιρεθώ. Και ότι αυτό πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο αλλιώς αυτόματα θα μου έρθει ραβασάκι του ΟΑΕΕ. Δεδομένου ότι είμαι "νέος" ασφαλισμένος, το παραπάνω είναι υποχρεωτικό? Δηλαδή δεν αρκεί που είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει να γραφτώ και στους άλλους με κίνδυνο να ξεχάσω μία φορά να πάω το χαρτί και μετά να τρέχω? Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να μην μου ανοίξουν καθόλου φάκελο στον ΟΑΕΕ και να μην έχω πάρε-δώσε μαζί τους? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.